Yılın ilk çeyreğinde İstanbul Yenibosna’da sıra dışı bir otel açıldı BRICKS

Yılın ilk çeyreğinde İstanbul Yenibosna’da sıra dışı bir otel açıldı BRICKS
Ömer Koray ÜNAL
Posted on Eylül 11, 2017, 10:08 pm
3 mins

Yılın ilk çeyreğinde İstanbul Yenibosna’da sıra dışı bir otel açıldı

Sıra dışı olmak herkesin kendince anlamlar yüklediği ‘özel’ bir kelime. Bazıları bu kelimeyi düzene aykırı, rutinin dışında manası ile ‘olumsuz’ olarak kullanabiliyorken kimisi de sıradan olmanın dışında, kendini belli eden manası ile ‘olumlu’ olarak kullanıyor. Bricks Hotel’i anlatırken ben sıra dışı kelimesinin benim de yanında olduğum ikinci manasını kullanacağım.
 

Otel, Yenibosna’da tarihi yarımadaya giden yol üzerinde, Yenibosna Metro ve Metrobüs istasyonlarının hemen yanında, CNR Expo Fuar Merkezi’ne 2 km ve Atatürk Havalimanı’na 3 km mesafede bulunuyor. Bu konumu itibariyle Bricks Hotel, ilk sıra dışı özelliğini gösteriyor. 

Otele girdiğinizde lobi ile birlikte sizi otelin çatı katı karşılıyor. Evet; otelin girişinden otelin çatısını görebiliyorsunuz. Otelin mimarları bu harikulade ve kesinlikle sıra dışı tasarım ile lobiye çatıdan gün ışığı girmesini sağlamışlar. Bir düşünün, otelinize geldiniz ve otele kayıt işlemlerinizi beklerken karışınızda girdiğiniz kapıdan tavana kadar uzanan 10 bina katı yüksekliğinde devasa bir cam var. Yukarıdan geçen martılar veya havalimanının yakın olması sebebiyle uçakları izlemek çok keyifli oluyor.
Bu camın nihayete erdiği en üst katta yer alan restoran kısmından lobiyi ve devasa camın ardından İstanbul’da hayatın akışını bütün gerçekliğiyle izleyebiliyorsunuz.

1952’den bu yana dünya otel piyasasının güçlü aktörlerinden InterContinental Hotels Group’un Starbucks ile otel lobilerinde yaptıkları işbirliğini çok doğru buluyorum. Grubun amacı “open lobby concept” adıyla misafirlerine otel lobisi içerisinde kahve deneyimi yaşatmak ve ayrıca otel lobisini keyifli bir alan haline getirmek. 

Amerikan ekonomisinin bu iki güçlü şirketinin ülkemiz toprakları da dahil olmak üzere pek çok otelinde gerçekleştirdiği bu marka işbirliğinin, ülkemizde de Anemon Otel ile Kahve Dünyası’nın yapmasını dilemiş; iç geçirmiştim.
Bricks’e ziyaretimde bu sıra dışı düşüncenin harikulade bir uygulamasına da tanıklık etmiş oldum. Otel lobisinin içinde Bricks Coffee devasa bir alanda hizmet veriyor. Tüm ülke kahvelerinin bulunduğu bu mekanda leziz tatlılar ve aperatifler de misafirlerin beğenisine sunulmuş.

Hizmet sektöründe fark yaratmak için standartların bir noktada dışına çıkmak zorundasınız. Bricks Hotel kendi segmenti içinde birçok farklılığı içinde barındırıyor. Pek çok otelin imkan sağlayamacağı farklılıkları ile Bricks Hotel, İstanbul’da turizm deneyimine 138 odası ile sıra dışı bir zenginlik katıyor.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.