Serbest Kürsü bu ay: Cunda Adası, Türkiye’nin ilk kadın Fütüristi Ufuk Tarhan tanıma fırsatı, 2018 Miami Swim Week, Sosyal medya kullanım etikleri

Ebru YENER
Posted on Ağustos 31, 2018, 2:46 pm
13 mins

Herkese merhabalar. Öncelikle tüm büyüklerimin ve  küçüklerimin geçmiş kurban bayramını kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım..

Dilerim bayramınız güzel geçmiştir eğlenmiş, dinlenmişsinizdir. Ben 3 günlük bir Cunda tatilinden sonra İstanbul’a döndüm. Niyetim bayram sonuna kadar kalmaktı ama; sanırım Cunda tatilleri için biraz daha yaşlanmam lazım… Asıl niyetim Küba tatiliydi aslında ama plansızlık yüzünden maalesef gidemedim. E tabii döviz kuruda sürekli oynadı biliyorsunuz bayram evveli milletçe hepimiz güzelce sarhoş olduk ve hala ayılamadık.. 

***

CUNDA ADASI (ALİBEY ADASI)‘NDA İLK BOĞAZ KÖPRÜSÜ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

6 yıl evvel Cunda adasını ziyaret etmiştim. Bu 2.ziyaretim oldu. Adaya  bir köprü ile bağlanıyorsunuz. Köprü girişinde Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü diye yazıyor tabii ki gayri ihtiyari dikkatinizi çekiyor. İlk boğaz köprüsü?????  Ayvalık ve Cunda adasını birbirine bağlayan bu köprü 1964 yılında yapılmış. Boğaziçi Köprüsü şimdiki adı ile 15 Temmuz Şehitleri köprüsü tam 9 yıl sonra 1973 te yapılmış. Hoş burası bir boğaz değil ama  su üzerinde  birbirine bağlanmış ve köprü sıfatını almış sonuçta..

Cunda’da hiç hoşuma gitmeyen şey ezelden beri plaj azlığı oldu. Malum coğrafik ve jeolojik  olarak uçsuz bucaksız plajları yok.. Bir kaç beach açılmış diplere doğru ama orada da alt yapı sorunu var. Mesela internet yok su ve elektrik sorun. Bunun tamamen siyasi olduğunu çok iyi biliyorum. Balıkesir ve Ayvalık belediyesi olarak search yaparsanız ne dediğimi anlarsınız. Eğer giderseniz internetten feragat ederim derseniz Aya Yorgi Beach’i öneririm..

instagram @ayayorgibeach

Kahvaltı için Cook Point Boutiqe Restaurant’ı tek geçiyorum. Yöresel kahvaltısı organik ürünlerle yapılıyor.Gurme lezzetlerde de çok başarılılar.

instagram @cookpoint     tel: 0266 327 27 21

Cunda’da hiç balık yemedim. Size tavsiye edebileceğim bir balık yok. Mezeler ve deniz ürünleri o kadar bol ve taze ki balığa yer kalmıyor inanın. Hiç kalamar yumutası yedinizmi? Muhakak deneyin derim. Ben bir oturuşta tek başıma 2 porisyon yiyorum :))). Tereyağında yada zeytin yağında acı biberle yapıyorlar. EF-SA-NE…. Boncuk Cunda Restorant favorim.



  @boncukcunda Tel 0 266 327 33 33  

PS: Kız kıza gidilecek bir yer değil Cunda. Bu bölgede daha çok emeklilerin yazlıkları var ve aile olarak geliyorlar. Grup arkadaşlarınız ile yada aile olarak keyif alabilirsiniz. Fazla sakinlik beni sıktı. 3 gün dayanabildim bilginize.

