Geleceğe güvenle bakmak…

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Aralık 15, 2018, 9:32 pm
5 mins

Sektörün başarılı ismi Mehmet Nuri Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmesinin ardından yeni bir ivme kazanan turizm sektörü, geleceğe daha bir güvenle bakmaya, buna paralel olarak da oluşumlar, organizasyonlar, yatırımlar birbiri ardında ortaya çıkarken, eğitimden bilişime, yönetimden çalışanına sektörün tüm paydaşları payını almaya başladı.

2. yılımızı tamamlamaya az bir süre kala biz de sektörün sesi olarak daha aktif rol almaya başladık. Gazetemizi incelediğinizde bunu net bir şekilde görebilirsiniz.

Tabii ki arkasında hiçbir yatırımcının desteği olmadan böyle bir yayın organını hayata geçirmek ve ardından 2 yıla yakın bir süre boyunca hayatta tutmak, birbiri ardına kapanan TV kanalları ve gazeteleri görürken, inadına ayakta kalmak kolay değil.

Bir yayın organının ayakta tutan okurlarının ve reklam verenlerinin desteğidir. Bu desteği gördüğümüz sürece kar ve zararına bakmadan yayınımızı sürdüreceğiz. Bunun için gerekli altyapımız var. İki yıldır hemen her yerde gördüğünüz Hotel Gazetesi artık daha geniş kitleye ulaşırken, sektörün tüm organizasyonlarında daha etkin rol almaya başladı.

Örneğin bir yandan gazetemizin Kasım sayısını hazırlarken, diğer yandan da Aralığın ilk haftasında düzenlenecek ve 2019 turizmine önemli katkı vermesi beklenen 12. Travel Turkey İzmir Fuarı’nın hazırlıklarını tamamladık. Sektörün nabzının atacağı İzmir’de sadece kendi sesimizi duyurmakla kalmayıp, sizlerin de sesi olacağız.

Bu sayımızda gazetemizin önemli bir bölümünü sektörün çağa ayak uydurmasında en etkili rol oynayan bilişim sektörüne dair haberler var. Sektöre iddialı bir giriş yapan heberi.com’un sağladığı avantajları okuduğunuzda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Hotel Runner’ın 2019 yılına girerken iki önemli uluslararası kuruluş ile yaptığı anlaşma onları da farklı bir yere taşıdı. Fulltrip ile yapılan anlaşma ile 2019 yılı içerisinde 1.500 tesisi alternatif dağıtım kanallarıyla buluştururken, Airbnb ile yapılan küresel iş birliği sayesinde oteller de Airbnb’de listelenebilecek. Ayrıntıları sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Dünya turizm profesyonellerini İstanbul’da buluşturan Work Shop Travel Shop, yine oldukça başarılı bir Luxury M.I.C.E Work Shop’u düzenledi. 50’den fazla ülkenin 200 civarında Tur Operatör şirketini, Hotel ve Turizm Acentaları ile iş birliği için İstanbul’a getirdi, destinasyonları gezdirdi. Bunun semeresini 2019 yılı içinde göreceğiz ama haberin ayrıntılarını hemen gazetemizi açıp okuyabilirsiniz.

2016 yılında kurulan Turizoom, yeni hedefleri doğrultusunda yeni isimleri kadrosuna kattı.

İlk toplantısını yapan ekip, yapılması gerekenlerin listesini çıkarıp, yol haritasını belirledi. Bunu da sayfalarımızdan takip etmenizi öneririz.

Sektörde hangi isim nereye atandı. Kimler hangi göreve getirildi, kimler terfi etti. İK sayfamız yine dopdolu.

Sektörün kanaat önderleri, gelişmelerle ilgili düşünce ve yorumlarını sizlere ulaştırabilmemiz için bizimle paylaştılar.

Kısacası her zaman olduğu gibi sektörde önemli ne varsa hepsini Hotel Gazetesi’nde bulabilirsiniz.

Katkısı olan herkese buradan bir kez daha teşekkür ederken, bizim daha iyi gazete sunmamıza yardımcı olacak eleştirilerinizi de beklediğimizi hatırlatırız.

Yeni bir yayında görüşmek ümidiyle..

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.