107’den ülkeden 1154 Turizmci

Hotel Gazetesi
Posted on Mayıs 28, 2020, 7:25 pm
6 mins
  • Düğün, Festival, Event, Ekoturizm, Gastronomi Turizmi olan, dünyanın önde gelen Turizm STK başkanları bir araya geldi.
  • TravelShop Turkey, bir diğer uluslararası online çalıştayını daha başarıyla tamamladı.
  • Etkinliğe 107’den ülkeden 1154’de Turizmci kayıt yapıldı.

Dünyada ilk kez, birbirinden farklı alanlardaki Turizm STK larının aynı panelde konuşmacı olarak katılmasına ön ayak olarak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmasına, kıtaların online olarak birleştirilmesine vesile olan etkinlik Mimarı, TravelShop Genel Müdürü Murtaza Kalender’in görüşlerini aldık.

“Daha önce 5 kez başarıyla tamamladığımız Turizmde Moral ve Motivasyon Çalıştayımızın 6.sını dünyanın en yeni trendleri olan ve en çok para harcanan sektörlerinin başında gelen Düğün, Festival, Event, Eko Turizm, Gastronomi Turizmi Dernek Başkanlarıyla birlikte, Dünya Tur Operatörleri Birliği Başkanının da konuşmacı olarak katılması Turizm camiamız ve ülkemiz adına çok önemliydi.

Yapmış olduğumuz bu Çalıştayın amacı Turizmi 81 ile yaymak ve 12 sürdürülebilir Turizmi ülkemizde yaygınlaştırmaktı.

Bu anlamda, ifade etmek isterim ki, yapmış olduğumuz bu çalışmalar ülkemiz ve Turizm sektörü adına çok önem arz ediyor.

Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bir sonraki Online Çalıştayımız da 10 Haziran 2020 tarihinde ve saat 17:00’da gerçekleşecek. Aşağıda linkten tüm sektör temsilcilerimiz ücretsiz kayıt olarak katılım gösterebilirler. www.travelshopturkey.com/OnlineMeeting.html 
 

Ayrıca, , işbirliği, destekleri ve katkılarından ötürü ISTTA’ya çok teşekkür ederim.”

Katılım gösteren Konuşmacılar şu şekildeydi.

1 – Uluslararası Destinasyon Düğünleri Profesyonelleri Derneği (IADWP) Başkan & Kurucusu Bayan Kitzia Morales:

“Düğün Turizmi dünyada çok önemli bir yere sahip, insanlar artık değişik ülkeler ve şehirlerde düğün yapmaya başladılar. Dünyada en çok para harcanan organizasyonların başında elbette Düğünler geliyor. 2021 yılında tekrar düğünler gündeme gelecek.”
 

2 – Modern Yiyecek Turizminin kurucusu ve Dünya Gastronomi Seyahatleri Derneği (WFTA) Başkanı Bay Erik Wolf:

“Dünyada yeme içme kültürü yani Gastronomi Turizmi hızlı bir tırmanışta. Bizler, sadece bir ülkenin yemek kültürünü değil, tarih, yaşam biçimi ve doğasını da tanıtıyoruz. Bu açıdan WFTA, çok önem arz eden bir organizasyon. Bizler, elimizden geldiğinde dünyanın farklı yemek kültürlerini tanıtmaya çalışıyoruz.”
3 – Uluslararası Festival ve Etkinlik Derneği (IFEA World) Başkan ve CEOsu Bay Steven Wood Schmader:

“Biz dünyada birçok festival ve etkinliği organize eden bir dernek olarak Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biriyiz denilebilir. Şu anda bütün müşterilerimiz bu salgının sonlanmasını bekliyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde bu tur etkinlikler hızla ve daha önce olduğu gibi devam edecektir.”

4 – Uluslararası Eko Turizm Örgütü (TIES) Direktörü Bay Jon Bruno

“Biz Eko turizmi temsilen, dünyada en çok farkındalık yaratan, doğanın dokusunu koruyan bir derneğiz. Bizim müşterilerimiz daha bilinçli ve doğayı, kültürü ve yaşam formlarını koruyup kollayan bir kitle.  Dünyanın birçok ülkesinden üyelerimiz mevcut. Covid 19 Pandemisinden dersler çıkararak doğayla barışık bir şekilde, çevreyi ve havayı kirletmeden etkinliklerimize kaldığı yerden devam edeceğiz.”    

5 –  Güney Hindistan Global Tur Operatörleri Derneği (SIGTOA) Başkanı Bay Kishore KV

“ Hindistan, dünyaya en çok turist gönderen ülke. Özellikle Türkiye’ye seyahat başı çekiyor.

Pandemi sonrası Türkiye yine en popüler destinasyonlardan biri olacaktır.

ISTTA Başkan Yardımcısı Eyüp Babür:

“İstanbul dünya Turizminin en gözde destinasyonlarından biri, birçok uluslararası marka ve yerel zincirleriyle şimdiden gerekli önlemleri aldık, Istanbul Pandemi sonrası çok kısa sürede toparlanacak bir destinasyon.”

Bodrum Tanıtma Vakfı üyesi Zeynel Kılıç:

“Bodrum Haziran itibariyle turizme açılacak ve bu konuda gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı.”

Etkinlikte birçok değerli konuşmacı vardı ve soru- cevap şeklinde bir bölüm de yer aldı.

Kapanış konuşmasını yapan Murtaza Kalender, katılımcı ve konuşmacılarına teşekkür ederek, Turizmin kıtaları birleştiren, kültürleri bir araya getiren, insanları mutlu edip motivasyonlarını sağlayan en saygın meslek guruplarından birisi olduğunu, dolayısıyla, kıtaları birleştirip, kültürleri barıştırıp insanları mutlu etmek istiyorsak Turizme sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Bizler motivasyon ustasıyız, Turizmde karamsarlığa yer yoktur mesajlarıyla oturumu kapattı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.