Bir teorim var. GÜÇLÜ bir Turizm….

Bir teorim var. GÜÇLÜ bir Turizm....
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Haziran 05, 2017, 9:45 am
7 mins

Hotel Gazetesi söyleşiler bölümünün bu ayki konuğu, All Seasons Hotel’in Genel Müdürü ve TPL Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Topaloğlu idi.

Hotel Gazetesi söyleşiler bölümünün bu ayki konuğu, All Seasons Hotel’in Genel Müdürü ve TPL Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Topaloğlu idi. Sayın Topaloğlu, kısa ve öz sorularımıza, kısa ve öz ama bir o kadar da net ve samimi yanıtlar verdi. 

Merhaba Mustafa Bey, okuyucularımıza öncelikle, kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba Aliye Hanım;

1976 İstanbu doğumluyum. 4 erkek kardeşiz. 1998 yılında Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun oldum. 2003 yılında da Marmara Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik üzerine master yaptım. Evliyim ve 2 kızım var.

2001 yılında da All Seasons Hotel’i açtık. Şu anda otelin işletmeciliğini yapıyorum. 

Genç nesil yönetici olarak Aile Şirketindesiniz. Turizm alanından başka diğer alanlarda ne gibi çalışmalarınız var?

Aslında madenciyiz . İstanbul Kemerburgaz’da kömür madenlerimiz vardı. Doğalgazın gelmesi ile birlikte kömüre olan rağbet azaldı ve bizler de farklı sektörlere yoğunlaştık.

Daha once de bahsettiğim gibi 4 erkek kardeşiz.;

Abim mimar. Kendisi inşaat, emlak-alım satımla ilgileniyor.

Kardeşim işletmeci. Avcılar’da E5 üzerinde Otomotiv işleri ile ilgileniyor. 

En küçük kardeşim ise avukat. Şu an Londra’da baro sınavlarına hazırlanıyor. 

Ben de turizm ile ilgileniyorum.

Otelinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Otelimiz tarihi yarımada içerisinde eski sur içi diye tabir ettiğimiz Fındıkzade bölgesinde konumlanmıştır. Otelimiz Sultanahmet, Kapalıçarşı ve Laleli bölgesine çok yakın mesafede olup, Ayrıca Historia AVM’ye 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. 

Otelimiz 4 yıldızlı 70 oda olup, 1 Suit, 15 Aile odası, 4 deluxe, 10 Triple ve 40 satandart oda olarak hizmet vermekteyiz.

All Seasons olarak 2016 yılını nasıl değerlendirirsiniz? 2017 beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir?

2016 yılı sadece sadece ülkemiz için değil dünya içinde zor bir yıl oldu. Yaşanan terör olayları nedeniyle insanların seyahatlerini kısıtladı. Ülkemiz olarak bu olaylardan son derece etkilendik. En kötüsü de darbe olayını yaşadık. Allah (c.c) tekrar ülkemize darbe ve terrör olayları yaşatmasın. 

Sektör açısından bakar isek hızlı bir ivme ile doluluklarda düşüşler ve pazar kayıpları yaşadık. Fiyatlar düşüş gösterdiğinden dolayı 2016 yılını zararla kapattık.

2017 yılı için ise dolulukların artması ve fiyatlara yansımasını bekliyoruz. Kaybettiğimiz pazarları tekrar kazanmak ve ülkemize olan güveni arttırmak istiyoruz.

Türkiye turizm politikası için önerileriniz var mı?

Bir teorim var. O da GÜÇLÜ bir turizm.. Yani;

G üç birliği içinde olmak

Ü stümüze düşeni en iyi şekilde yapmak

Ç alışmak (Ama Çok)

L afazanlığı bırakmak

Ü stesinden gelmek

Şehirdeki artan rekabeti nasıl değerlendiriyor sunuz?

Malesef yıpratıcı bir rekabet içerisindeyiz. Bahsettiğim gibi azalan pazarlara nazaran açılan yeni oteller bizleri hayli zorluyor. Arz giderek artarken talep tersi yönde gidiyor. Halbuki yurt dışındaki ülkelere baktığımız zaman Fransa, İngiltere, Hollanda gibi ülkelere otel yapımına bu şekilde izin verilmiyor. Doluluklar ve fiyatlar dengede kalıyor. Temennimiz bunların bir an önce azaltılması.

Çok gezen, çok çalışan ve bunu severek yapan bir yöneticisiniz. Ziyaret ettiğiniz ülkelerde fuarlar haricinde büyükelçilerimiz, ataşelerimiz ve turizm yöneticileri ile görüşmeler yapıyorsunuz.  Bunların avantajlarını yaşıyor musunuz?

Teveccühleriniz için teşekkür ederim. 

2016 yılında 21 ülke dolaşıp yaklaşık 300 operatöre salescall yaptım. Yurt dışı fuar ziyaretlerinde gerekli verimi alamadığım için daha çok operatörler ile birebir görüşmelerin daha fayda sağladığını düşünüyorum. Bu görüşmeleri yapabilmek için de gittiğim ülkelerde büyükelçimiz, konsolosluklarımız, ateşelerimiz yada THY müdürlerimiz ile birebir görüşme sağlayarak kimlerle görüşmem gerektiğini, ayrıca ülkenin ekonomik durumunu ve taleplerin daha çok nereye  yoğunlaştığını öğreniyorum. Sizin vasıtanız ile yaptıkları yardımlar dolayısı ile kendilerine büyük şükranlarımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum.

MUSTAFA TOPALOĞLU

B2B ve B2C Online kanalların turizme katkısıda gün geçtikçe artıyor. Bu konuda Hotel olarak nasıl bir yol izliyorsunuz?

Artık dünyada bireyler online üzerinden hem otelini hem uçağını hem de turunu satın alabiliyorlar. Teknolojinin ilerlemesi online pazarı gün geçtikçe gücünü artırıyor. Biz de bunun farkındayız. Gittiğimiz fuarlarda online kanal standlarını ziyaret ediyor yenilikleri takip ediyoruz. Şu an için B2B ve B2C olarak tüm güçlü online kanalları ile çalışmaktayız.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı ?

Evet var, malesef birbirimizi yıpratıcı şekilde eleştiriyoruz. Bunu yapmak yerine eleştirirken yapıcı olalım, ortak faydalarda buluşalım. Birbirimizle dayanışma içerisinde olduğumuz sürece sektörümüzün çözemeyeceği sorun kalacağını sanmıyorum.  Bizlerde sizlere çok teşekkür ediyoruz.

Herkese sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.