TÜROB İLK UYARISINI YAPTI

Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel’e tepkiler büyüyor
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 06, 2020, 3:54 pm
4 mins

Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel’e tepkiler büyüyor

TÜROB İLK UYARISINI YAPTI

Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel’in “Yasakta oteller 3 gece 2 gün kampanyalarıyla fırsatçılık yapıyor” başlığı ile yayınlanan, otelleri adeta karalayan ve kaçamak yapma yerleri olarak lanse eden köşe yazısına turizm sektörünün STK’ları ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren kurum temsilcilerinden yoğun tepkiler devam ediyor.

Türkiye Otelciler Birliği TÜROB, gazetenin genel yayın yönetmeni Erdal Şafak’a bir mektup yazarak, konaklama sektörünün çalışma prensibi hakkında bilgilendirdi! Gazetenin cumartesi günkü “Günaydın” ekinde yer alan bir haberde genelleme yapılarak sektöre yönelik itham, yönlendirme ve kullanılan ifadeler sektörün gerçeklerinden uzak olduğu ve sektör kuruluşlarını üzdüğü belirtilen yazıda, otellerin ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ koşullarının yanı sıra Sağlık ve İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamınsa yürürlüğe konulan önlemlerin nasıl uygulandığından söz edildi. Ayrıca yaşanan tüm olumsuz gelişmelere karşı, Turizm ve Konaklama Sektörü olarak katma değer yaratarak ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaya devam edileceği belirtildi.

İşte TÜROB Yönetim Kurulu imzasıyla Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni’ne gönderilen yazı:

Sayın

Erdal Şafak

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Sayın Şafak,

Pandemi sürecinden en olumsuz etkilenen Sektör olarak, içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemi yürürlükteki Kanunlar çerçevesinde Kamu-Özel Sektör iş birliğinde aşmaya çalışmaktayız. Ülkemizde faaliyet gösteren oteller ve konaklama işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ koşullarının yanı sıra Sağlık ve İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamınsa yürürlüğe konulan önlemlerin İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınan kararları ile yetkili otoritelerin titiz denetimi altında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu itibarla, Gazetenizin bugün yayımlanan nüshasının “Günaydın” ekinde yer alan bir haberde genelleme yapılarak sektörümüze yönelik itham, yönlendirme ve kullanılan ifadeler sektörümüzün gerçeklerinden uzak olmasının yanında bizleri oldukça üzmüştür.

Yaşanan tüm olumsuz gelişmelere karşı, Turizm ve Konaklama Sektörü olarak katma değer yaratarak ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaya devam edeceğimizi, kamuoyu ile iletişimin en önemli aracı olan medya kuruluşlarımızı bu yolda en önemli iş ortağımız olarak gördüğümüzü belirtiriz.

Saygılarımızla

TÜROB – Türkiye Otelciler Birliği

Yönetim Kurulu

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.