ÜNYE ve ORDU’DAN TURİZM ATAĞI

İstanbul ve Türkiye turizmine yön veren turizmciler Doğu Karadeniz’e Fam Trip gezisi düzenledi
Hotel Gazetesi
Posted on Ekim 14, 2020, 3:24 pm
34 mins

İstanbul ve Türkiye turizmine yön veren turizmciler Doğu Karadeniz’e Fam Trip gezisi düzenledi

Uluslararası turizm acenteleri sahiplerinden oluşan 40 kişilik heyet 4 günlük Ünye, Ordu gezisinde, hem bölgenin tarihi ve turistik yerlerini keşfettiler, hem de yöresel lezzetleri tattılar.

Doğu Karadeniz’in tarihi ve turistik yerleri, gastronomisi ve turizm potansiyeli yeniden keşfedildi. Ünye Ticaret Odası’nın, bölge turizminin gelişimini amaçlayan Fam Trip organizasyonuna İstanbul’un önde gelen turizmcilerinden oluşan kalabalık bir grup iştirak etti. Aralarında turizm basınının da yer aldığı, turistik tesis ve yöneticileri, yerli ve yabancı turizm operatörlerinden oluşan 41 kişilik grup, 4 gün süren gezi boyunca bölgenin turizm potansiyelini inceledi.

HOTEL GAZETESİ DE ORADAYDI

Mustafa Üçbaş

Turizme yönelik tüm önemli organizasyonlarda yer almayı amaç edinen Turizmin tek basılı yayın organı Hotel Gazetesi’ni temsilen gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda turizm fotoğrafçısı Mustafa Üçbaş Fam Trip organizasyonunda yer aldı. Gezip görülen yerleri, tesisleri, doğal güzellikleri ve dinlenme yerlerini, tarihi mekanların fotoğraflarını çekerek, gazetemizin Doğu Karadeniz Fotoğraf arşivine ekledi.

GEZİYORUM ÜNYE-ORDU

Her sayısında ‘Geziyorum’ başlığıyla bir veya birden fazla destinasyonun tanıtımını yapan Hotel Gazetesi 4günlük Fam Trip organizasyonunda elde ettiği görüntülerle bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir ilave hazırlayacak ve bu ilavenin adı da ‘Geziyorum Ünye-Ordu’ olacak.

ORDU TÜM DİNAMİKLERİYLE TURİMZE HAZIR

Ünye Ticaret Odası’nın düzenlediği, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı’nın desteklediği organizasyon, bölgenin turizm profesyonelleri tarafından keşfedilmesini sağlarken, organizasyon katılımcılardan tam not aldı. Organizasyonunu Turizmci Mustafa Kılınç’ın yaptığı gezinin ilk günü, sabah saat 10.00’da Çınarsuyu Camping alanının gezilmesiyle başladı. Uzunkum’daki Şifalı Ünye Manyetik Kumunun incelenmesinin ardından, Yalı Kilisesi ziyaret edilirken,

Atatürk Parkı’nda yenilen öğle yemeğiyle bölgenin yöresel lezzetleri tadıldı. Öğleden sonra Ünye Müze ev ziyareti, Kadılar yokuşu-Bakırcılar Arastası-Orta Çarşı gezilerinin ardından, Ünye Çikolatası tanıtımı izlendi. Türk/Japon Dostluk Anıtı-Feneraltı-Çamlık-Ayanikola gezilerinin ardından ilk gün, Çakırtepe Pelitpark’ta yenilen Akşam Yemeği ile son buldu.

İkinci gün, Yunus Emre Türbesi ve Ünye Kalesi gezildi. Daha sonra Fatsa’ya geçen grup, burada belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay tarafından karşılandı. Timsah Adası, Pelitdibi, Gaga Gölü, Akise Tepesi ve bazı köyler gezilerek, Karadeniz evleri incelendi.

BAŞKAN GÜLER: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Fatsa’ya gelerek Fam Trip heyetini burada karşılayan Ordu Büyükşehir belediye Başkanı Hilmi Güler, bölgenin turizm potansiyelini konuklara anlattı. Güler, “Doğasıyla ve samimi insanlarıyla kentimiz yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Sizler profesyonel kişilersiniz, dünyayı gezdiniz, fikirlerinize ve projelerinize Sayın Valimizle birlikte hazırız. Yalnızca Ünye ve Fatsa değil tüm ilçelerimiz ve yaylalarımızla kapımız her zaman açık” diye konuştu. 

