AKMAN, “TURİZMCİLER OLARAK YENİ NORMAL HAYATA HAZIRIZ”

ATİD BAŞKANI “TURİZMCİLER OLARAK YENİ NORMAL HAYATA HAZIRIZ”
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Haziran 04, 2020, 12:16 am
2 mins

Yeni normalleşme dönemi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı Turizm Sertifikasyon Programının dünyada dikkatleri çektiğini hatırlatan Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, alınan tedbirler ve önlemlerle turizmciler olarak yeni normal hayata hazır olduklarını bildirdi.

BİROL AKMAN

Koronavirüsle başarılı bir şekilde mücadele eden Türkiye’nin turizmde de yeni bir başarı yakalayacağını kaydeden Akman, bu yıl turizmde belirleyici unsurun salgına karşı alınacak tedbirler olduğunu vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) yetkililerle sertifikasyon sürecinin tamamlandığını anlatan Akman, Türkiye’nin turizm yol haritasının dünyaya rol model olduğunu ifade etti.

Sertifikasyon Programının içeriğinin ağır olmasına ve mali yükümlülükler getirmesine rağmen alınan tedbir ve önlemlerin sağlık açısından önemli olduğunu dile getiren Akman, turizmciler olarak yeni normal hayata hazır olduklarını bildirdi.

Akman, devlet bankalarının uygun koşullarla tatil kredisi vereceğinin açıklanmasının iç turizmi hareketlendireceğine inandıklarını belirtti. Otel lobisinden odalara, çalışanların alacağı eğitimden açık büfe ve restoranlara, havuzlardan toplantı odalarına kadar gerekli tüm tedbir ve önlemleri aldıklarını kaydeden Akman, “Salgın nedeniyle belirlenen tedbir ve önlemleri harfiyen yerine getiriyoruz. Otellerimizdeki tüm bölümleri yeni normal hayata uygun hazırladık. Misafirlerimiz,  gönül rahatlığıyla otellerimizi kullanabilir” diye konuştu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.