TravelShop Turkey, Covid-19 Pandemisi nedeniyle duran turizm dünyasını yeniden döndürmeye başladı.

 3. sü düzenlenen online motivasyon sunumunu bu defa 100 ülkeden 500’e yakın turizmci izledi.

Katıldığı dünya çapında fuarlarda düzenlediği etkinlikler, workshop çalışmaları ve eğitim gezileri ile tüm dünyada adından sıkça söz ettiren TravelShop Turkey, durma noktasına gelen turizm sektörünü hareketlendirmeye devam ediyor.

Büyük küçük, yerel ve uluslararası hemen hemen tüm şirketler, dönemi beklemekle geçirirken, TravelShop Turkey ise son dönemde yaptığı uluslararası online organizasyonlarla Turizm camiasını motive ediyor ve moral veriyor.

Geçen hafta, moral ve motivasyon sunumunun ilkini uluslararası turizmcilere ve hemen ardından ikincisini Türklere yönelik olarak yapan Travelshop Turkey, bu kez, dünyada bir ilke daha imza atarak, 100’e yakın ülkeden 500’e yakın turizmciyi Zoom uygulaması üzerinden online motivasyon toplantısında buluşturdu.

Amerika Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale

USTOA BAŞKANI DALE KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Gerek uluslararası alanda gerekse Türk Turizminde söz sahibi isimlerin online olarak buluştuğu organizasyonda, dünyanın en prestijli Sivil Toplum Kuruluşu olarak anılan Amerika Tur Operatörleri Birliği (USTOA)Başkanı Terry Dale de katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

KALENDER: TURİZM OLMAZSA HAYAT DURUR
Başarılı organizasyonun sahibi ve baş mimarı olan Murtaza Kalender’in moderatörlüğünü yaptığı Online Motivasyon Toplantısında, sektörün önde gelen isimleri de konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını yapan TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, amaçlarının şartlar ne olursa olsun, turizme katkı sağlamak olduğunu, Türk Turizmini 81 ilimize yayarak ve değişik kategorileri de çoğaltarak, gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirti.
Dünyada bugüne kadar hiçbir platformda, 100’e yakın ülkeden 500’den fazla acentenin online olarak bir araya gelmediğinin altını çizen Kalender,“Bu başarı bizlere nasip oldu. Bunun için dünyadaki tüm sektör paydaşlarına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kalender şunları söyledi: “Dünyada Turizm olmazsa hayat durur, Turizm olmazsa, dünya yaşanmaz bir hale gelir. Biz turizmciler, kıtaları ve kültürleri birleştiren gücüz, hiç tanımadığımız birçok insanı mutlu edip motivasyonunu sağlayan kişileriz” dedi. Kalender konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

2021’DE TURİZM NORMALE DÖNER

Online Motivasyon etkinliğine katılan Amerika Tur Operatörleri Birliği(USTOA) Başkanı Terry Dale, konuşmasına organizasyonu gerçekleştiren Murtaza Kalender’e teşekkür ederek başladı.

Dünyada ilk defa çevrimiçi bir etkinliğe katıldığını ve harika duygular içinde olduğunu söyledi.

Sektörde, her zaman, bir araya gelmenin ve sorunları paylaşmanın ne kadar değerli olduğunu dile getiren Başkan Dale, sektördeki engin tecrübelerini, katılımcılarla paylaşırken, alınacak tedbirlerle 2021 yılında Turizmin normale döneceğini belirterek, sektörün tüm dünyadaki paydaşlarına umut saçtı.

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, konuşmasının ardından USTOA Başkanı Terry Dale’i kendisini ülkemizde ağırlamak üzere Türkiye’ye davet etti.

BODRUM EN GÜVENİLİR DESTİNASYON OLACAK

Türkiye’nin en gözde Turizm şehirlerinden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da dünyadaki tüm Turizmcilere seslenerek; kısa sürede, Bodrum’un dünyada en güvenilir, en sağlıklı turizm destinasyonuna döneceğini belirtti. Şimdiden gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Aras, dünya turizm acentalarına “Bodrum’un, denizi ile, kumu ile, tarihi ile, doğası ile eşi benzeri yok. Ayrıca dünyanın en lüks yatlarına ve yat limanına sahibiz. Bünyemizde bir çok turistik tesis ve denize sıfır lüks oteller var.” diye seslenerek, onlardan Bodrum’u pazarlamalarını rica etti.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Zeynel Kılıç da, Covid-19 Pandemisinin dünyada hızla yayılmasından söz ederken, aldıkları önlemleri anlatarak Bodrum’un bu pandemiden en hızlı ve etkili şekilde kurtulacağını ümit ettiğini söyledi. Kılıç, Haziran başı gibi pandeminin ülkede bitmesini beklediklerini anlattı.

PANİĞE KAPILMAYA GEREK YOK
Dünya Seyahat Acenteleri Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Başkan yardımcılığı yapan ve daha önce 2 dönem TÜRSAB Genel Sekreterliği yapan Çetin Gürcün ise Turizmde paniğe kapılmaya gerek olmadığını belirtti. Daha önce ülke olarak benzer sorunlar yaşadığımızı hatırlatan Gürcün, şöyle konuştu: “Covid-19 virüsünün eşi benzeri yok maalesef. Turizm camiası olarak evlerimizde çalışarak 2020 yılı sonu ve 2021 sezonu için yeni çalışmalar yapmamız gerekiyor. Artık eski “booking” kuralları geçerli değil, bundan sonra yeni booking kuralları olacak, tüketiciyi daha çok koruyan yeni booking kuralları oluşacak. Dolayısıyla turizmcilerin tüm yeni booking kurallarına ve yeni trendlere hazır olması gerekir”.

Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz

OLDCITY OTELCİLER PLOTFORMU COVİD-19 SONRASI HİZMETE DEVAM EDECEK
İstanbul Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz de organizasyonda bir konuşma yaparak, İstanbul Tarihi Yarımada bölgesinde, aralarında butik, 3, 4 ve 5 yıldızlı 500’e yakın Turistik tesisleri bulunduğunu ve bu tesislerinin çok hijyenik şekilde hazırlandığını, Covid-19 sonrası dönemde de en başarılı şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Akyüz ayrıca, Platform üyesi otellerden birisini, tamamıyla, Türkiye’deki sağlık çalışanlarının hizmetine sunduklarını da sözlerine ekledi.

BAŞARILI BİR ORGANİZASYON

Birçok sektör temsilcisi ve katılımcı da söz alarak, bu organizasyonun ne kadar başarılı olduğunun ve bu vesileyle güncel bilgiler edindiklerinin altını çizdiler.
Etkinlikte konuşma yapan ISTTA Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Babür ise, İstanbul’un kısa sürede Turizme hazır olacağını ve hatta, Covid-19 sonrası dönem için en hızlı şekilde, Turizme hazır olan şehrin de İstanbul olacağını belirtti.

Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural da, birliklerine bağlı 10.000 tecrübeli rehberin bulunduğunu, 2. Dünya Savaşından daha büyük bir krizle karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Hükümetin sektöre olan desteklerini anlatan Tural, krizin kısa zamanda çözülmesi temennilerini iletti.

21 KASIM’DA GÖRÜŞMEK ÜZERE
Motivasyon etkinliğinin organizasyonunu ve moderatörlüğünü yapan Murtaza Kalender, kapanış konuşmasında, etkinliğe katılan tüm sektör paydaşlarına, katılımcı ve konuşmacılara teşekkür ederek ve bir sonraki oturumlarının, 21 Nisan 2020 tarihinde, Türkiye saati ile 15:00’de yapılacağını bildirdi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.