myGO Çığ Gibi Büyüyor

myGO Çığ Gibi Büyüyor
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Ocak 19, 2019, 10:37 pm
8 mins

myGO, tüm dünyada faaliyet gösteren Belçika kökenli şirket Türkiye’de ofisini açar açmaz farkını gösterdi.

Merkezi Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan Uluslararası online turizm platformu myGO, Türkiye’de ofisini açar açmaz farkını gösterdi. 2017 yılında sadece İstanbul’da 35.00 gecelemeye ulaşan şirket, Mayıs ayında ofisini açar açmaz, daha ilk 6 ayda bu rakamı ikiye katladı.

myGO Worldwide Türkiye
Genel Müdürü FATİH ALP

myGO Worldwide Türkiye Genel Müdürü Fatih Alp, Türkiye ofisinin bulunduğu coğrafyadaki diğer ülkelerin de yönetim merkezi olması planlandığını belirtirken, myGO’nun zirveye doğru bu hızlı yükselişi, bizi de bu şirket hakkında bir araştırma yapmaya yöneltti.

Asıl kuruluş amacı b2b toptan ürün tedarikçisi olan myGo’nun Türkiye Satış Müdürü Burcu Gök ile yaptığımız röportaj ile myGO hakkında hem merak ettiklerimizi öğrendik, hem de Hotel Gazetesi okuyucuları ile paylaşmak istedik.

myGo Türkiye Satış Müdürü BURCU GÖK

Öncelikle myGO Worldwide hakkında bilgi verebilir misiniz?

Merkezi Belçika/ Brüksel’de bulunan myGO Group dünya genelinde birçok ülkede ofis açarak B2B online platform üzerinden otel ve seyahat acentelerine ulaşmaktadır. En son 2018 yılı Mayıs ayında da bünyesine Türkiye ofisini katmıştır. Şu an için açılması planlanan ofislerimiz arasında, Bulgaristan ve Malezya ofislerimiz bulunmaktadır, Almanya ofis için de fizibilite çalışmalarımız devam etmekte. myGO açmış olduğu ofisler üzerinden, o bölgedeki direkt otel kontratlarını yapmakta, B2B olarak seyahat acente kanalını hem retail pazarda, hem de API bağlantılarıyla genişletmekte ve kendi ofislerinin olduğu ülkelerde incoming operasyonlarla yer hizmetlerini sağlamaktadır. 2018 yılında açılmış olmasına rağmen myGO Group’un Türkiye’ye diğer ofislerinden ciddi bir operasyonunun olması pazarda işimizi kolaylaştırdı ve otellerle hızlı bir şekilde kontratlarımızı yapmaya başladık. 2017 yılında İstanbul’da sadece 35.000 gecelememiz oldu, 2018 yılında ise daha yılın ilk yarısında bu rakamı ikiye katlamayı başardık.

Her ne kadar Avrupa menşeili bir wholesaler (b2b toptan ürün tedarikçisi) olsak da, Türkiye’de ofis açmış olmamız bizim pazarın ve pazardaki oyuncular olan seyahat acentelerinin dinamiklerine önem veren bir düşünce yapısına sahip olduğumuzu açıkça ortaya koymaktadır.

myGO Türkiye Satış Müdürü olarak Burcu Gök’ü turizm geçmişi ile kısaca okuyucularımıza tanıtabilir misiniz?

2006 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümüne başladım. 2008 ve 2010 yıllarında yaz aylarında iki farklı otelde staj tecrübem oldu; fakat serüvenim 2010 Aralık ayında yarı zamanlı olarak Satış Departmanı’nda çalışmaya başladığım HotelsPro ile başladı. 7 ay kadar yarı zamanlı olarak çalıştıktan hemen sonra, tam zamanlı olarak yine aynı şirketin Satış Departmanı’nda çalışmaya devam ettim. 2,5 yılın sonunda İş Geliştirme Müdürü olarak HotelsPro’daki kariyerime veda ederek, yine sektörün değerli bir markası olan IATI’ye aynı pozisyonla geçtim. Yaklaşık 1 yıl sonra terfi alarak otel ürününün yanı sıra uçak ve ardından gelen diğer ürünler için de Satış Departmanı’nın başına geçtim. Benim için büyük bir şanstı, otelin yanı sıra uçak bileti ve diğer ürünleri de öğrenebilme fırsatım oldu. IATI’deki 2,5 yılı biraz geçkin serüvenimden sonra kariyerime ilk başladığım HotelsPro şirketine, tüm Türkiye satışın başına geçtim. 2 yıl kadar görevimi burada ifa ettim. Bir dönem de Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Baltık ve Balkan ülkelerinin satışını yönetme şansı buldum. Ve nihayet 2018 yılı Haziran ayında yollarımız myGO ile kesişti. Oldukça heyecanlı, realist hedefleri olan ve en önemlisi de müşteri memnuniyetini öncelikli misyon olarak edinmiş olması, benim de kariyerime myGO Group’ta devam etmemde en büyük etken oldu.

Sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaran özellikleriniz nelerdir?

myGO Group teknolojisi ile öne çıkan bir B2B wholesaler… Kendi direkt kontratlarımızın dışında, arkada yaklaşık 30 civarında tedarikçi çalışmakta. Global tedarikçilerin yanı sıra, yıllardır edinmiş olduğumuz tecrübeler sonucu en çok tercih edilen bölgelerin, hem ürün hem de fiyat olarak en güçlü tedarikçileri ile anlaşıp, API üzerinden envanterlerini sistemimize katıyoruz. Zincir oteller ile genel merkezleri üzerinden API bağlantıları yapıyor ve onları da envanterimize ekliyoruz. Gelişmiş teknolojimiz ile de en kolay yoldan acentelerin hizmetine ve kullanımına sunuyoruz. Bunun yanı sıra servis kalitemiz de, en az teknolojimiz kadar güvendiğimiz bir diğer yanımız. Acentelerin önerilerine kulak veriyoruz ve sistemimizi, sistemin asıl sahipleri olan acentelerimizin taleplerine göre şekillendiriyoruz. Acil bir talep veya soruları olduğunda, myGO’nun tamamen yanlarında ve arkalarında olduklarını bilerek kendilerini güvende hissediyorlar. Bu da kısa sürede Türkiye’de yayılabilmemizi kolaylaştırdı. Özetlemek gerekirse teknolojimiz, servis kalitemiz, envanterimiz ve fiyatlarımızla öne çıkıyoruz diyebilirim.

Acentelere sunabildiğiniz diğer katma değerlerden bahsedebilir misiniz?

Otel ürünü dışında diğer tamamlayıcı turizm ürünleri ile tek bir platform üzerinden seyahat acentelerine kolaylık sağlıyoruz. Tüm bu ürünler için Türkiye’deki ofisimizden satış öncesi, satış esnası ve satış sonrası hizmetleri Türkçe olarak alabiliyorlar. Satış sonrasında bir Türk şirketi olarak faturalandırmayı yapabiliyoruz. Fakat yine de en önemli katma değerimizin birbirinden değerli, sektörde uzun yıllardır varolup, kendini kanıtlamış, pazarın dinamiklerini ve bu pazarda nelerin ihtiyaç olduğunu bilen bir ekibin seyahat acentelerine hizmet veriyor olması olduğunu düşünüyorum.”

myGO Worldwide websitesi : www.mygo.pro

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.