BURÇAK ATAK ‘Lionel Hotel, gelişen Bayrampaşa bölgesine değer katacak olan bir proje. Bölgenin açık ara tek deluxe beş yıldızlı oteli.’

BURÇAK ATAK 'Lionel Hotel, gelişen Bayrampaşa bölgesine değer katacak olan bir proje. Bölgenin açık ara tek deluxe beş yıldızlı oteli.'
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Kasım 20, 2016, 5:23 pm
14 mins

LIONEL HOTEL ISTANBUL Satış ve Pazarlama Direktörü ve Hotel Gazetesi yazarlarımızdan Sevgili BURÇAK ATAK ile büyük emek harcadıkları Lionel Hotel Istanbul’un açılışını, genel özellikleri ve gelecek hedefleri üzerine söyleşi gerçekleştirdik.

Merhaba Burçak Hanım okuyucularımıza öncelikle,  kendinizden bahseder misiniz?

1973 İstanbul doğumluyum. Bekar anneyim. 

21 yaşında bir oğlum var adı Berk. Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünü bu sene kazandı. Kızım Defne 12 yaşında ve sanatçı olmak istiyor. Bu iki harika evlat en büyük hazinem. 

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunuyum ancak mesleğin genlerime işlemesi Cumhuriyet ile yaşıt. Büyük büyük dedem Osmanlı’nın varidatlı mabeynci başısıymış. Savaş sonrası elde avuçta ne varsa gitmiş. Babaanneme ise dededen yadigar Bostancı’da bir köşk kalmış. Babaannemin kökü Girit.  Enfes yemekler yapıyor.

Ud çalıyor.  Yokluk yılları ne yapsın? Köşkün odalarını yazlıkçılara kiralamaya başlıyor.  O zamanlar Kadıköy sayfiye… Kolalı çarşaflarda ağırlıyor, sofralar kuruyor konuklarına.  Ve dönemin otelcisi oluyor. Bana da ondan sirayet etti sanırım. 

Turizm’in her dalını tecrübe ettim. 

Otel yöneticiliği de yaptım, seyahat acentası da kurdum. Her zaman iletişimin mucizesine inandım. Kendimi pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler konusunda geliştirdim.  Ajans hizmetleri verdim.

Ulusal haber kanallarımızdan  birinin açılış sürecini yönettim, bir çok kuruma  pazarlama iletişimi ve otel yatırımı konusunda danışmanlık hizmeti verdim. “Pazarlama” ile “Satış” arasındaki nüansı, samimiyetin en büyük sermaye olduğunu meslekdaşlarıma her fırsatta anlatmaya çalıştım.  Arzum, bundan sonraki süreçte yurt dışındaki “Türkiye” algısının  iyileştirilmesinde görev alabilmek, kaybolan “itibar” ın geri kazanılmasına katkı sağlayabilmek.

Yorucu bir süreci geride bıraktınız ve Lionel Hotel Istanbul’un açılışını yaptınız. Bu proje sizin dördüncü açılış deneyiminiz  sanırım.  Tecrübenin getirdiği sakinliğe rağmen içinizdeki heyecanı görebiliyoruz. Neler hissediyorsunuz?

İçim eski huzurlu ve güzel günlerin özlemiyle bir parça buruk olsa da, mutluyum. Ekip olarak projeye çok inanıyoruz.  Tercih edilen bir otel olacağız çünkü yatırımdan, pazarlamasına kadar çok sağlam temeller attık. 

Yatırımcı firma ve turizm geçmişi hakkında okurlarımızı bilgilendirir misiniz? 

Yatırımcımız Kıdan Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. 1979 yılında İnşaat Mühendisi  Özel Kıdan tarafından kurulmuş. Aile Eskişehir’li. Eskişehir’in birçok merkez noktasında, konut ve iş yeri inşaatları yapmış, 1995 yılında ise Antalya’da Galeri Resort ile turizm sektörüne atılarak iş alanlarını genişletmişler. Özel Bey ile bir sohbetimizde bahsetmişti, rahmetli babasının hayaliymiş otel inşaa etmek ve işletmek. “Bana kısmet oldu” demişti. 

Kıdan ailesinin her ferdi adeta turizmci doğmuş. Alışılagelmiş yatırımcılardan çok farklı. Daima profesyoneller ile çalışmışlar, çalışıyorlar. Dillerinden düşmeyen bir tek kelime var o da “konuk memnuniyeti”. 

