Turizm Sektörünün parlayan yıldızı, 4,5 yıl gibi kısa sürede sektörün devleri arasında yerini aldı.

Otelin başarılı CEO’su Bülent Eraslan, kısa sürede yakaladıkları başarının sırrını “Bizler otellerimizi açtığımız ilk günden itibaren misafir memnuniyetini hep ön planda tuttuk. Kendilerini evlerinde hissetmeleri sağlamak için çok çaba sarf ettik. Bu sayede her zaman hem onlar için hem de İstanbul’u ziyaret edecek olanlar için ilk tercih sırasında  yer aldık. Kriz dönemlerinde açıldığı andan itibaren misafir memnuniyetini ön planda tutan tüm işletmeler krizden asgari seviyede etkilendi. Bunda personelimizin özverili çalışması çok etkili olmuştur.” sözleriyle açıkladı. 

4 farklı alanda hizmet veren şirketleriyle, Dosso Dossi Holding, son dönemlerde adından başarılarıyla sıkça söz ettiriyor. Gıda, Tekstil, İnşaat ve Turizm Sektöründe faaliyet gösteren bu 4 şirketin her biri kendi alanında zirvede.. Özellikle tekstil ve turizm sektöründe dünya çapında üne sahip şirketlerden, Turizm  sektöründe hizmet veren Dosso Dossi Hotels’in CEO’su Bülent Eraslan ile görüştük. 

Bülent Eraslan’ın röportaj sırasında oldukça samimi ve sıcak davranışları, aslında bize bu kadar kısa sürede nasıl zirveye çıkıp alanındaki devlerle rekabet ettiği konusunda ipuçları veriyordu. Personele karşı tutumundan, zaman yönetimindeki planlaması ile oldukça farklı bir yönetici portresi çizen bir CEO vardı karşımızda. 

Gıda, Tekstil, İnşaat ve Turizm sektöründe faaliyet gösteren Dosso Dossi Holding’in turizm sektöründeki geçmişi çok da uzun sayılmaz. Öncelikle Dosso Dossi Holding Turizm sektörüne yatırım yapmaya nasıl karar verdi?

Turizm sektörüne giriş amacımız Tekstil ve Fuarcılıktaki işlerimizdeki büyük başarılarımız ve tecrübelerimiz sonucunda bu alanda da başarılı olacağımıza, kalite ve hizmet standartlarımızı turizm sektöründe de başarılı bir şekilde uygulayacağımıza inandık.

Bir aile şirketi olan Dosso Dossi Holding’te görev paylaşımı nasıl yapılıyor.. Örneğin neden Bülent ERASLAN Turizm Sektörünün başında?

Holdingimizde her bir birim bir aile bireyi tarafından yönetilmektedir. Holdingimizin başında CEO’muz Hikmet ERASLAN bulunmaktadır. Her birimin başındaki kişinin özelliklerine göre iş paylaşımı yapılmıştır.

Dosso Dossi Hotel henüz hizmete açılmadan, Avrupa’nın en iyi proje ödülünü aldı.. Bunda en büyük pay sahibi kim? Başka ne gibi ödülleriniz var?

Otelimiz hizmete açılmadan Avrupa’nın önemli kurumlarında en iyi proje ödülünü aldı. Bunun en büyük payı Holdingimizin CEO’su Sn. Hikmet ERASLAN’ a aittir. Kendisinin ticari vizyonu geçmiş tecrübeleri bu yeni kurduğumuz otel grubuna başlarken bize çok fayda sağlamıştır.

4,5 yıldır Turizm sektöründe ve çok kısa sürede İstanbul’un seçkin şehir otelleri arasında yerini aldı. Bu kadar sürede bu başarıyı yakalamasının sırrı nedir?

