Ocak bizim ayımız…

Ocak bizim ayımız…
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Ocak 26, 2019, 9:45 pm
4 mins

Ocak ayı bizim için çok anlamlı ve özel bir ay. Hotel Gazetesi’nin ilk başlangıcı…

İlk olarak Ocak ayında internet üzerinden yayına başlaması 4 yılına, basılı olarak yine Ocak ayında yayına başlayan Hotel Gazetesi ise 3. yılına girdi.

Heyacan, mutluluk ve gurur hepsi bir arada. Basılı ilk sayımızı 2017 yılı Ocak ayında Emitt Turizm Fuarı’nda çıkarmıştık. Sanki daha dün gibi. Ama iki yıl sonra yine bir Emitt sayısı ile karşınızdayız.

Yani ilk hayalle başladı. Sonra sanal olarak gerçekleşti. Sonra normal bir gazete olarak her ay ofislerinizde, masalarınızda, çantalarınızda sizinle birlikte olmaya başladık. Her sayıda yapacağımız daha çok şey olduğunu bilerek, her sayıda daha azimli ve kararlı bir şekilde, Turizm sektörü için gerçekleştirmek istediğimiz çok şey var. İki yıl içinde geçirdiğimiz evreleri ve aşamaları sayılarımızda sizlerle paylaştık. Bu sayı da bizim için özel bir sayı çünkü bir aşama daha kat ettik. Travel Shop iş birliği ile B2B İngilizce ek hazırladık. Bu sayıdan itibaren yurtdışı fuarlarında Hotel Gazetesi de yer alacak.

Bu sayımızda neler var sizlere kısaca söz etmek istiyorum.

Sektörün tüm önde gelen kurumları, yöneticileri, çalışanları ile birlikte Dünyanın 4. büyük fuarı Emitt’te sizlerle olacağız. Emitt’le ilgili tüm detayların yanı sıra Sayın Hacer Aydın’la yaptığımız röportajda, bu fuarda sizleri neler bekliyor, ne gibi avantajları var? gibi fuarla ilgili tüm soruların cevapları var.

AKTOB’un Ocak ayı buluşmasına katılan Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sektöre önemli mesajlar verdi. Türob Başkan Yardımcısı Müberra Eresin’den Kültür ve Turizm Bakanlığı ile THY ve TÜROB’un girişimleri ile İtalya’nın en büyük tur operatörlerinden Welcome Travel Spa yıllık toplantısının İstanbul’a alınmasını ve bunun getirilerini okuyabilirsiniz.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye markasının bilinirliğini global ölçekte artırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesine yön vermek amacıyla “Turizmde Fark Yaratanlar” adıyla bir ödül organizasyonunu düzenliyor. Bu organizasyonla ilgili detaylar yine sayfalarımızda.

FIJET, Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu Türkiye
temsilcisi ATURJET’in Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Bu sayıda Turizm Akademisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Danışmanımız Sayın Muharrem Tuna, turizm sektöründe İngilizce kelimelerin kullanımındaki artışın fazlalığına ve bunun tehlikelerine dikkat çekti.

neredekal.com’un konaklama tesisi yöneticilerine 2019 yılı için yaptığı öneriler, yine bu sayımızın önemli konularından birisi.

Kendi geliştirdiği iş modeli Dosso Dossi Fashion Show ile dünyaca ünlü top modelleri, Türkiye’ye getiren iş insanı Hikmet Eraslan, bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Hikmet Eraslan’ın “Renkli Fikirler” kitabı çıktı.

Ömer Koray Ünal’ın kendine has üslubu ile anlattığı destinasyonlarda bu sayıda Milattan önce üçbinli yıllara dayanan bir medeniyetin izlerini Cumhuriyet değerleri ile pekiştiren kent Eskişehir var.

Birlikte daha nice Ocak aylarını yaşamak ve Hotel Gazetesi okumak dileğiyle…

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.