Sanırım bu düşünce ile Antalya’daki resort otelimiz Alman yiyecek içecek puanlamasında 5,8’in altına düşmemiş bunca yıldır. 6 tam puan bu arada…

Lionel Hotel İstanbul’un ismi, mimari ve genel ozellikleri ve hedefleri hakkında bilgi verir misiniz? 

Belirttiğim gibi Kıdan ailesi Eskişehir’in köklü ailelerinden. Eskişehir’in tarihi adı Dorlion, aslan kapısı demek. Lionel ise genç aslan  demek. Ezoterik batıni sembolizmde ise doğruluk, dürüstlük manasına geliyor. 

 “Lionel” sembolü aynı zamanda Bizans’ın define işaretlerinden sadece biri. Liderlik vasfı taşıyan kişilerin hazinesini belirten bir sembol. Malum İstanbul tarihsel yönden ve semboller açısından eşsiz bir kent.  İşte Lionel Hotel de Bizans’dan  Osmanlı’ya oradan günümüz ve gelecek kuşaklara bir yol hikayesi…

İstanbul ‘un tasarımda yorumlandığı Lionel Hotel, dekorasyonda kullanılan malzeme ve aksesuarları ile bir tasarım  otel . Otelin iç dekorasyonunda İtalyan Minimalist tarz hakim. 

Işık efekti ve oyunlarının olduğu tasarımda tüm mekânlarda ahşap ve bronz bir arada kullanıldı ve her bir obje özenle seçildi.  

Mimarımız Gülden Şener. Projede kadınların etkisi yadsınamaz. “Women touch” otel olarak adlandırıyoruz tesisimizi.

Otelimizi kasım ayında açtık.   Yönetim felsefesi olarak fark yaratan, konuk odaklı, konuğun isteklerini önceden belirleyen hatta farkında olmadığı ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren bir tesis olma hedefimiz var. “Değer yaratan deneyimler” yaşamaya davet ediyoruz konuklarımızı. Amacımız hizmete duyarlı, “ulaşılabilir lüks” iletişim dilinde, nish bir marka yaratmak.  Modern mimari dili ile bakanlık belgeli beş yıldızlı Lionel Hotel, ulusal ve uluslararası pazarın orta ve üst segmentine konumlanacak olup orta ve yüksek gelir düzeyindeki hedef kitlenin rahatlık ve konfor ihtiyaçlarını karşılayacak. 

Yönetim anlayışınızdan bahsedebilir misiniz?

Hangi kademede olursanız olun, yönetici olarak “hizmetkar” olduğunuzu unutmamalısınız. Kariyerlerin, becerilerin, kaynakların ve kurumsal değerlerin hizmetkarı. Bence yöneticilik vasfı beş ayrı erdem barındırıyor. Sadakat, cömertlik, ihtiyat, sorumluluk ve adalet…  Bu çerçeveden bakınca ben birlik bilincini ve ekip çalışmasını fazlasıyla önemsiyorum. 

Aynı şekilde yatırımcımız da iç müşteriyi yani otel kadrosunu fazlasıyla önemsiyor. 

Ekibimizi uyumlu, esnek, yaratıcı, yenilikçi, fikirlerini özgürce ifade eden ve çözüm odaklı bireylerden oluşturduk.  Karar alma süreçlerinde ekibin her parçasının fikri bizim için önem arzediyor.  Ben kendime hep  şu soruyu soruyorum: İş-yaşam dengesi, kişisel gelişim, mentorluk, çeşitlilik, şeffaflık, açıklık  çerçevesinde ve onlarca başka insan odaklı konuyu ne kadar önemsiyorum?

Günümüzde çalışanlar bireysel olarak işin yalnızca bir bölümünden sorumlu olmak yerine, sürecin tümünden ve sonuçlarından da sorumlu olmak istemekte. 

Bu bir motivasyon unsuru. Bireysel çalışma ve bireysel başarı yerine ekip çalışması, ekip başarısı ve dolayısıyla örgütün başarısını etkileyen en mühim konu bence.

HOŞ GELDİN LIONEL HOTEL

İstanbul’un en şık ve konforlu adresi 
Lionel Hotel konuklarını bekliyor.