Turizm ve Otelcilik sektöründe bu kadar kısa sürede başarıyı yakalamış olmamızın sebebi Tekstil ve Fuarcılık sektöründeki faaliyetlerimizin bu yeni iş sektörü ile yakından ilgisi olmasındandır. Tekstil ve Fuar sektöründe 16 yıldır yurtdışında 10.000’lerce müşterimize hizmet verdik ve vermeye devam edeceğiz. 

Tekstil ve Fuar sektöründeki misafir memnuniyeti prensiplerimizi Turizm sektöründe başarılı bir şekilde uyguladık.

Dosso Dossi Holding’e bağlı şirketler arasında nasıl bir bağ var?

Dosso Dossi holdinge bağlı şirketler tamamen ayrı ekipler ve yöneticiler tarafından yönetilmektedir. Her sektör yetkilisi kendi sektöründen sorumludur. Kimse bir diğerinin işine karışmaz. Böylelikle sektör sorumlusu kendi alanında daha fazla sorumluluk yüklenerek ve emek harcayarak başarılı olmaya çalışır.

Dosso Dossi Hotels grubunun kısa ve uzun vadedeki hedefleri nelerdir?

Dosso Dossi Hotels grubu kısa vadede kalite ve standartlarını geliştirme ve kadrolarının eğitimlerine önem vermektedir. Uzun vadede yetiştirilmiş ve uzman kadrolarımızın yeni açacağımız otellerde değerlendireceğiz. Kalitemizi ve başarımızı sürekli kılacaktır. 

Özellikle otel konusunda hizmet veren uluslararası markaların Türkiye’ye yatırımları bir hayli arttı ve dünyaca ünlü birçok marka İstanbul’a geldi. Bu yatırımlar Dosso Dossi Otellerini nasıl etkiledi ve rekabet nasıl gidiyor?

Dosso Dossi Otellerinin kalite ve standartları tamamen uluslar arası otelcilik normlarında uygulanmaktadır. Dünyanın ünlü markalarıyla rekabet etmek Türk turizmciliği için gerekli bir önemli unsurdur. Bazı zamanlar oda fiyatlarımızın dünya markalarıyla aynı olduğu dönemler çok olmaktadır. Biz zaten dünyaca ünlü markaların standartlarını uygulamaktayız. Buna orantılı olarak aynı hizmeti daha uygun fiyata vererek %95 yıl sonu doluluk oranı ile hem bizim hem personelimizin hem de misafirlerimizin yüzü gülmektedir.

Bu kadar kısa sürede başarıyı yakalamış bir turizm yatırımcısı ve yöneticisi olarak Türk turizminin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sunmuş olduğu hizmetleri ile bu coğrafyadaki en uygun fiyatlar Türkiye’ dedir. Ülkemizde yüzlerce yıllık tarihi miras ve lokasyon mevcuttur. Dağ turizmi, deniz turizmi ve inanç turizminin pazarlanmasını dünya’ya turizm bakanlığı çok ciddi bir proje ile hayata geçirmelidir. Biz turizmcilerin ve acentelerin bunu yapmaya gücü yoktur. Turizm bakanlığımız bu çalışmaları yaptıktan sonra ve bölgedeki huzur ve istikrar sağlandıktan sonra ülkemizin önünde kimse duramaz.

FARKI YARATAN KENDİSİ



Bülent Eraslan’ın gerek otel müşterilerine, gerekse kendi personeline karşı tutumu dikkatimizi çekti.. Röportaj sırasında bize karşı samimi tutumu da eklenince bu farklı yönetici profilinin altında yatan gerçeği merak ettik ve kendisini tanımak istedik.. 


Dosso Dossi Hotels Grubu’nun CEO’su Bülent ERASLAN’ı tanıyabilir miyiz?

