TravelShop Turkey Online Turizm Motivasyon Çalıştayına 100’e yakın ülkeden 773 Turizm firması katıldı.

TravelShop Turkey’in Turizm sektörünü motive etmek için başlattığı, telekonferans dizisinin dördüncüsü gerçekleşti. Zoom uygulaması üzerinden, online olarak gerçekleşen toplantıya, 100 ülkeden 773 Turizmci kayıt yaptırdı. UFTAA Başkanı Sunil Kumar sunum yaptı.

Dünya genelinde, tüm turizm sektörünün durma noktasına geldiği bir yerde, TravelShop Turkey durmadı ve dünyanın en presitijli Turizm STK’sı olan Seyahat Acenteler Federasyonu ( UFTAA ) Başkanı Sayın Sunil Kumara online olarak sunum yaptırdı. 

Collage created using FigrCollage software from www.FigrCollage.com

Turizm Motivasyon çalıştayının açılış konuşmasını yapan, organizasyonun mimarı  ve toplantının moderatörü TravelShop Turkey Genel Müdürü  Murtaza Kalender, konuşmacıları takdim etmesini muteakiben 100 ülkeden 773 turizmcinin kayıt olusturduğunun altını çizdi. Sorumluluk alarak bugun 2 milyardan fazla nüfusa hizmet eden Turizm STK başkanlarını bir araya getirip,  Turizm sektörümüze destek olmak, dünya genelinde güncel turizm bilgilerini turizmci iş ortaklarımız ile paylaşmak ve dünyadaki tüm Turizmci meslektaşlarımıza ve sektörümüze faydalı olmak istiyoruz şeklinde beyanatlarda bulunan Murtaza Kalender su şekilde konusmasına devam etti.

“Bizler sadece Turizmciler değiliz, aynı zamanda motivasyon ustayız ki haliyle de kıtaları birleştiren büyük bir gücüz. Bugün 100’e yakın ülkeden 773 turizmcinin online olarak bir araya gelmesi ve burada bizler ile beraber olması inanılmaz bir güç, Dunyada hiçbir sektör, online şekilde böylesine bir araya gelemez ve bunu sadece Turizmciler başarabilir.”

Turizm Motivasyon çalıştayına katılan Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel, Turizmciler ile bir araya gelmekten çok büyük mutluluk yaşadığını belirtirken, bu organizasyona davet eden Murtaza Kalender’e çok teşekkür ederek devam etti. Kuşadası’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli Turistik şehirlerinden biri olduğunu, deniziyle, kumuyla, tarihiyle ve kültürüyle ve dünyanın en büyük kruvaziyer  gemilerini barındıran limanı ile  Turizm destinasyonları arasında çok önemli bir yere sahiptir. Covid-19 Pandemisi ile ilgili çok güzel önlemler aldıklarını ve çok yakında yine milyonlarca Turisti ağırlayacaklarını belirtirken, tüm turizmcilere Kuşadasını destinasyon paketlerine eklemelerini rica etti.

UFTAA Başkanı  Sunil Kumar Bey, sunum yapmadan once, bu organizasyonu yapan ve kendisini davet eden  Murtaza Kalender’e çok teşekkür ederken, UFTAA’yi temsilen ilk defa online olarak bu kadar çok sayıda acenteye  sunum yapıyor olmanın gururu içinde olduğunu belirtti.


UFTAA Başkanı Sunil Kumar, yapmış olduğu sunum ile Turizmcilere  dunyadaki güncel Turizm durumunu anlattı ve  alınacak önlemler  ile tavsiyelerini aktardı. Sayın Kumar; biz Turizmcilerin birlikte hareket ederek  zorlukların üstünden geleceklerini ve çok güzel günlerin yakında olduğunu dile getirdi.

Hindistan Seyahat Acenteleri Derneği (TAAI) Başkanı Bayan Jyoti Mayal da konuşma yaparak, evet zor dönemlerden geçiyoruz, hiç kimsenin  öngörmediği, hiç kimsenin düsünmediği bir süreçten geçiyoruz ama sektör olarak bunu da atlatacagız ve yine Hindistan dünyanın en çok Turist gönderen ülkelerinden birisi olacak, Hindistan, yurtdışı düğün ve MICE grupları ile yine dünyada eskisi gibi önemli yerlere sahip olacaktır dedi.

Bangladeş Tur Operatörleri (TOAB) Başkanı, Mohammed Rafeuzzaman Bey de konuşma yaparak, şu anda zor bir süreçten geçtiklerini ama 2021 yılında Turizmin yeniden normalleşeceğini belirtti.
 

Kanada’dan katılan World Traveller Kanada CEO’su  Janet HongTong konuşmasında, Kanadalı Turistlerin daha hızlı toparlanacağını ve bunun için tüm sektörün hijyen kurallarına uyması gerektiğinin altını çizdi.

İspanya’dan katılan GSAR Pazarlama – MITM Etkinlikler Ceosu bayan Charo Trabado, an itibari ile Covid-19 Pandemisinden  en çok etkilenen ülkelerin başında İspanya’nın olduğunun altını çizerek, yavaş, yavaş vakaların düşüyor olmasının Turizm açısından herşeyin iyiye gidiyor anlamına geldigini ifade ederek İspanya’nın Turizm tecrübesinde çok iyi olduğunu ve Turizmde daha hızlı toparlanacağını  belirtti.

Rusya’dan Katılan Rt Plus Tourism firması CEO’su  Tereshchenko Galina Hanım ise Rus Turistlerin artık evden sıkıldığını ve özellikle Antalya’ya uçak seferlerin başlamasını bekleyen çok sayıda turistin olduğunu söyledi.


İstanbul’dan Katılan İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkan Yardımcısı Eyüp Babür ise İstanbul’un çok sayıda marka otelleri olduğunu ve şimdiden hijyen kurallarina hazır olduğunu belirtti.

Bodrum’dan Katılan Bodrum Tanıtım Vakfı ve Bodrum Otelciler Derneği üyesi  Zeynel Kılıç Bey de Turizm adına  çok karamsar olmamak gerek, Mayıs’ın ikinci haftası yavaş, yavaş, ic Turizmin önünün açılacağını ve kısa sürede Turizmin yeniden toparlanacağına olan inancını dile getirdi.
 

Kuşadası’ndan katılan Kuşadası Belediyesi Meclis üyesi  Fahrettin Çetin Bey ise, “Turizmde gerçekten çok zor günler geçiriyoruz, hızlı alınacak önlemler ile kısa sürede normale döneceğini umut ediyorum” dedi.

Toplantının kapanışını yapan Murtaza Kalender, Biz motivasyon eğitimi almış bir firma değiliz ama bilgimizle, tecrübelerimiz ile ve internetin  sunmuş olduğu olanaklar ile güzel sunumlar hazırladık, Turizmde karamsarlığa ve umutsuzluğa yer yok. Turizm olduğu yerde hayat vardır, hayatın olduğu yerde her zaman umut vardır diyerek cümlelerini sonlandırırken bir sonraki Turizm Motivasyon çalıştayının 5 Kasım 2020 Salı günü olduğunu ve tüm sektor temsilcilerinin aşağıdaki linke tıklarayak ücretsiz katılabileceklerini hatırlattı.

www.travelshopturkey.com/OnlineMeeting.html

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.