Değer Otizm Derneği Başkanı H. Şule Gökırmak, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Normal koşullarda bile otizmli bireyi olan ailelerin, bununla başa çıkmak için ekstra bir çaba sarf etmeleri gerekirken, Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı gibi önlemler, bu ailelere biraz daha fazla sorumluluk yükledi.
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 03, 2020, 11:20 am
4 mins

Değer Otizm Derneği Başkanı H. Şule Gökırmak, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı

“ENGELLİ HER BİREY BİZİM İÇİN BİR DEĞER”

Değer Otizm derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Normal koşullarda bile otizmli bireyi olan ailelerin, bununla başa çıkmak için ekstra bir çaba sarf etmeleri gerekirken, Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı gibi önlemler, bu ailelere biraz daha fazla sorumluluk yükledi. Uzmanlar özel eğitime ihtiyaç duyan otizmli çocukların, bu durumdan normalden daha fazla etkilendiğini belirtiyor. Otizmli bireylerin farkındalık durumlarının birbirinden farklı olduğunun altını çizen uzmanlar, salgın sürecini anlayabilecek profildeki otizmli bireyler için, alınması zorunlu önlemlerin çeşitli görsellerle anlatılması gerektiğini dile getirirken, görsel anlatımlarda kısa ve net ifadeler kullanılmasını ve en güvenli ortamın evlerimiz olduğu vurgusu yapılmasını öneriyor.

Otizmli bireylerin, basın ya da sosyal medya vasıtasıyla salgınla ilgili olumsuz haberlere erişimlerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yaşanan değişiklikten en az etkilenmeleri için, etkinliklerin listesini oluşturup gün içinde sık sık yapmak faydalı olacağını söylüyorlar.

BİZ DEĞERLERİMİZE İNANIYORUZ

Engelliler gününde yaptığı farkındalık çalışmalarıyla ön plana çıkan Değer Otizm Derneği, Covid-19 salgını önlemleri nedeniyle bu yılki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, bir duyuru yaptı. Değer Otizm derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak, yaptığı açıklamada, “Engelli her birey bizim için bir değer. Bu nedenle de derneğimizin adını ‘DEĞER’ koyduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ve her günde bu gerçeği hatırlayalım. Hayatımızdaki bu değerler var oldukça engelleri de ortadan kaldırabileceğimize inanalım. Biz değerlerimize inanıyoruz.” dedi.

ENGELERİ VE ÖNYARGILARI BİRLİKTE AŞALIM

Beşiktaş Kongre Üyesi olan Değer Otizm Derneği’nin Başkanı H. Şule Gökırmak, bu konuda ses getirecek çalışmalarıyla biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş-Galatasaray derbilerinde kongre üyesi olduğu Siyah Beyazlı takımın futbolcularının maça ellerinde “ENGELERİ VE ÖNYARGILARI BİRLİKTE AŞALIM” pankartıyla çıkmalarını sağlayarak, tüm Türkiye’nin dikkatini engellilerin üzerine çekmeyi başaran Gökırmak, “Bu söz dernek olarak bizim sloganımız. Bilinçli insan sayısını ne kadar artırabilirsek, engelli bireylerin yaşama dair zorlukların üstesinden gelmelerini o kadar kolaylaştırabiliriz. Bütün çabamız bunun için. Ancak derneğimizin yaşaması için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Yükümüz ağır, varolmaya çalışıyoruz. Bu yüzden desteğiniz de bizim için değerli” diye konuştu.

Paylaşmak Güzeldir