Nasıl bir pazarlama ve satış stratejisi uygulamayı düşünüyorsunuz?

Burada  beylik laflar etmeyeceğim. Ülke ve sektör olarak farklı bir dönemden geçiyoruz. Hedefimiz öncelikle payımıza düşeni en iyi şekilde yönetmek.  

Pazarlama faaliyetlerimizde, çoklu pazar karması oluşturmaya özen gösteriyoruz. Bölge olarak metro ağlarına, tarihi yarımadaya ve şehir merkezine yakınlığı bakımından iş ve turistik amaçlı ziyaretlerde ev sahipliği yapıyoruz. Bu yıl bizim tanıtım yılımız.  Biz pazarlama stratejisimizi pazarın talep özelliklerine uygun olarak belirledik.  Risk dağıtım yöntemini önemseyerek, 360 derece pazarlama stratejisi ile hareket ediyoruz. 

Otelinizdeki banket, toplantı salonları ve Spa’nızdan bahseder misiniz? Ne gibi özelliklere sahip?

Lionel Hotel 3.000 m² arsa üzerine toplam 26.000 m² kapalı alana sahip. 9 katlı binanın tamamı cam giydirme. Maslak’tan Haliç’e oradan Bakırköy’e uzanan Marmara Denizi’ni de içine alan harika bir panoramik manzaraya sahip olan otelimizde, minimum 30 m²  den başlayan altı farklı kategoride yüksek tavanlı 231 misafir odamız bulunuyor. 

İleri teknolojiyle donatılmış, gün ışığı alan, araç girişine uygun, 5m tavan yüksekliğine sahip  toplam 1070 m²’lik kolonsuz, ihtişamlı balo salonumuzla fuar, kongre ve yemekli organizasyonlarda rakipsiz bir seçenek sunuyoruz. Bunun yanı sıra tamamı gün ışığı alan, teraslı 8 toplantı odası ile iş dünyasının vazgeçilmez adresi olmayı hedefliyoruz. 

1 Aralık 2016 tarihinde hizmete girecek olan Oualia Exclusive SPA ve Fitness, bölgenin en büyük SPA’sı olacak. 3000 m² kapalı alana sahip Qualia Exclusive SPA bayan ve erkek konuklarımız için ayrı kullanım alanı sunuyor. İki hamam, iki sauna, iki buhar odası ve farklı tipte 10 masaj odası ile bölgenin en geniş kapasiteli Spa’sı olma özelliğine sahip. Menüsünde taş ve thai masajı, refleksoloji, lifting, anti age cilt bakımları, geleneksel Türk hamam bakımları bulunmakta.  Çiftlere özel hazırlanan V.I.P. masaj odası  öne çıkan bir diğer unsur olarak konuklarımıza sunulmakta. Spa’da geleneksel kültürü yaşatmak amacıyla gelin hamamı da yer alıyor.  Son teknoloji ile donatılmış fitness salonu üyelik sistemi ile hizmet verecek. 

Biraz da “lezzet” den bahsedelim dilerseniz. Dorlion Restaurand ve Lionel Brasserie…

Mutfağımız deneyimli şef Sami Bolu’ya emanet. Türk ve Dünya mutfaklarından seçme lezzetlerin yer aldığı menüde benim favorim Fransız soğan çorbası ve biftekli pizza. Geleneksel lezzetlerden de Lionel yoğurtlu kebabı denemenizi öneririm. Açık mutfağımızda yapılan işlemleri izleyebiliyor olmak da ayrı bir keyif tabi.

Oteliniz  Bayrampaşa bölgesinde, diğer oteller arasında hangi unsurlarıyla ön plana çıkarmayı düşünüyorsunuz?

Lionel Hotel, gelişen Bayrampaşa bölgesine değer katacak olan bir proje. Bölgenin açık ara tek deluxe beş yıldızlı oteli.

Biz konuk odaklı hizmet kalitesi ile adımızdan söz ettireceğiz. Üst segment odalarımızda turn-down servis, yastık menüsü bulunmakta. Konuklarımız executive lounge ayrıcalığını da deneyimleyecekler.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı ?

Tüm Lionel Hotel ailesi adına heyecanımızı bizimle paylaştığınız için asıl ben size teşekkür ederim. 

   ​PDF indirmek için Tıklayın….  

Fotograflar/ Mustafa3bas Hotel fotografcısı

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.