EMANETE İHANET BİR ERKEĞE YAKIŞIR MI!

Gün geçmiyor ki her gün yeni bir kadına şiddet olayı ile karşılaşıyoruz ve bu tür olaylar ne yazık ki azalmıyor, gittikçe artıyor.
Yeşim SARITAŞ
Posted on Ağustos 08, 2020, 2:04 am
4 mins

Gün geçmiyor ki her gün yeni bir kadına şiddet olayı ile karşılaşıyoruz ve bu tür olaylar ne yazık ki azalmıyor, gittikçe artıyor.

Kadın nedir? Neden şiddete maruz kalır?

Allah, Kadını yaratırken acıya direncin fazlasını verdi, doğurganlığı verdi, çok çalışma gücünü verdi, nezaketi sevgiyi sabrı bolca verdi Kadına.. Gücü kuvveti ise Erkeğe verdi!

Ve şöyle buyurdu: Kadın benim size emanetimdir.

Şimdi soruyorum emanet edilen bir şey sizin mi olur?

Allah diyor ki:  Kadın size emanetimdir! yani sizin değil benimdir! Emanetime sahip çıkın.

Etrafı güzelleştiren, iki kişi iken sevinci üç yapan, bir gülüşü ile neşe veren, sofrayı şenlendiren, şiddete karşı duran, öğrendiği her şeyi evladına öğreten, Erkeği de mükemmelleştiren Allah’ın emaneti Kadın değil midir?

Bütün bunları yapan o Kadının hakkı değil midir Erkeğin sol yanında  korkmadan güvenle uyuyabilmek?

Allah Kadını Erkeğe eş olarak gönderdi, dünyaları güzelleşsin, bir eşi yoldaşı olsun, hayat yolunda birbirlerine güç olsunlar, zor günde birbirlerine destek olsunlar, aileyi büyütsünler diye gönderdi, Erkeğe ait bir mal olarak değil!

Her yarattığı canlıya bir anlam bir görev yükleyen Allah’tır.

Erkeğin yaradılış sebebi nedir? Görevi nedir?

Mesela neden kadın Peygamber gönderilmemiş? Neden o üstünlük erkeklere verilmiş?

Allah’ın erkeklere verdiği görev çok daha üstün bir görev aslında! Yarattığı her bir güzelliğe kadına, çocuğa, hayvana, doğaya.. sahip çıkmaktır, sahip olmak değillll!

Öyle güzel erkekler var ki ailesine, evine bakan, çocukları ile ilgilenen, onlara vakit ayıran, üstüne yüklenmiş sıfatın gücün anlamını bilen öyle güzel erkekler var ki..

Birde bedenlerinde ki gücü kendilerinden zayıf olan kadınlarda, çocuklarda hatta hayvanlarda şiddet ile sergileyip, kendilerini tatmin edip öyle erkek olduğunu sanan ne yazık ki ucubeler de var aramızda.

Eş seçerken bilhassa kadınlar çok dikkat etmeliler. Psikopatlardan uzak durmalıdırlar. Nerden anlayacağız değil mi? Bir erkeğin anne babasına nasıl davrandığına dikkat edin! Kız kardeşine, size hanımefendi gibi mi davranıyor dikkat edin! Hayata topluma nasıl bakıyor dikkat edin! Ve en önemlisi “merhametine şefkatine” dikkat edin!

Yanına koca ya da kadın arayan değil, yuva kurmak isteyen merhametli eşler seçin.

Yanlış bir ilişki içerisinde olursanız ve fark ederseniz “son bir kez görüşelim” diyen bir erkeğin yanına gitmeyin. Çünkü genelde son kez gidenlerin hep sonu oldu.

Eğitim doğumdan itibaren aileden başlar, okulda devam eder ve hayat ile şekillenir.  Bilinçli, nezaketli, sevgi dolu çocuklar, gençler, kadınlar, erkekler yetiştirmek için bu tür olayların önüne geçmek için toplumu bu tür sıfatsız kişilerden korumak için ciddi yaptırımlar uygulanmalıdır. Dilerim yetkililer bu son artık derler.


Yeşim SARITAŞ Turizm Yazarı & Strateji İş Birliği Danışmanı

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.