***

SİZLERİ TÜRKİYE’NİN İLK KADIN FÜTÜRİSTİ SAYIN UFUK TARHAN İLE TANIŞTIRAYIM EFENDİM…

Türkçemize yeni giren bir kelime fütürizm ve fütürist.. Daha yeni yeni tanıştığımız için önce kelime anlamını paylaşmak istiyorum. İş hayatı, yaşam ve sosyal hayatta  geleceği görebilen,geleceği doğru tahmin edebilen yeniliklere açık, teknolojiyi takip eden, geniş vizyona sahip doğru yapıcı ve olumlu fikirleri benimseyen bir akım fütürizm. Kısaca gelecek mühendiside diyebiliriz. Futurist ise bu akımı benimseyen kişiye diyoruz. Future yani Türkçe anlamı gelecek olan kelimeyi bizler dilimizde fütürist ve fütürizm olarak kullanıyoruz.

Ben ilk fütüristi sn Ufuk Tarhan ile tanıdım.Kendisini muhakkak takip ediniz.Kendisi Odtü ekonomi mezunu. Öğrenciliği döneminde görme engelliler için okuyuculukta yapmış bireysel olarak sosyal sorumluluk görevini de omuzlamış. 1995 yılında tesadüfen almış olduğu THE FUTURİST dergisi ile futrizmle tanışmış.2002 yılında Dünya Gazetesi tarafından bilişim sektörünün en başarılı iş kadını ödülünü almış. 1995 yılında Türkiye’de Fütüristler derneği kurulunca hemen üye olmuş ve 2009\2012 yılları arasında bu derneğin başkanlığını yapmış.İnstagram hesabı çok renkli, çok eğlenceli, çok digital, çok yenilikçi, çok uçuk. Muhakak takip ediniz.

Gelecekte neler olacak? Yapay zeka hayatımıza ne kadar girecek? Geleceğin meslekleri ne olacak? Gezegenimizi nasıl kurtarırız? Gelecek için hangi doğru kararları vermeliyiz neyi tercih etmeliyiz? 100 yaşına kadar yaşayabilecekmiyiz?

  Futuristufuk

En doğru ismi ile gelecek mühendisliği yada gelecek tasarımcısı  dediğim bu akımın yada bakış açısının tüm şirketlerde,okullarda EN ÖNEMLİSİ  devlet içinde olması gerekli bence. Gelecek çok yakında.Ülkemizde devletin bu akıma fütürist beyinlere ciddi ihtiyacı olduğunu düşünüyorum… Jenerasyon ve ihtiyaçlar ve beklentiler değişiyor değilmi???

***

SOSYAL MEDYA VE WHATSAPP’TA GÖRGÜ KURALLARI

Bu konuyu yazmak artık farz oldu. Yakın çevrem ve arkadaşlarım çok iyi bilirler whatsappla yazışmayı sevmem, sosyal medyayı son 3 yıldır kullanıyorum. Çok fazla ulaşılabilirlik sevmiyorum sanırım. İş dışında mesai saatlerinde içinde aranmaktan geyik konuşmalardan hele hele whatsapp ile konsantrasyonumun bozlumasından nefret ediyorum. Hala anlayamadığım sende cep nom var bana neden Dmden yazıyorsun yada whatsapptan? Beni ara ne söyleyeceksen söyle değilmi? Whatsapp’ımda yazıyor ‘’JUST FOR BUSİNESS’’ diye. Yazışmayı sevmedim sevmeyeceğim…

***

SOSYAL MEDYA KULLANIM ETİKLERİ;

1. Arkadaşınızın  paylaşmış olduğu resme likeladıktan  sonra like geri alınmaz. 

2. Arkadaşınızın paylaşmış olduğu resmin altına yapacağınız  yorum Dmden yazılmaz JYorum paylaşımın\resmin altına yazılır. 

3. (İnstagram için) Sayfanızda günde en fazla 1 yada 2 resim paylaşmalısınız .İnstagramın dikey(aşağı akan) bir aplikasyon olduğunu unutmayınız. 1 yada2 resimden fazla paylaştığınızda atıyorum 1000 kişi takip ediyorsak siz çok resim paylaşanlar yüzünden diğer paylaşımları göremediğimizi ve diğer kullanıcılara haksızlık ettiğinizi unutmayınız..

