Booking’in yüksek komisyonlarına Bidroom çözümü var!

Booking’in yüksek komisyonlarına Bidroom çözümü var!
Ömer Koray ÜNAL
Posted on Aralık 19, 2017, 11:43 pm
3 mins

Birkaç hafta önce İstanbul’daki Uzakrota Travel Summit Zirvesi’ne davetli olarak katıldım. İTO’nun yeni kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin bir lansmanına davetliydim. Lansman öncesinde Uzakrota Travel Summit 2017’nin beni en çok heyecanladıran paneline katıldım.

Programda, “Seyahat Arama ve E-Ticaret Arasındaki Hatlar Bulanıklaşıyor” başlığı oldukça gizemli geldi. Başlığın altında yalnızca “Marcin Wesolowski (Bidroom)” yazıyordu. Air Canada’nın sponsoru olduğu devasa salona girdiğimde önemli bir kalabalık Wesolowski’nin konuşmasını bekliyordu. İşte o zaman doğru bir tercih yaptığımı anladım. Aklım diğer panellerde kalmadı. 

Polonyalı bir girişimci olan Wesolowski, gençken yaptığı bir Çin seyahati sonrasında turizm ile ilgilenmeye başlıyor ve döndükten sonra Krakow’da bir otel işletmeye karar veriyor. Bidroom ile tanışması bu serüven sırasında oluyuyor ve şu an şirketin operasyon direktörü.

Bidroom, 2015’in sonlarında hayata geçen bir e-ticaret sitesi. Bir Hollanda firması fakat merkezleri Polonya’nın Krakow kentinde. 

Booking ve benzeri sitelerin domine ettiği ‘hospitality industry’e (Türkçe’ye “misafirperverlik endüstrisi” olarak çevirebiliriz – Ben bu tabiri çok sevdim) yeni bir fikir ile taze bir heyecan katmak niyetindeler.

“Şu anki sistemde Prag’da bir otel web sitelerine ortalama yüzde 25 komisyon ödüyor. Krakow’da bu oran yüzde 23” diyor Wesolowski. Tüm kullanıcıların ücretsiz olarak işlem yaptığı bu klasik sistemde otellerden oldukça yüksek komisyon alınıyor. Bu komisyon halihazırda oldukça gideri olan otel işletmeleri tarafından müşterilere daha yüksek otel ücreti olarak yansıtılıyor. Bu durumda da “özellikle genç gezginler’”mutlu olmuyor.

Bidroom ekibi ‘%0 Hotel Comission’ hayali ile giriştiği bu işte şu an dünya üzerinde 75 bin oteli sistemlerine katmayı başarmış. Üstelik iki senelik kısa bir sürede!
 

Bidroom’u kullanmak için sistemin tüm kullanıcıları yıllık bir aktivasyon ücreti ödüyor. Sisteme kayıt olduktan sonra Bidroom’un dünyasına erişmiş oluyorsunuz. Bu sayede online rezervasyonla yaptığınız otel konaklamanızı çok çok düşük ücretlere indiriyorsunuz. Çünkü Bidroom’da bir komisyonu yok!

Hatta Bidroom, kullanıcılarına seçtikleri otellerde akşam yemeği, Spa gibi ekstralarda indirim çekleri veriyor. Bu sistem Wesolowski’nin tabiri ile tam bir “kazan-kazan durumu”.

Web sitesinde henüz Türkçe diline yer verilmemiş, ama merak edenlerin siteye bir göz atmalarını tavsiye ederim. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.