20 yıldır ailemize bağlı tüm sektörlerde farklı zamanlarda görev aldım.20 yıl önce DUTY FREE shop sektöründe 4 yıl mağazalarımızın yöneticiliğini yaptım. Ardından 2 sene ithalat ve ihracat birimini yönettim. Sonra ROMANYA’ nın en büyük salça ve ketçap fabrikasını kurdum. Kazakistan ve Türkmenistan’da 3 sene şirketimize bağlı işleri yönettim. Turizm sektörüne girme kararı alındığında işi öğrenebilmek için AMERİKA’ da Newyork Üniversitesinde Turizm ve Otelcilik yönetimi üzerine eğitim aldım ve ardından Türkiye’ye dönerek otel inşaatlarımızı bitirerek otellerimizi hizmete açtım.2 çocuk babasıyım. Boş zamanlarımda spor ve çocuklarımla ilgilenmeyi severim.5 dil biliyorum.

Bir turizm kuruluşunun CEO’su olarak farklı bir yönetici portresi çiziyorsunuz.. Yeni nesil bir yönetici olarak gerek sosyal medyayı oldukça etkin kullanmanız, gerek hobileriniz ve gerekse personelle olan ilişkileriniz bu sektörde çok sık gördüğümüz bir tarz değil. Bunu neye borçlusunuz? Ayrıca bu özelliğinizin, başarıyı bu kadar kısa sürede yakalamanızdaki payı nedir?

Birçok sektörde yöneticilik yapmış olmanın vermiş olduğu tecrübe ve çalışma arkadaşlarımla bir aile ruhu ile işlerimizi yönetmenin başarılı olmamızda büyük katkısı vardır. Turizm sektöründeki başarımız diğer sektörlerdeki başarımız, tamamen çalışma arkadaşlarımız ile aynı ruh, aynı heyecan ve bir bütün olarak hareket etmemiz sayesindedir.

Turizme yatırım yapacak kurumlara ve bu sektördeki yönetici ve çalışanlara ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Turizm sektörüne yatırım yapacak olanlara ve yöneticilerine sektörlerindeki eksileri ve artılarını iyi değerlendirmelerini,  öncelikle çalışma arkadaşları ile iyi bir ruh ile bir bütünlük sağlamaları menfaatlerinedir.

Turizm Sektörü oldukça zor bir dönemi geride bıraktı.. Bu dönemi Dosso Dossi nasıl geçirdi? Ne gibi önlemler aldı? Krizden ne kadar etkilendi?

Bizler otellerimizi açtığımız ilk günden itibaren misafir memnuniyetini hep ön planda tuttuk. Karlılık gözetmeksizin misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve kendilerinin evlerinde hissetmeleri sağlamak için çok çaba sarf ettik. Böylelikle her bir konuğumuz oldukça memnun şekilde ayrılarak ülkelerine döndüler. Bu sayede her zaman hem onlar için hem de İstanbul’u tercih etmek isteyeni acente kanalıyla olsun, online satış kanallarıyla olsun ülkemizi, şehrimizi ziyaret etmek isteyen insanlar için ilk tercih sırasında  yer aldık. Kriz dönemlerinde gibi açıldığı andan itibaren misafir memnuniyetini ön planda tutan tüm işletmeler krizden asgari seviyede etkilendi. Bunda personelimizin özverili çalışması çok etkili olmuştur.

Otellerinizde Çocuk Dostu Hotel ve Sporcu Dostu Hotel Consepti uygulaması olduğunu biliyoruz. Bu uygulamaların özellikleri neler, ne gibi farklılıklar ve otellerinize ne gibi avantajlar getiriyor?

Öncelikle sporcu dostu olarak oda tiplerimiz ön plana çıksa da asıl olan çok iyi bir SPA ve Fitness alanımızın olması, Batista Spa & Fitness da yer alan ekipmanlarımız tamamen sporculara yöneliktir. Bu alanda bir sporcunun ihtiyacı olan her şey bizde mevcuttur. Çocuk konseptinde ise, günümüz otellerinde küçük misafirlerimiz için çok da fazla alternatif yok, fakat bizde çocuk oyun odamız mevcut ve Check-in esnasından başlayarak gün içinde küçük misafirlerimiz daima hediye verilmektedir.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.