3. gün, Ordu Boztepe’de yapılan kahvaltının ardından, Perşembe Yaylası ve Çiseli Şelalesi gezildi. Teleferikle Boztepe’ye çıkıldı. Günün yorgunluğu Akamoy Otel’de kentin eşsiz manzarası izlenerek atılırken, B2B görüşmeleri de yapıldı.

4. ve son gün, Asarkaya mesire alanında doğayla iç içe yapılan kahvaltıyla başladı. Cevizdere Binicilik Tesisleri, Kertil mesire alanı ve Argan Yaylası gezildi. İstanbul’dan gelen turizmciler, Binicilik tesislerinde atalarının yaşamlarının üstünde geçtiği atlara binerek farklı bir deneyim yaşadılar.

ARTIK YENİ BİR DESTİNASYONUMUZ VAR

4 günlük gezi Ünye Ramada Resort Otel’de düzenlenen Gala yemeği ile son buldu. 4 gün boyunca Ünye-Ordu’nun tüm tarihi ve turistik yerlerini inceleyen heyet, eğlenceli gecede tüm bu yolculuğun yorgunluğunu da attı. Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye turist getiren, turistik organizasyonlar düzenleyen katılımcılar, hem bölgeyi keşfederken, bir yandan da notlar aldılar. Birbirine rakip olan turizmcilerin başbaşa vererek, bölge için yapılabilecek organizasyonlar üzerine fikir alışverişinde bulunmaları da düzenlenen gezinin verimliliğinin göstergesi oldu.

EV SAHİBİNDEN HERKESE TEŞEKKÜR

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar

Ramada Resort Hotel’de düzenlenen gala gecesi Organizasyonun düzenleyicisi Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar’ın konuşmasıyla başladı. 4 günlük programın iyi geçtiğini umduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Akar, şunları söyledi: “Dilerim 4 günlük misafirlikleriniz, Ordu’nun Ünye’nin Fatsa’nın çeşitli yerlerinde turizme katkı sağlamaları adına yaptığımız bu çalışmalar hepimiz için inşallah iyi bir geleceğe, iyi bir yolculuğa çıkmamıza sebep olacaktır. Burada bu programda emeği geçen Sayın Ordu Valiliğine Ünye Kaymakamlığına Ünye Belediye Başkanlığına gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir program oldu. Gerçekten ben çok keyif aldım. Size de keyif verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bu programların devamını getirmek istiyoruz. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. Afiyet olsun.”

BİR HAYALİM VAR

Mustafa Kılıç Turimci Koordinatör

Organizasyonun İstanbul bağlantılarını organize eden, turizmin önde gelen isimlerinden oluşan bu kafileyi toparlayan ve aslen Ünyeli olan turizmci Mustafa Kılıç, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar’ın ardından söz aldı. Kılıç şöyle konuştu: “Sayın Belediye Başkanım ve değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Yorucu bir fam trip geçirdik. Sonu inşallah verimli olacak. Güzel sonuçlar alacağımıza eminim. Martin Luther King’in bir lafı vardır: “I have a dream.” der. Yani bir hayalim var ve ben bu hayali gerçekleştirmek için buradayım. Uzun zamandır hep hayal ettiğim düşündüğüm bir şeydi bu. Destinasyonumuzu Ünyemizi turizme kazandırmak ve tanıtmak benim en büyük ideallerimden birisiydi. Çünkü Ünyemiz güzel bir şehir. Hak ediyordu bunu.

