2018 yılında Bidroom tarafından dünyanın en etkili 10 turizm etkinliğinden biri, 2019 yılında ise Japon tur operatörü HIS Travel tarafından dünyanın en önemli 5 turizm etkinliğinden biri olarak seçilen Uzakrota Travel Summit 13 Aralık’ta 152 konuşmacı, 100’den fazla stand katılımcısı ve 4500’ü aşkın kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. 5 salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte global markalar ve bu markaların üst düzey yöneticileri dikkat çekti.

Uzakrota Travel Summit 2019’un en çok konuşulan konuları arasında; Türk turizminin geleceği, seyahat trendleri, değişen müşterilerin dev markaları nasıl etkilediği, destinasyon pazarlamasında internetin rolü, tüketicilerin yaklaşımlarını belirlemede dijital süreçler, özellikle seyahat acentelerinin dijital trendleri nasıl takip edeceği ve stratejilerini nasıl geliştirecekleri yer almıştır.

Turizmde Dijitalleşme

Dünya hızla değişiyor ve bunun en önemli belirleyicisi dijitalleşme olmuştur. ‘Dijital devrim’ olarak adlandırılan internete erişim imkanı bulabilecek kişi sayısı 2020 yılında 4,1 milyar yani dünya nüfusunun yaklaşık %60’ını oluşturacağı göz önünde bulundurularak, ağırlıklı olarak turizmde dijitalleşmenin konuşulduğu Uzakrota Travel Summit 2019’da; potansiyeli olan bir ülke olarak, hedeflerimizi yakalamak için teknolojiyi yakından takip etmemizin ve teknolojinin sunduğu imkanları da iyi kullanmamızın önemli bir nokta olduğu bir çok oturumda vurgulanmıştır.

Duygusal Turizm ve Deneyim Pazarlaması

Günümüz yeni nesil tüketiciyle birlikte, tüketicilerin talep ve isteklerinde çok hızlı değişim gösterdiğine dikkat çekilerek; geleneksel turlardan sıkılan yeni nesil gezginler ve seyahat severlerin günümüzde artık daha kaliteli kişisel deneyimler beklediği ve turizm dünyasında yeni bir trend olarak duygusal turizm kavramının ortaya çıktığı konuşulmuştur.

Her alanda insan dokunuşu çok önemlidir. Turizm sektöründe de tüketici memnuniyetinin arttırılması noktasında deneyimlerin hikayeleştirilmesinin ön plana çıktığı, artık günümüzde duyguları uyandıran ve anı oluşturan bir seyahat tasarlamanın önemli olduğundan bahsedilmiştir. Dolayısıyla tüketici deneyimlerini tasarlamamız gerektiği, gelecek dönemlerde yeni seyahat türünün bu olacağı ve Türkiye’nin duygusal bir ülke olduğu, kültürel geçmişi, geleneği göreneği, lezzetleri ile eşsiz bir deneyim sağlayacağı sonucuna varılmıştır.

Uzakrota Travel Summit 2019 günceli takip eden, markaların sadece kendi reklamlarının yapıldığı organizasyonlardan ziyade sektörün geleceğinin, trendlerinin ve sorunlarının konuşulduğu değer katan bir organizasyon olmuştur.  Özellikle bir önceki yılla kıyaslandığında ve benzer diğer organizasyonlarla karşılaştırıldığında; küresel markaları ve katılımcı sayısı ile çığ gibi büyüyen bir Uzakrota Travel Summit 2020 bizi bekliyor diyebiliriz.

Paylaşmak Güzeldir
PELİN TUNA
Öğr. Gör. Pelin Fatma TUNA İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğretim sonrasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans eğitimi ardından Turizm ve Otel İşletmeciliği yüksek lisans programından mezun oldu. Şu anda Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama anabilim dalında doktora eğitimi devam ediyor. 2006 yılından bu yana çeşitli otel ve eğitim kurumlarında görevler aldı. 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi, 2017 yılı ve sonrasında da İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği program başkanlığı görevinin yanı sıra yönetim kurulu üyeliği ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.