Duayen Turizmci Halil Duru kendi otelini işletecek

Duayen Turizmci Halil Duru kendi otelini işletecek
HG Editör
Posted on Haziran 25, 2020, 12:05 pm
3 mins

Duayen Turizmci Halil Duru İzmir Çeşme’de kiraladığı oteli artık kendi adına işletecek.

Yaklaşık 40 yıldır sektörde birçok yerli ve yabancı grupta üst düzey yöneticilik yapan son olarak da Azerbaycan’da Gilan Holding’e ait Qafqaz Hotels & Resorts Grubun, uzun yıllar Genel Koordinatörlüğünü yürüten Halil Duru, Deneyimleri ile çalıştığı gruba ve Azerbaycan Turizmine büyük katkılar sağladı. Duru geçtiğimiz yıl Türkiye’ye kesin dönüş yapmıştı.

Halen Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak turizme katkı sağlamayan, Sektörden hiç kopmayan Halil Duru konaklama sektöründe yer almaya devam kararı aldı.

Her fırsatta Turizm ve otelciliğin kendisi için bir tutku ve yaşam şekli olduğunu belirten Halil Duru, “Bu yılki Pandemide de yaşadığımız gibi, Turizm ve otelcilik çok hassas dengeleri olan en küçük sıkıntılardan ciddi anlamda etkilenen bir sektör olmasına rağmen tutkularımızdan vaz geçmek kolay değil. Yıllardır otel yöneticiliği yaparak bu sektör içinde yer aldım.

Son olarak Azerbaycan’da Gilan Holding’e Qafqaz Hotels & Resorts Grubun, Genel Koordinatörlüğünü yürütüyordum. 13 oteli bulunan Qafqaz Hotels & Resorts Grubun 11 otelini inşaatından açılışına kadar ben koordine ettim.  Bunlardan 8 tanesini bizzat Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e takdim ettim. Qafqaz Hotels & Resorts Grup Azerbaycan’ın en dinamik otel zinciri haline getirdikten sonra Türkiye’ye dönmeye karar verdim. Şimdi ise konaklama sektörünün işletmecilik tarafında yer almaya devam edeceğim” dedi.

Duru sözlerine “Geçen yıl, Yunanistan’ın Milos adasında 20 odalı butik bir otel ile işletmeciliğe adım atarak hem butik bir otel işletmenin hem de Egede ve Yunanistan’daki misafir profilinin deneyimini edinmiş olduk.” diye devam etti.

Fotograflar

Tecrübemiz ve vizyonumuzu da katarak devam ettireceğiz

İzmir’in en gözde tatil beldesi, Çeşme’nin en huzurlu bölgelerinden biri olan Dalyan bölgesinde bulunan ARIA APART HOTEL, Sakız Adası ve Sakızlıköy arasında konumlanmış, doğal güzelliklerle çevrili huzurlu bir atmosferde misafirlerini ağırlayan, aile sıcaklığında bir işletme olarak faaliyetini tecrübemiz ve vizyonumuzu da katarak devam ettireceğiz.

Özellikle Covid 19 sonrası gerekli tüm alt yapı ve önlemleri aldıktan sonra Apart aile otelimizde, misafirlerimizi Oda kahvaltı konseptiyle ağırlayacağız”. dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.