Dünya turizm sayesinde dönüyor…

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Aralık 20, 2019, 10:25 pm
6 mins

Hotel Gazetesi’nin yayın hayatına başladığı ilk sayısından bugüne, her sayıda editöryal çalışmalar ve grafik işlemleri bittikten sonra sayfaları tek tek inceler, sonra da Editörden yazısını yazarım. Böylece içinde bulunduğumuz ay içinde sektörde olan önemli gelişmeleri art arda sıralamış olurum. Teker teker baktığınızda olaylar ne kadar önemli olursa olsun, belli oranda etkilenirsiniz ama bir ay boyunca yaşananları art arda incelediğinizde “ne çok şey olmuş” dersiniz.


Ben de her sayıyı incelediğimde “ne çok şey olmuş” dedim, elinizde bulunan bu 22. sayıyı hazırlayıp inceledikten sonra da şuna karar verdim: Gerçekten dünya turizm sayesinde dönüyor

Bu sayımızın en önemli konusu Türk turizminde esecek Ege rüzgarı, yani 13. Travel Turkey İzmir. Başarılı geçen Ankara’daki fuarın koşuşturmasının hemen ardından İzmir için hazırlanmak ve yetiştirmeye çalışmak, eski yoğunluğumuzu hatırlattı bize. İzmir dönüşü bizi bekleyen, sektörün geleceğini etkileyen üst düzey iki organizasyon daha ve ACE of M.I.C.E ve EMITT.. Dünya dönüyor, öyleyse yeniden o koşuşturmanın içinde olmak, art arda gelen organizasyonlarda, sorumluluğumuzu yerine getirmeye, dünyanın dönüşüne destek olmaya devam.

Turizmin içinden gelen bir ismin bu sektörün en tepesinde olması, bazı avantajları da beraberinde getiriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Antalya’da düzenlenen 9. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne katıldı. Kongrede, Türkiye’nin 2023 turizm stratejisine ilişkin sunum yapan Bakan Ersoy, Turizm politikalarında yapılan değişikliği ve bunun sonucunda beklenenleri açıkladı. Bu süreçte neler yaşanacak, beklentiler planlar neler, ayrıntılarıyla bu sayımızda.
Dönem içinde yaşanan en önemli olaylardan biri de TÜRSAB’IN 24. Olağan Genel Kurulu’ydu. Geçen kongrede “Değişim” vaadiyle başkanlığa seçilen Firuz Bağlıkaya, rekor katılımın olduğu Genel Kurul’da yeniden Başkan seçildi. Bir anlamda seyahat acentaları bu değişimi onayladı.
Bir sektörün içinde oluşturulan bir platformun, o sektörün gelişimine nasıl bir katkısı olabilir? Biz Hotel Gazetesi olarak platform denince sıcak bakıyoruz ve beklentilerimiz yükseliyor. Çünkü önümüzde bunun canlı bir örneği var. Laleli’deki otellerin gücünü birleştirmek için kurduğu Laleli Otelciler Platformu. Her geçen gün gelişimin sürdüren bu platform, Laleli sınırlarını aşarak tüm sur içinde kalan bölgeyi kapladı. Durum böyle olunca da adı da Oldcity & Laleli Otelciler Platformu oldu.

İBB’nin Turizm Platformu’ndan beklentilerimiz yüksek olması da bu yüzden..
Geziyorum konusunda bu sayımızda iki uluslararası inceleme var. Biri Travel PR’dan Sarp Özkar’ın Güney Afrika Cumhuriyeti gezisi, diğeri ise SKYhub’ın Outbound Grup Müdürü Orhan Durmuş’un Endonezya’yı anlatan yazısı. Her iki yazıyı okuduktan sonra belki birini seçip gitmek isteyeceksiniz. Dilerseniz birlikte gidelim..

Akademik Bakış köşemizde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna’nın ‘TERÖR VE TURİZM İLİŞKİSİ ÜZERİNE’ başlıklı yazısı, Holiday Inn İstanbul Airport İnsan Kaynakları Müdürü Memnune Çetintürk Yakar’ın ‘ENGELSİZ İŞVERENLER ARANIYOR!’ başlıklı engellilere yönelik yazısı, bu sayımızın övünç kaynağı makaleleri…

Bir övünç kaynağımız da Amerikan Porthole Cruise Magazine okuyucularının Türkiye’yi Akdeniz’in en iyi Kruvaziyer Destinasyonu seçmesi oldu.

Wyndham Grand Istanbul Kalamis Marina Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Dikkaya’nın görevinden ayrılış haberini ve vedasını internet sayfamızdan duyurmuştuk. Hemen ardından 25 yıllık tecrübeli ismin Divan Oteller Grubu Satış Direktörü olduğu haberi geldi. Buradan kendisini kutlar yeni görevinde başarılar dileriz.

Uluslararası Turizm Yazarları Federasyonu FIJET’in Rodos Adasında yaptığı 61. Olağan Genel Kurulu ve aynı zamanda 65. yılını da kutlarken, bu kongresinde turizmde barış, sürdürülebilirlik, dijital transformasyon, terörle mücadele, çevreye duyarlılık konularının işlenmesi de önem arzeden gelişmelerden.

Ayrıca Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ATURJET Yönetim Kurulu Üyesi Duayen Turizmci Hüseyin Kurtoğulları’nın bu kongreyi eleştiren yazısı 22. sayımızın, bize “güzel gazete oldu” dedirten yazılarından.
Bunları okuyunca, bize hak verecek ve siz de diyeceksiniz ki; “Dünya turizm sayesinde dönüyor”

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.