4. Storyinizde birinden alığınız ekran görüntüsünü; paylaşanın kullanıcı adı ile paylaşmanız daha kibar, daha etik, daha ahlaki  bir davranış olacaktır.Hemde ekran görüntüsünü kesme biçme ile vakit kaybetmeyeceksiniz :))))))

5. Stalk ve fake hesapların artık transparan gibi belli olduğunu unutmayınız.

6. Kötü küfürlü hakaret edici yorum yazanlar  AKILLI TELEFONLARINIZINDA IP adresi var hatırlatmak isterim. 

7. Takipe takip likea like ciddi bir egodur komplekstir. Kimi istersen onu takip edersin kimi istersen onu likelarsın.

8. Eger şef değilsen, yemek yada gezi bloggerı değilsen ‘’AKIŞTA’’(ana sayfada) YEDİĞİN HER ŞEYİ HER İÇTİĞİNİ paylaşıyorsan bu görgüsüzlüktür ve ayıptır. İlle de paylaşmaksa story/hikaye tercih etmelisin.

9.Sosyal medyada paylaşımlarınızın yazı detayı olabildiğince kısa ve okunması için ana başlıklar altında toplanmalıdır. (Performansı böyle alabilirisiniz bu arada)

10. LİNKEDİN iş hayatındaki profosyonellerin networküdür.Bir match making çöp çatan sitesi değildir. 

***

WHATSAPP KULLANIM ETİKLERİ;

1.Whatsapp ile para istenmez alacak verecek takip edilmez.

2. Yazdığınız kişi çalışıyorsa mesai saatleri içinde yazılmaz.Rahatsız edilmez.

3. Bekar yada evli vs bir hanıma saat  20.00 den sonra yazmak ayıptır.

4. Karşı tarafa sormadan görüntülü arama yapmak kişinin mahremiyetine tecavüzdür.

5. Whatsapp grubu kurarken birini sormadan eklememelisiniz.Kişinin rızasını almak gerekliliktir.

Sosyal medya yada chat aplikasyonlarında saygı ve mahremiyet esastır…

***

2018 MIAMI SWIM WEEK

Her yıl temmuz ayında dünyanın tüm mayo tasarımcılarını buluşturan organizasyon bu yılda çok renkli geçti. Katılmayı çok istediğim halde katılamadığım  ziyaret  edemesem de bir mayocu olarak takipteydim.

Sizleri öncelikle JOEL ALVAREZ’le tanıştırmak istiyorum. Kendisi aslında bir sanatçı fotoğrafçı ve tasarımcı. Bildiğiniz siyah elektrik bantlarını almış dekorasyonlar yapmış ve sonra insan bedenine fantezi tasarımlar ile uygulamış. Bir fotoğraf çekimi esnasında bir  model üzerinde uyguladığı tasarımlar ciddi ilgi görünce bu işi geliştirmiş.

Kendisi The Black Tape Project markası ile bu  yıl ilk kez Miami SwimWeek ‘e katıldı ve adeta show yaptı. Altın renkli elektrik bantlarını kullanarak mayo mayokini bikini dizaynları ile tasarlamanın sonu yoktur cümlesini bir kez daha doğruladı..

Tabiiki bu bantlar denizde havuzda kullanılmaz sizler sormadan ben söyleyeyim.Yapışkan su sevmez efendim.Bu tamamen show…

Bu organizasyonun diğer olay prıda Mara Martin oldu.Ünlü spor markası Sports Illustrated  defilesine emzirdiği bebeği ile çıkan model anne sütünün önemine ve emzirmenin normalleştirilmesine dikkat çekmek için böyle bir farkındalık tercih etmiş.

Gyv Me Body markasının büyük beden tasarımlarını çok beğendim.Ürünleri  kilolu mankenlerle tanıttığı catwalku gayet renkliydi.Tasarımlarını çok farklı bulduğum diğer bir markada Gigic Bikinis’di.Modern tarzı lazer kesimli uzun kol çalışmaları ve benimde çok kullandığım fermuar tasarımları ile alışa gelmiş mayo modellerinde fark yaratmış.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.