DİJİTAL DÖNÜŞÜME HAZIR MISINIZ?

bi.technology turizm sektörünün devlerini çağın gelişimine ayak uydurmaya çağırıyor
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 25, 2020, 11:55 am
13 mins

bi.technology turizm sektörünün devlerini çağın gelişimine ayak uydurmaya çağırıyor

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında durma noktasına gelen turizm sektörü, art arda gelen aşı haberleriyle geleceğe umutla bakmaya başladı. 2021’de yaralarını sarmayı hedefleyen sektörde, satış artışı ve maliyet düşürme stratejilerine ilave olarak uzaktan çalışma ve sosyal mesafeye uygun süreçler geliştirme de ön plana çıktı. Sektörünün paydaşlarından özellikle de büyük zincir oteller ve a la cart hizmet sunan büyük oteller, gerek kalite ve verimlilik artışı, gerekse de farklılaşmak adına hızla teknolojik yatırımlara yöneldi. 

MOBİL ve DİJİTAL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK YAPACAK

Suat Gücel bi.technology şirketinin CEO

Kendilerini Turizm sektörü için Dijital Dönüşüm Ajansı olarak tanımlayan bi.technology şirketinin CEO’su Suat Gücel, “Türkiye’de, özellikle resort otelcilikte, çok kapsamlı ve komplike bir operasyon var. Bir de zincir olduğunuzu düşününce yönetmesi daha da karmaşıklaşıyor. Diğer taraftan, turizm gibi emeğin yoğun olduğu sektörde ise teknoloji kullanımı ve yatırım payı ise çok düşük noktada. Bugün yeni kurulmuş start-up’ların bile bir teknoloji bakış açışı, yazılım kadroları ile sürekli teknolojik gelişim peşindeler. Oysa otelcilikte birçok otel, kullandıkları hazır paketlerin bile tüm özelliklerini kullanmıyorlar veya bunları geliştirecek ortamları bulunmuyor.” dedi.

KÜÇÜK BİR EKİPLE ÇOK İŞ OLANAĞI

Sektörde önemli bir yere sahip Tatilsepeti.com’un kurucu ortaklarından biri olarak, çalıştığı süre boyunca satış, pazarlama, çağrı merkezi, operasyon ve insan kaynakları bölümü başta olmak üzere birçok departmanın yönetiminde bulunduğunu hatırlatan Gücel, “Şirketin genel anlamda, strateji ve iş geliştirme fikirlerini, projelendirilmesi, uygulanması ve optimizasyonunda aktif rol aldım. 2007 yılında mail orderlarla uzaktan satış yapılan bir dönemde, sıfır kağıt çalışmaya başladık. 2010 yılında ise kurumun tüm dijital dönüşümünü tamamlamıştık. Rakiplerimize göre çok daha küçük bir ekiple, çok büyük satışlar yapıyorduk. Burada yakaladığımız üstün başarıları, sektöre sunabilme adına 2016’da bi.technology Dijital Dönüşüm Ajansı’nı kurduk. İlk projemiz, Rixos markası olan The Land of Legends’a online pazarlama kanalları ve çağrı merkezinin kurulmasıydı. O dönem kendi yazılım kadromuz yoktu, buna rağmen 7 ay gibi kısa bir sürede projenin tamamlanmasını sağlayıp, devrettik. Ardından, 3 yıllık yoğun bir çalışma sonucunda oteller için Dijital Dönüşüm Platformu Julienn’i hayata geçirdik. Amacımız otellerin tam entegre şekilde, mobil dünya ve dijital teknolojilerin tüm avantajlarından faydalandırarak, verimliliği, karlılığı ve misafir memnuniyetini daha da arttırmak.” diye konuştu. 

KURUMA ÖZEL PLATFORM 

Şu an piyasada bir çok yazılım şirketin, sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için ürünler geliştirdiklerini hatırlatan Julienn’in mimarı bi.technology şirketinin CEO’su Gücel, “Otellerde yoğun kullanılan PMS’lerin boşluklarını doldurmak için yan ürünler geliştiren yazılım firmaları da var. Bunlar tek oteli olan klasik yapılar için çok uygun ve ekonomik. Oysa zincir veya marka büyük oteller bu paketlere sığmaya çalışmamalı. Kendi misafirperverlik süreçlerini, kendi iş süreçlerini, kendine özel hale getirmeli. Bundan 10 sene evvel bir otelde 1-2 yazılım varken, şu anda ortalama 10, bundan sonra da çeşitli karar algoritmalarının da dahil olmasıyla 20-30 tane farklı yazılım entegre bir şekilde çalışması gerekecek. İşte burada biz devreye giriyoruz. Öncelikle otel yönetimi ile kurumun tüm ihtiyaçlarını ve sağlanacak avantajları belirliyoruz. Mevcut alt yapının uygunluğuna göre, projeyi bütçelendirip, yatırım şekline karar verilmesine destek oluyoruz. Sonra, bir taraftan projenin hedeflenen bütçe ve sürede tamamlanmasını yönetirken, diğer taraftan kurum çalışanlarını dijital dönüşüm ve yeni süreçlere hazırlıyoruz.” dedi.

OTELLERİN MALİYETİNİ DÜŞÜRÜP KALİTEYİ ARTIRIYORUZ

Güçlü bir teknoloji şirketi olmanın yanı sıra sektördeki birikimleri sayesinde salgın sonrasında turizm sektöründe zincir ve büyük oteller bazında dijital dönüşüm devrimini başlatacaklarını belirten Gücel, şunları söyledi: “Otel işletmelerinin teknolojik yaşam ihtiyacı olan dijital dönüşüm danışmanlığı, uygulama geliştirme, optimizasyon danışmanlığı ve yapay zeka uygulamalarını tek bir çatı altında toplayarak, otellerin maliyetlerini düşürmek ve bunu yaparken de hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Artık dünyada mobil dönem yaşanıyor. Otel sahipleri ve üst düzey yöneticileri tüm operasyonel süreçleri ve raporlamaları cep telefonlarından, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar anlık olarak görebiliyor. Bu sebeple, turizm sektöründe kuruma özel çözümler sunarak sektöre hizmet veren tüm firmalardan ayrışıyoruz.”

