KARADENİZ’DE ‘’ÜNYE’’ GASTRONOMİK MARKA KENT OLACAK

HG Editör
Posted on Ekim 07, 2020, 3:30 pm
2 mins

Gastronomi Turizmi konusunda Dünya’da  ve ülkemizde gelişen son yarışa ÜNYE’de katıldı. Ünye Kaymakamlığı – Ünye Belediyesi-Ünye Sanayi ve Ticaret Odası önderliğinde düzenlenen 45 kişilik ÜNYE FAM TRIP etkinliğinde Gastronomi Turizmi odak konusu oldu.

Ünye’nin leziz ev yemeklerinin ve fındık gibi özel ürünlerinin tanıtıldığı etkinlikte Ünye Ticaret ve sanayi odası, Kalkınma ajansı destekli nitelikli bir organizasyona imza attı.

Seyahat Acentelerini bu zor dönemde toplayıp organize eden Mustafa Kılıç titiz çalışmaları ardından Ünye’de Ticaret Odası koordinasyonundaki nitelikli çalışmaların başarısı için tüm kent adeta kenetlendi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gastronominin önemini ön plana çıkartan öğle yemeğinde çok önemli konuşmalar yaptı.

GTD BAŞKANI GÜRKAN BOZTEPE

SAĞLIKLI BESLENMEK İSTEYENLERİN ADRESİ

Gastronomi Turizmi önemine vurgu yapan şehir temsilcileri ardından GTD Başkanı Gürkan Boztepe’ye söz verildi.

Boztepe; Gastronomi Turizmi konusunda kentin bu kadar zenginliklere sahip olduğunu bilmediği, yurtiçi ve yurtdışında kentin tanıtımı için seferber olacaklarını dile getirdi.

Ünye’den giden fındığın Amerika’daki marketlerde de satılmasını belirten Boztepe, özellikle sağlıklı beslenmek isteyenlerin adresinin lezzetli ot çeşitleri ile Ünye olduğunu belirtti. Özellikle Ünye pidesini çok beğendiğini belirten Boztepe; GTD olarak Ünye’de de temsilcilik açacaklarını aktardı.

Bu gezi için emeği geçen kişi ve kurumlara tek tek teşekkür eden Boztepe ülkemizin değerlerini ön plana çıkartmaya devam edeceklerini bildirdi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.