ÜNYE’Yİ MARKA ŞEHİR YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Trabzon on beş sene bunun için uğraştı ve başardı. Sayın Belediye Başkanımız sizin de desteğiniz ile Ticaret Odası Başkanımızın da desteği ile yaklaşık kırk beş acentecimiz ile şu pandemi döneminde uçağa doldurduk ve buraya getirdik. Belli destinasyonları dolaştık ve çalıştayımızı hazırladık. Fakat inanılmaz bir deneyim oldu. Hiç kimse bu kadar güzel bir ilçe beklemiyordu. Ben zaten ilçemizden ve yerel yöneticilerden idari amirlerinden memnundum. Bugün bakarsanız esasen Las Vegas ve Dubai’nin turizmde nasıl başarılı olduğunu anlarsınız. Orada bir turizm il müdürü ilçe müdürü veya turizm bakanlığı diye bir şey yok. Özel şirketler ile yönetiliyor. Sayın İrfan Başkanım ve Cem kardeşimiz bana bu projeden bahsettikten sonra çok heyecanlandım. Ve sevgili dostlarımıza acentacı dostlarımıza tur operatörlerini ki bu tur operatörlerinin içinde hepsinin kendi uçağı var. Değerli İstanbul’un Türkiye’nin değerli yurtdışından incoming yapan, Ortadoğu’nun büyük tur operatörlerini buraya getirdik. İnşallah bunun sonrası gelecek. Fakat durmak yok. Daha işimiz çok fazla. Biz Ünye’yi marka bir şehir yapmak için yola çıktık. Ben şahsen ant içtim kendi adıma. Benim düşündüğüm tarz şuydu: Muğla denildiğinde il olarak sadece Muğla akla gelen bir şeydir. Ama Bodrum Marmaris dediğimizde sizin aklınıza ne geliyor, tahmin edebiliyorum. Ünye denilince de akılda kalan bir şey olsun istedim. Mikro marka ve şehircilik. Ben bütün acentacı dostlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yoruldular. Şu pandemi döneminde buraya geldiler sağ olsunlar var olsunlar inandılar. Kazan-kazan yoluyla hareket ettik. Ünye’yi keşfet sloganı ile uçağa bindik ve buraya geldik. Emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkürler.”

ŞEHRE MÜTHİŞ BİR HAREKET GELİR

Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet

Daha sonra söz alan Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, turizmin ve bu atılımın bölgeye kazandıracaklarından söz etti. Buraya bir görev için geldiklerinin altını çizen Abet, şöyle konuştu: “Bilinmesini istiyoruz ki kimler geldi hep en iyiler geldi diyoruz. Rakamsal olarak konuşursak burada en küçük acentanın yıllık cirosu on milyon dolar. Kırk ile çarparsak, Dört yüz milyon dolarlık bir ciro var ortada. Tabii ki hepsi mutlaka bütün Türkiye’ye dağıttığımız bir ciro ki bizim fiili olarak bir milyar doları bulan cirolarımız var. Yani turizm bir fabrikadır. Sizde ruhu gördüm. Gerçekten çok isteklisiniz. Başkanım bu işler büyük işler. Ama başladığı zaman arkası öyle yavaş yavaş gelir ki çok keyif alır esnafınız, otelcileriniz restorantlarınız mağazalarınız. Müthiş bir hareket gelir şehre. Ben açık söyleyeyim, teşekkür kelimesini az buluyorum, bize verilen imkanlara. Ben ve arkadaşlarım çok keyifli gezdik. Çok keyif aldık. Yani burada ben ve arkadaşlarım teşekkür edeceksek biz buraya bir kapasite yaratacağız. Laf olsun diye teşekkür etmek istemiyorum. Haziranda bütün meslektaşlarımdan ricam buraya gerçekten Orta Doğulu Arap yolcu indirelim. Tabii bizim ihtisasımız o. Elimizden geleni yapacağız, dersimizi güzel çalıştık. Tekrarlanacak bu, göreceksiniz bu sefer misafir olarak Arapları getireceğiz. Onlar vatandaşlarına ulaşsın. Bu iş olacak, size söz veriyoruz. Arkadaşlarımın adına da bu sözü veriyorum. İyi bir sonuca gireceğiz. Bu arada insanlar güler yüzlü. Gerçekten Karadeniz insanının fıkrası hep ağzında. Hepimiz günlerdir burada çok mutlu olduk, çok keyif aldık. Her şey çok güzeldi. Artısı var, eksisi yok. Yakınlarda herhangi bir odanın bir ticaret yerinin seçimleri falan varsa katılabilirim. Ben de bir başkan olmak isterim yani bu şehirde.”

