Turizm dünyasının acı kaybı

HG Editör
Posted on Mayıs 11, 2020, 2:09 am
2 mins

Türk turizmine tam 50 yıl boyunca rehber olarak hizmet veren duayen isimlerden Mehmet Ertan Sandıkçıoğlu hayatını kaybetti.

Türk turizmine tam 50 yıl boyunca rehber olarak hizmet veren duayen isimlerden Mehmet Ertan Sandıkçıoğlu hayatını kaybetti. Yaklaşık 3 yıldır yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden Sandıkçıoğlu, geçtiğimiz gece saat 02.30 sularında hayata gözlerini kapadı.

Mehmet Ertan Sandıkçıoğlu’nun cenazesi, yaşanmakta olan yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri gereği 2 Mayıs günü öğle saatlerinde törensiz olarak toprağa verildi. Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanındaki defin sırasında eşi Gülçin Sandıkçoğlu, kızı Esra Atamdede ve damadı Delal Atamdede hazır bulundu.

ATURJET BAŞKANLIĞI YAPTI

Türk turizmine hizmeti sürdürmek adına kurulan Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin (ATURJET) başkanlığını da yapan Mehmet Ertan Sandıkçıoğlu, 50’den fazla ülkenin turizm yazarları ile özel dostluklar kurmuş ve Türkiye’nin tanıtımında etkili olmuştu. Onun bu girişimi, özellikle Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Türkiye aleyhine yapılan olumsuz kampanyaların ve iddiaların gerçeği yansıtmadığının duyurulmasını sağlamıştı.

Mehmet Ertan Sandıkçoğlu’nun 1967 yılında profesyonel olarak başladığı rehberlik yılları, ona pek çok ödül getirdi. Son iki ödülü ise, İstanbul Rehberler Odası tarafından verilen “Meslekte 50 Yıl Ödülü” ile ATURJET tarafından verilen “Onur Ödülü” oldu. Ancak o hep; “Benim için en büyük ödül eşim Gülçin, kızım Esra, torunum Efe ve damadım Delal oldu” derdi

Merhuma Allah’tan rahmet kıymetli ailesine, yakınlarına ve turizm camiasına başsağlığı dileriz.
Mekanı Cennet olsun.

Kaynak:Fotograflar: www.tourmag.com.tr

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.