ÇALIŞANLARIN PERFORMANSLARI ARTACAK

Dijital dönüşümün yazılımı değiştirmekle değil, kafaları değiştirmekle olacağının altını çizen Gücel, “Çalışanlarımızdan beklentilerimiz çok fazla, bu sebeple onların günlük hayatını kolaylaştıracağız. Görevlerini, mesai saatlerini, çalışma takvimini ve kişisel performans takibini takip edebilecekler, ayrıca izin işlemlerini uygulama üzerinden verebilecek. Sistem çalışanların süreçlere uygun hareket etmesini ve gerekli durumlarda otomatik hatırlatmalarla performansını yükseltmesine yardımcı olacağız. Dijital Performans ölçümlemeleriyle, kaliteli ve verimli çalışanların belirlenmesini ve ödüllendirilmesini sağlayacağız. Bu şekilde hem çalışan memnuniyeti ve sürekliliği sağlayacağız hem de verimlilik arttıracağız. Çalışanların dijital dönüşüme katkıda bulunabilecekleri, önerileri ile şirkete fayda sağlayabilecekleri katılımcı bir teknoloji geliştirme vizyonu vermeye çalışacağız.” diye konuştu.

TEMASSIZ TATİL OLANAĞI

“Sektör, misafirlerinin günlük teknoloji alışkanlıklarının gerisinde kaldı. Misafirlerin otel ekosisteminde daha katılımcı olmalarını sağlayıp, otele aidiyet yaratmayı planlıyoruz. Bu sebeple, misafir deneyimine çok önem verdik. Misafirlerin, ilk rezervasyondan Check-in’e, otelde geçirdiği süreden Check-out edene kadar süre içinde, kimse ile konuşmadan ve temas etmeden tüm tatil deneyimini yaşamasını sağlayacak bir alt yapı önerimiz var. Bu şekilde, giriş öncesinde ve konaklama sırasındaki otel içi harcama miktarlarında ciddi artış sağlamayı, operasyonel anlamda da ilave verimlilik sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca, konaklama sonrası da misafir etkileşimine devam etmemizi kolaylaştıracak otomasyonlarımız da olacak.”

BAŞLANGIÇTA MAKSİMUM 3 OTEL GRUBU FAYDALANABİLECEK 

Otelin tüm ihtiyaçlarının tespit edip kuruma özel bir proje çalışılacağı için, başlangıçta sadece 2 veya 3 otel grubuna hizmet verecek olan bi.technology şirketi, bu nedenle kendilerine ilk başvuran gruplara öncelik verecek.

Şirketin CEO’su Suat Gücel konuyla ilgili şunları söyledi: “Son derece kapsamlı ve uzun soluklu bir proje yönetimi çalışmasından bahsediyoruz. Çalışmaya başlayacağımız otellerin Yönetim Kurulu ve üst yöneticileri ile gece-gündüz hummalı çalışmalar yapacağız. Otelleri geleceğe hazırlarken, çalışan tüm yönetici ve personeli de bu dijital dönüşüme adapte edici eğitim çalışmalarımız olacak. Bu sebeple başlangıç aşamasında sadece 2 veya 3 otel grubuna hizmet verebileceğiz. Amacımız başlangıçta çalışacağımız partnerlerimiz için tüm dünyada parmakla gösterilecek bir başarı hikayesi yaratmak, sonrasında da Dijital Dönüşüm devrimini global pazarlara da açmayı hedefliyoruz. Birlikte global bir başarı örneği yaratma heyecanımızla, bu yolculukta bizimle beraber yer almak isteyen zincir oteller, a la carte hizmeti sunmak üzere konsept değiştirecek büyük otelleri veya hali hazırda a la carte hizmet sunan otelleri iş ortaklığına davet ediyoruz.”

bi.technology hakkında

Bi.Technology, TatilSepeti’nin kurucu ortaklarından olan, çalıştığı süre boyunca Satış, Pazarlama, Çağrı Merkezi, Operasyon ve İK başta olmak üzere bir çok departmanın yönetiminde bulunmuş, şirketin genel anlamda iş geliştirme projelerinin fikir liderliği, projelendirilmesi, uygulaması ve optimizasyonunu gerçekleştirmiş olan Suat Gücel tarafından 2016 yılında kuruldu. Şirket, ilk deneyimini bir Rixos markası olan The Land of Legends’a online pazarlama kanalları ve çağrı merkezi kurulumu hizmetleri olarak sundu. Bi.technology şirketi; bir otel işletmesinin teknolojik yaşamı için ihtiyacı olan dijital dönüşüm danışmanlığı, optimizasyon danışmanlığı, uygulama geliştirme ve yapay zeka uygulamalarını tek bir çatı altında sağlar. İşletmeyi merkeze alarak, işletme evrenindeki herkesi teknolojik süreçlere dahil edip, işletmenin sürdürülebilir şekilde karlı büyümesine ve trend öncülüğüne devam etmesine mentörlük etmektedir. Dijital teknolojileri kullanarak en başta konaklama alanında şirketlerin verimliliği ve karlılığını artırmaya destek olurken, eş zamanlı olarak misafir memnuniyetini daha üst seviyelere çıkarmayı da hedeflemektedir.


SON HABERLER

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.