ARTIK ORDU’NUN 50 TURİZM ELÇİSİ VAR

I-MICE Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt

I-MICE Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt, ise konuşmasında bunun bir başlangıç olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz de aslında yolun sonuna gelmiş gibi görünsek de bu yolu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Bugünden itibaren eminim ki artık Ordu’nun Mustafa Bey ile birlikte artık elli tane turizm elçisi gönüllü elçisi var diyebiliriz. Bazı insanlar vardır ki şehrinden doğduğu büyüdüğü topraklardan kilometrelerce uzaktadır. Fakat kalbi orası için atar. Aynı zamanda nabzı da orası için atar, orası içir çarpar. Bu bağlamda organizasyonun koordinasyonda olup bizleri buraya sürükleyen bizlere çağrı yapan, benimle birlikte gelin diyen çok değerli dostum Mustafa Bey’e katkı ve emekleri adına peşinen bir teşekkürü borç biliriz. Çok verimli bir o kadar da keyifli dört gece geçirdik. Bundan sonrası için ben açıkçası niyet güzel akıbeti de hayırlı olsun diyorum. Tabii yapılacak çok şey var. Kısacası bunları birkaç hususta özetlemek istiyorum. Öncelikle bir stratejik eylem planı çıkarılması gerekmektedir. Bu eylem planının pandemi krizi de göz önünde bulundurularak öncelikli olarak altı aylık bir yıllık üç yıllık ve beş yıllık planlar dahilinde olması gerekmektedir. Eylem planının önceliği bölgenin doğal güzelliğini bozmadan Trabzon ve Rize örneklerinin iyi yanlarını cebimize koyarak bunun dışındaki ders alınması gereken diğer tarafları da göz önünde bulundurarak hareket edilmesinde yüksek derecede fayda vardır. Yine diğer bir önemli husus burada çok kıymetli iletişimler kuruldu. Bu iletişimin acentacısından otelcisine, tedarikçisinden tüm yerel paydaşlara kadar buradan dönüşte de devam ettirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Valilik başta olmak üzere Ticaret Odaları Büyükşehir  Belediye Başkanlığı Kaymakamlar Turizmi geliştirme dernekleri ve benzeri hep bir elden ilerlemenizi tavsiye ediyoruz. Eylem planı içerisinde bölgenin plan dahilinde önümüzdeki süreçte ihtiyacı olacak otel başta olmak üzere altyapısı şimdiden doğru planlanmalı. Bölge insanı turizme turizmin segmentleri olan büyüğüm Serdar Abinin de söylediği üzere Orta Doğu turizmi başta olmak üzere, Mice doğa turizmi kültür turizmi gibi diğer segmentlere nasıl hizmet vereceği hususunda muhakkak yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda tabii satış pazarlama ön büro kat hizmetleri servis ve benzeri hizmetleri içeren eğitimlerin verilmesi önem arz etmektedir.

TANITIMA ÖNEM VERİN

Tanıtım süreklilik arz eden bir olaydır. Coca Cola’nın ki bildiğim kadarıyla yüz elli yıllık dev bir şirket, global bir oyuncu, neden hala reklam veriyor? Çünkü arkasından koştur koştur gelen bir Pepsi var. Tanıtım anlamında ayağınızı gazdan çekmemelisiniz. Tabii ki bu kontrollü bir gaz olmalı az evvel de arz ettiğim üzere Trabzon ve Rize örneği hiçbir zaman göz önünden kaçınılmamalıdır. Diğer bir taraf sosyal medyanın gücü. Günümüzün en büyük kitle iletişim aracıdır. Bu bağlamda sosyal medya başta olmak üzere yazılı basınla ve bu basın araçları ile çok aktif çalışılmalı diye düşünüyorum. Diğer bir önemli husus ise bütünleşik pazarlamadan ne olur vazgeçmeyin. Ünye Fatsa başta olmak üzere Ordu’nun tüm ilçeleri bizim görebildiğimiz kadarıyla birbirinden güzel ve kıymetli. Bu bağlamda çok güzel yerler gezdik. Fakat Ordu’yu diğer şehirlerle bütünleşik olarak düşünürseniz ki Giresun başta olmak üzere, belki Amasya, belki Tokat, belki Samsun, belki Trabzon. Bu bağlamda ilerleyen günlerde satış pazarlama anlamında muhakkak illerin valilikleri başta olmak üzere kalkınma ajansları ile mutlaka daha sıkı çalışmamız lazım. Bu hususu gözden kaçırmamak lazım, çünkü incoming müşterisinin buraya üç gece dört günlük veya dört gece beş günlük, sadece buraya gelmesi çok fazla beklenmemeli. Bizim klasik yaptığımız büyük Anadolu turları vardır. O turlar kapsamında bu şehre gelecektir. Biz Mice sektörü anlamında Mice’ın m’si olan meeting. Ünye ve Fatsa başta olmak üzere elbette ki buraya kurumsal misafir taşıyabiliriz.”

