Dijital kimliğinizi kimler yönetiyor?

Dijital kimliğinizi kimler yönetiyor?
Asım TOPÇUOĞLU
Posted on Aralık 26, 2017, 4:21 pm
4 mins

Son dönemlerde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, dünya devleri dijital dünyayı yönetiyor, o da tüm insanlığı, bu kesinlikle kaçınılmaz bir durum.

Asıl etkileşimler bundan sonra başlıyor tabi ki. İnsanlar teknolojinin kendilerine sunduğu yeniliklerle ve yeni nesil cihazlarla adeta bütünleşiyor ve geleneksel alışkanlıklarını değiştirip bu sonsuz dijital sosyal ağa katılıyorlar. Bunun neticesinde ise bu ağ üzerinde bağ kurdukları büyük ya da küçük firmaların ve kurumların dijital dünyalarını ve kimliklerini farkında olmadan etkiliyorlar… Yani tüm firmalar ve kurumlar isteseler de istemeseler de bu dünyanın içine giriyor, farkında olarak ya da olmadan…

En basit anlatımıyla eskiden kulaktan kulağa yayılan ürünleriniz ve siz, artık bu dijital dünyada konuşulur hale geliyorsunuz. Tüketicileriniz ve misafirleriniz ellerindeki teknolojik cihazlarla sizi oraya birkaç tuşla taşıyabiliyor ve hakkınızda iyi ya da kötü dedikodu edebiliyorlar. Siz bunlara kulak vermezseniz, dijital kimliğiniz her an göklere de çıkabiliyor yerlerde de kalabiliyor, bu da yatırımlarınızın ve beklentilerinizin yönünü her zaman değiştirebilir bir duruma geliyor.

Bu, tüm sektörler için geçerli ama otelciyseniz ve bunlardan bihaberseniz o zaman arkanıza yaslanıp biran önce bir şeyler yapmayı düşünmeniz gerekir, çünkü bu sektör bu dijital çağın içine  çoktan girmiş durumda, sektör hızla bu yöne kayıyor! Tüm istatistikler ve veriler bunu gösteriyor ve ülkemizde henüz yeterli  olmasa bile tüm dünyada bu alana yapılan yatırımlar genişliyor. 

Sermayenizin gücü, işletmenizin büyüklüğü ve kalitesi size her zaman yeterli desteği sağlayamayabilir. İşletmeci veya yönetici olarak bu konuya uzak ve bilgisizseniz mutlaka profesyonel bağımsız ekip bulundurmak ya da danışmanlık hizmeti almak zorundasınız. Buna ayıracak bütçeniz ve fırsatınız yoksa, TurizmBlog.com ve UzakRota.com gibi blog ve forum sitelerinde bu konularla ilgili sürekli olarak paylaşımlar yapılmakta, buralardan ufkunuzu genişletmek için mutlaka fikirler alabilirsiniz.

Çünkü dijital kimliği yönetmek oteli yönetmekten daha da zordur. Otel içerisinde olup biteni görür  konuşulanı duyar ve anında müdahale edebilirsiniz ama sanal dünya da bu bambaşkadır, zamanı geriye alamaz ve paylaşılan düşünceyi yok edemezsiniz, hareketleri ve paylaşımları her daim kontrol etmek gerekir. Hakkınızda konuşulan yüzlerce dedikoduyu tek tek bütün platformlarda takip etmeniz hiç zor değildir aslında. Bunları sizin için biraya toplayan şirket ve programların sayısı zamanla artış göstermekte ve sizin işinizi kolaylaştırmaktalar.

Unutulmamalı ki, geleneksel bildiğimiz tüm reklam tanıtım hareketleri ve davranışları da  zamanla bu dijital çağın değerlerine bağımlı olacaktır. İşletmenize ait bir web sitesi yoksa, olup da güncellenmiyorsa, içerik ve fotoğraflar bu dinamik dünya ile paralel yenilenmiyorsa, sosyal medya sayfalarınızda yeller esiyorsa, tüketici platformlarında arkanızdan kötü konuşuluyorsa, bunlara artık bir dur demelisiniz, yoksa kontrolü kaybedersiniz. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.