İZMİR TURİZM FUARININ ARDINDAN

İZMİR TURİZM FUARININ ARDINDAN
Cem POLATOĞLU
Posted on Aralık 01, 2018, 7:13 pm
4 mins

TÜRSAB ve İZFAŞ’ın ortaklaşa düzenlediği Turizm Turkey İzmir Turizm ve Gastronomi Fuarı her geçen sene büyümeye devam ediyor. Bu sene de yeni rekorlara imza atarak en yüksek seviyede yerli  ve yabancı katılımını, katılımcı ve ziyaretçi sayısını sağlayarak kendi rekorunu kırdı.

Çok seneler önce Türsab ve EMITT arasında doğan anlaşmazlık nedeni ile eski Türsab yönetimi tarafından yeni ve alternatif bir fuar yapmak fikri ortaya çıkmıştı. Eski Türsab yönetimi, bu fikri pratiğe geçirerek Türk Turizmine böylesi görkemli bir etkinlik kazandırdılar. Fuarı bugünlere getiren başta Türsab eski yönetimi olmak üzere yeni seçilen Türsab yöneticilerine ve bugüne kadar tüm emek verenlere teşekkür etmek gerekir.

KANAYAN YARA;  “GASTRONOMi FUARI”

TÜRSAB ve İZFAŞ’ın ortaklaşa düzenlediği bu fuara daha sonradan Gastronomi Fuarı da eklendi. Ancak aradan 5 sene geçmesine rağmen rüştünü ispat edemeyen, güdük bir fuar olarak kalan fuar açıldığından bu yana sürekli zarar ediyor.  Bunun nedenlerini araştırdığımızda kötü kokular geldiğini görüyoruz.

Bir zamanlar eski yönetim tarafından fuar sorumlusu olarak atanan acentanın 11.000 üyeli Türsab web sitesinden katılımcılara para yatırması için kendi şirketinin IBAN’ını vererek bir skandala yol açtığı konuşulmuştu. Dönemin Türsab Gastronomi Turizmi Başkanının itirazı ile bu acentanın iban’ının Türsab’ın sitesinden kaldırıldığı söylenmişti.

Bu sene de fuarı düzenlemesi için Türsab Başkanı tarafından yetkilendirilen kişinin Gastronomi sektörüne hitaben kendi şirketi hesabına “Gastro Fest” adı ile Türsab’a rakip bir Fuar organize ettiği ortaya çıkmıştır. Yani bir tarafta siz TÜRSAB’ın adını kullanarak Gastronomi şirketleri ile yakın temasa geçeceksiniz, diğer taraftan yine Gastronomi Sektörüne hitap eden, aynı şehirde kendi yaptığınız ve Türsab’a rakip bir fuar düzenleyeceksiniz.

Bunun kendi şirketinin iban’ını Türsab’ın resmi sitesinde yayınlamak kadar etik olup olmadığını yorumunu okuyucuya bırakalım. Çünkü bu marifeti kendinden menkul acenta sahibinin,  ayağına taş düşse başkalarından bilip mahkeme açmakta üstüne yok maalesef

TÜRSAB’A YAPILAN BÜYÜK SAYGISIZLIK;

Bu sene, belki  de “bir görelim” denilerek, belki de yukarıdaki detayları bilmediği için başkan tarafından aynı firmanın sorumluluğuna bırakılan Gastronomi Fuarı önemli bir Skandal’la başladı. Türsab’ın düzenlediği bu fuara Türsab’ın Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı davet edilmedi. Fuar öncesi etkinlik hakkında bilgi isteyen Türsab İhtisas başkanına herhangi bir bilgi verilmezken kendisine bilgi için bir whatsup grubunda yazılanları referans alması tavsiye edildi!. Fuarda düzenlenen panelde ise, her daldan konuşmacılar varken Fuarın açılışına giden Türsab İhtisas Başkanımıza konuşma bile yaptırılmadı. Onu bırakın, Türsab İhtisas Başkanı oturacak yeri bile kendi imkanları ile buldu.

Kısacası olaylarla dolu bir Gastronomi Fuarı daha sona erdi. Seneye bakalım hangi sürprizlerle karşılaşacağız.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.