HALKA ÇOK ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Hacıbektaşoğlu

Daha sonra söz alan TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Hacıbektaşoğlu, zor bir dönemden geçildiğini ve bu salgının etkilerini azaltmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak başladığı konuşmasında şunlara yer verdi: “Biz Türk turizmcileri krizlere alışığız ve bugüne kadar da hepsinin üstesinden geldik. Eminim ki dünyada salgının etkilerini en çabuk yine biz Türk turizmcilerinin atlatacağına inanarak bugün burada bulunma sebebimiz olan Ünye turizmi üzerine sözlerime devam etmek istiyorum. Karadeniz son yıllarda hızlı bir turizm gelişimi yaşamakta. Ülkemiz destinasyonlarının ve turizm ürünlerinin çeşitlenmesi açısından çok değerli bir gelişme. Ama bu gelişim bizlere özellikle burada yaşayan halka çok önemli sorumluluklar da yüklemekte.

TURİZM YÖNETİM PLANI YAPILMALI

Karadeniz bölgesinin coğrafi kültürel güzellikler bakımından en kıymetli bölgelerinden biri olan Ordu ve özellikle Ünye. Titiz bir şekilde ele alınması gereken turizm destinasyonları. Ünye doğa turizmi için çok yüksek bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin etkili bir şekilde tanıtımı yapılıp erişim ve konaklama olanakları geliştirilip tamamlayıcı hizmetleri ile desteklenmesi gerekir. Yöre halkı sektör ve karar vericilerin paydaş olduğu sürdürülebilir bir turizm yönetim planının yapılmasına önem verilmelidir. Önemli bir potansiyel oluşturan yaylaların alt yapı eksiği doğal koşullara uyumlu ve sürdürülebilir bir şekilde giderilmelidir. Şüphesiz bu coğrafyaya gelip de hayran olmamak mümkün değil. Burada yaşayanların alıştığı bu harika doğa çoğu insanın hayallerinin bir parçasıdır. Ordu ve Ünye’nin sahip olduğu doğal güzelliklerinin gelecek nesillere bozulmadan bırakılması gereken bir miras olduğu unutulmamalıdır. Burada yerel yönetimler diğer tüm paydaşları ile birlikte halkın ortak bir yönetim biçimi benimsemesi ve sürdürülebilir bir kalkınma ortamı sunulması çok önemlidir. Türkiye Otelciler Birliği elli yıllık geçmişiyle ülkemizin en köklü turizm örgütlerinin başındadır. TÜROB ülkemizin tüm turizm ve kültürel değerlerine sahip çıkılması yönünde var gücüyle çalışmaya ve destek olmaya her zaman devam etmektedir. TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi olarak burada bulunmamın amacı davete icabet etmenin çok daha ötesinde burada bir değer olabilecek çalışmaların yapılıyor olması. Bu anlamda Ordu Valiliğine, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne , Ünye Ticaret Odasına, Ünye Belediyesine ve özellikle Mustafa Kılıç ve Cem Helvacı arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.”

GÜZEL SONUÇLAR ÇIKACAĞINA İNANCIM TAMDIR

ÜNTİSAD (Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acentaları Derneği) Başkanı Öznur Özkan

ÜNTİSAD (Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acentaları Derneği) Başkanı Öznur Özkan; “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın DOKA’dan aldığı destekle hayata geçen Ünye-Ordu FAM TRIP Projesi kapsamında Ortadoğu pazarına hitap eden 45 tur operatörü Ünye ve Ordu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek yerinde inceledi. Ünye başta olmak üzere Ordu’nun tarihi ve doğal güzelliklerinin dünyaya açılması için uygulamaya konulan Ünye-Ordu FAM Trip Projesi Ünye’den başlayan gezi kapsamında Ünye ve Ordu merkezli birçok destinasyon alanını gezme fırsatı bulduk. Bu etkinlik bölge turizminin potansiyelinin artırılması açısından son derece önemlidir.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar ve düzenlenen geziler neticesinde hem Turizm Acenteleri, hem Ünye, hem Karadeniz Bölgesi için güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inancım tamdır. Tur operatörlerimizle yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki sezon için şehrimizde Ortadoğu’dan misafirlerimizi göreceğimizin de sözünü aldık. Bu önemli projede bizlere tüm desteğini veren çok kıymetli Ordu Valimize, Ünye Kaymakamımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ünye Belediyemize, Ticaret Odamıza, derneğimiz üyelerine ve bizlere sponsor olan tüm paydaşlarımıza ve siz değerli turizmci dostlarımıza bu zorlu pandemi sürecinde bizlere zaman ayırıp, burada olduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı

