Rusya ile uçak krizinden sonra aramızın açılmasıyla ülkemize 1 tane bile Rus turist gelmezken Cumhurbaşkanının Putin’den özür dilemesinin ardından Charter seferlerinin başlamasıyla Rusların geleceğinden bahsediyorlar. Ruslar genelde Last Minute seyahat eden bir millet değildir bu sebeple tatil planlarını önceden yapıp rotalarını başka ülkelere çevirdiler. Fakat başka ülkelerde Türkiye’deki gibi otel ve hizmet kalitesini bulamayan Rus turistler ülkelerine döndüklerinde bu şikayetlerini dile getirince, bu ülkelere seyahat edecek olan Rus  turistler, tatillerini iptal edip rotalarını Türkiye’ye geri çevirdiler. Fakat bunların sayısı uçak krizi öncesi ve sonrası olarak %10 u geçmez. Antalya bu yazı Rus turist olarak %90 kayıpla kapatır.

Laleli’ye turizm ve ticaret için gelecek olan Rus turistlerin gelişi en erken Eylül ve Ekim ayını bulur. Laleli de bir çok otel uçak krizi öncesi Ruslarla çalışırken uçak krizinden sonra fiyatları kırarak Ortadoğu ile çalışan otellerin müşterilerini kendi otellerine çektiler. Rusların geri dönmesiyle bu oteller eski Rus müşterilerini alarak Ortadoğulu müşterilerde geçen senelerde konakladıkları otellere geri dönecekler ve bu sayede Otel fiyatları eski haline gelmese de bir nebze yükselişe geçecektir.

Havaalanı turist için bir ülkenin can damarıdır. Türkiye’deki bir çok terör eylemini unutacak olan Turistler HAVAALANI saldırısını uzun zaman hafızalarından silemeyeceklerdir. Havaalanı saldırısı Türkiye’yi uzun zaman Turist açısından derinden etkileyecektir.

Ben Türkiyenin doluluk oranlarının 2018 den önce düzeleceğine pek inanmıyorum.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.