Ülkemizin izlediği çok boyutlu dış politika maalesef turizm tanıtımların da eksik kalmıştır. Turizm Bakanlığı ve kuruluşların tanıtım faaliyetleri 2016 sezonunda ihtiyaç duyulacağı önceden sezilmesine rağmen sönük kalmıştır. Devlet tabanlı desteğin sağlanamamasından ötürü pek çok acente ve otelci dostumuz kendi imkanlarıyla fuarlara katılım sağlamıştır. Bu yıl tüm acenteci dostlarımızın Türkiye tanıtımı için sarfettiği çaba hepimizin bildiği bir gerçek.

Bosphorus Line turizm yurt dışı acentelerine sürekli info turlar düzenleyip İstanbul ve İstanbul otellerini tanıtıyor. Satış yapan acenteci dostlarımızın sattığı hizmeti bilmesi pazarlamanın en iyi stratejilerinden bir tanesi. Karnak Turizmin sahibi Sayın Serdar Alibert ise Türkiye’nin tanıtımı için aktör olup film çekiyor. Ve diğer tüm acentelerimiz canla başla tanıtım faaliyetlerini sürdürürken TÜRSAB bir adım geride duruyor. Elimizden geldiğince katıldığımız tüm fuarlarda otellerimizden, acentelerimizden çok Türkiye tanıtımı için çabalıyor olmamız Türkiye standının sönük kalmışlığından.

Yurtdışı fuarlarına TÜRSAB’ın katılım amacı meçhul. TÜRSAB yurtdışı fuarlarında Türkiye’yi tanıtmak gibi bir yol izlememekte. Türk turizminin güzel gittiğini söylemekten başka bir tutumları yok ki bu da maalesef gerçekliği yansıtmayan bir durum. TÜROB gücünün yettiği kadar Türkiye tanıtımını üstlenmiş durumda. Türkiye standının bir türlü ülkemize yakışacak kalitede olmadığı da hepinizin bildiği bir gerçek.

Antalya seyahatlerimizde gözlemlediğimiz büyük tesisler daha şimdiden %85 doluluk oranını yakalamış durumda. Ölü dediğimiz bu sezonda bu doluluğu yakalamak tamamen reklam ve pazarlamanın etkisi. Regnum Hotel ve Maxx Royal’in katıldığımız fuarlarda tanıtım faaliyetlerini çok başarılı bulduğumuzu söylemeliyim ve şu anda da bu otellerin sezonu başarılı kapatacağını görüyoruz. Yani sezonumuzun yüksek reklam ve tanıtım faaliyetlerine ihtiyacı olduğu çıkarımını yapabiliriz. 

Turizm paketinde ki fuar desteği hepimizin ilgisini çekse de her sene yeterli buldukları Türkiye tanıtımının sönüklüğünden dolayı tam bir destekten pek de emin değiliz. Turizm bakanlığının yurt dışında yaptığı ülkemizin tanıtımına yönelik olarak sergiler, Türkiye haftaları, Türk dış politikası ile ilgili konferanslar ve hatta tanıtıcı reklam belgeseller bile 2016 yılında diğer yıllara göre sönük kaldı. Avrupa Kültür mirası unvanımızı büyük bir ünle taşırken bu ünvanı devrettikten sonra reklam faaliyetlerinin de aynı orantı da düşmesi tanıtımlara yeteri kadar önem verilmediğinin göstergesi gibi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.