Yeniden Merhaba,

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Kasım 20, 2019, 10:11 pm
6 mins

Uzun bir aranın ardından yeniden karşınızda olmak güzel. Bu sayımızın içeriğinde neler olduğu konusuna geçmeden önce, sizlere neden bu kadar uzun bir ara verdiğimizi anlatmam gerek.

Burada, yalnız bırakıldığımızdan, destek görmediğimizden, ekonomik zorluklardan söz etmeyeceğim. Zaten 2017 yılında ilk yayınımıza başlarken ülkemiz de turizm sektörü de krizdeydi. Biz tüm bu zorluklara rağmen gözümüzü karartıp bu işe soyunduk. Yayında olmayışımızın asıl nedeni kaybettiğimiz canlarımız.

Önce Ankara’da yaşayan Avcılık camiasının duayenlerinden Ağabeyimiz Kamil Üçbaş hastaneye kaldırıldı. 15 günlük yoğun bakım sürecinin ardından gelen acı haber, tüm aileyi yasa boğdu. Onun acısını yüreğimizden atamadan annem Hatice Hatice Çelik‘in geçirdiği operasyon, tedavi süreci ve ardından ikinci bir acı… Kolay değil, çok kısa aralıklarla çok sevdiğimiz iki canımızı kaybettik. Toparlandık mı? Hayır.. Onlarsız yaşama alışmaya çalışıyoruz.. Dostlar sağolsun..

Bu sürecin ardından sektöre geri döner dönmez baktık ki camiamız oldukça hareketli. Organizasyonlar, aktiviteler, toplantılar, fuarlar birbiri ardına… Hayat devam ediyor.. Bizsiz olmaz dedik ve yeniden birlikteyiz.

Bu aranın ardından ilk sayımızın konularına gelince;
Sıradaki ilk fuar TravelExpo Ankara, Aylardan Kasım, Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü.. Ankara’nın Başkent oluşunun 96. yılı, Başkentimizin yeni Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bu vesileyle bir dizi etkinliğe katılmış. O halde, kapak konusu neden Ankara olmasın dedik.

TravelExpo Ankara’nın Ankara Turizmine uluslararası bir boyut kazandıracağını söyleyen, düzenleyici kurum Atis Fuarcılık Koordinatörü Kazım Çağlayaner’in iddialı açıklamaları, fuarın kazanımları, Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği ATİD’in Ankara’nın tanıtımı için getirdiği ünlü Blogger Seyahat Yazarı ve Profesyonel Rehber Saffet Emre Tonguç’un Başkent hakkındaki görüşleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı, Turizmi Türkiye’nin stratejik sektörlerinden biri haline getirmeyi hedefleyen 2023 Turizm Stratejisi, hedefler neler?

30 Ocak-02 Şubat tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 24.sü düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te gövde gösterisi yapmaya hazırlanan Laleli Otelciler Platformu’nun hazırlıkları ve fuardan beklentileri, TÜRSAB’ın iç turizm pazarını hareketlendirmek için hayata geçirdiği dijital proje sektöre neler kazandıracak? Tek tuşla Türkiye genelinde binlerce acentaya ulaşmayı sağlayacak bu proje, kullanıcısına ne gibi avantajlar getirecek?,

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanlık koltuğuna oturan Musa Alioğlu’nun Camiaya yaptığı “Turizm medyasına destek” çağrısı,
Daha önce birçok başarılı Workshop ve Fam Trip’e imza atan TravelShop Turkey’in 18 Kasım’da Kapadokya’da 30’a yakın ülkeden 100’e yakın yabancı Tur Operatörünü buluşturacağı etkinlik, bu sayımızın başlıca konuları arasında..

Ama, turizm sektörüne yayın yapan bir web sitesinin Turizmci kadınları ayağa kaldıran davranışı ve gösterilen yoğun tepki üzerinde sessiz sedasız, bir özür bile dilemeden, yayınladığı anketi silmesi, bizce ayın önemli olaylarından birisi.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, Türkiye ve turizm sektörü için son derece önemli “Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards”ı Türkiye’ye getirerek büyük gurur yaşattı. Ödül gecesinde Genel Müdür Mustafa Alparslan da turizmde ferdi başarı ödülü olan “Pantheon of Hospitality”i alan ilk Türk turizmci oldu.

Volkan Ataman’ın büyük başarısı, Etkinlik sektöründe yaratıcılık, vizyon ve inovasyon kapasitesi ile dünya MICE sektörüne yön veren 100 kişi arasında ACE of M.I.C.E. organizasyonunu yapan, Turizm Medya Grubu’nun Başkanı Volkan Ataman da yer almayı başardı.

Buradan hem kurumu hem de Mustafa Alparslan’ı, ayrıca Volkan Ataman’ı tebrik edip, darısı diğer kurum ve yöneticilerimizin başına diyelim.
Ayrıca, Uzun bir aranın ardından yeniden karşınızda olmamız için gerek motivasyon, gerekse reklam desteğiyle bizlere güç veren sektör temsilcilerine buradan teşekkür etmeyi de unutmayalım. Okyanuslarda karşılaştığımız fırtınalara rağmen, gemiyi sağ salim limana ulaştırmamızda bize destek olan tüm dostlarımıza selam olsun..

Yeni yayınlarda birlikte olmak dileğiyle..

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.