Galanın kapanış konuşması için Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı kürsüye davet edildi. Ünye-Ordu Fam Trip organizasyonunun ev sahiplerinden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da konuşmasında organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.  Başkan Tavlı şöyle konuştu: “Sayın İl Emniyet Müdürü Yardımcım, Ticaret Odası Başkanım İrfan Bey, aynı zamanda TÜRSAB Türkiye Otelciler Birliğinden Yönetim Kurulundan misafirlerimiz ile Türkiye’nin kıymetli tur operatörlerinin değerli temsilcileri öncelikle hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Evet, Ünye’ye ilk giriş kapısından girdiğiniz gün yine böyle güzel bir ortamda buluşmuştuk. Elimizden geldiğince ilk gün sıcaklığın oluşması adına ağırlamaya ve sizi bir sıcaklıkla karşılamaya çalışmanın gayreti içerisinde buradaki ekiple birlikte olmuştuk. Ve şunu dilemiştik arkadaşlar sizin öngörülerinizden ve tecrübelerinizden ve turizm ile ilgili bilgilerinizden istifade ediyoruz. Tabii güzelliklerimizi dışarı taşırken eksiklerimizi de bize iletirseniz biz de memnuniyetle buradaki sektörün temsilcileri ile yerel yöneticiler olarak hep birlikte el ele verip gereğini yapmaya Ünye’de yerel yönetim olarak ve Ordu’da Büyükşehir ile birlikte ve aynı şekilde el ele vererek bu eksikleri gidermenin gayreti içerisinde olacağımızı özellikle ifade etmiştim.

DOĞAYI TAHRİP ETMEDEN KULLANMAYI BİLMEK LAZIM

Burada TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi kardeşimiz Hüseyin Bey’e önerilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Trabzon örneğini verdi gerçekten Trabzon hızlı bir şekilde Turizmde öncü Karadeniz’de yol üstlendi ama bununla birlikte ciddi anlamda bazı eksileri de olduğunu düşünüyorum. Doğayı tahrip etmeden doğayı en iyi şekilde turizm amaçlı da kullanmayı bilmek gerekiyor diye ifade etmek lazım. Gerçekten Hüseyin Bey o konuya temas etti, hakikaten Trabzon örneğine baktığımızda bizim burada yapacağımız işlere nelere dikkat etmemiz gerektiği noktasında oradan da bir tecrübe elde edebiliriz. Diğer dokunduğu noktalardan bir tanesi dikkatimi çeken asla sadece ve sadece Ünye olarak düşünürseniz kimseyi burada beş gün misafir etmenin mümkün olmadığını da kulağımıza üflemiş oldular. Doğru, burada hakikaten turizm sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın da bizlerin de dikkat etmesi gereken burada Tokat’ı geçmemek lazım, Amasya’yı unutmamak lazım ve Ordu’nun bütünsel içerisindeki diğer ilçelerinin de destinasyonlarını da etkinliğin içerisine katarak bu bölgeye seyahate gelen kardeşlerimizin misafirlerimizin de yoğun bir zaman geçirmesine ve doyurucu bir seyahat oluşturmasına vesile olmak lazım. İnşallah biz bunları Allah’ın izni ile inanıyorum ki burada çok kıymetli Serdar Bey işin başından beri heyecan ile birde tabii ki annesi Ünyeli olduğu için kalbinde hep Ünye varmış ama Ünye’yi bugün görmek nasip olmuş. Bugünden sonra da Ünye’nin turizmde görülmeye değer bir yer oluşması noktasında hem bizlerle birlikte emek verecek Allah’ın izni ile hem de Turizm Şehri olması noktasında inşallah tecrübeleri katkı sağlayacağını umuyorum. Bu vesile ile umuyorum ki en azından eksiklerimizi zaten öğreneceğiz. Öbür taraftan da en azından mevcudiyetlerimizle birlikte sizlere bu beş günlük süre içerisinde sıkılmadığınız keyif aldığınız bir zaman geçirmenizde vesile olmuşuzdur. Emeği geçen bu programda hazırlanmasında buraya kadar bu saate kadar gelen süreçte  sizlerle ilgilenen en alt birimden en üst birime kadar organizasyondaki arkadaşlara yürekten teşekkür ederek tekrar sağ olun, var olun sefalar getirdiniz diyorum. Afiyet olsun, teşekkür ederim.

Bu Fam Trip organizasyonunun 2021 yılının başından itibaren bölge turizmine olumlu yönde yansıması bekleniyor. 


Gezi Fotograflarına buradan ulaşabilirsiniz..

ÜNYE ORDU FAM TRIP FOTOGRAF GALERİSİ

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.