Karslı Kadınların, Çiftlik Turizmi projesi, tur operatörlerinin yeni rotası oldu.

Karsın Koşapınar Köyü kadınları, el ele vererek turizme kazandırdığı çiftlik turizmi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
HG Editör
Posted on Şubat 16, 2021, 1:54 pm
2 mins

Kars’ın Koşapınar Köyü kadınları, el ele vererek turizme kazandırdığı çiftlik turizmi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Doğu Ekspresi ile ivme kazanan kent turizmine alternatif olarak, Selim ilçesi Koşapınar köylülerinden Mihriban Çelik, Sevgi Kılıç ve Ayşe Beyis, yörede hem köy hayatı ile kültürünü tanıtmak hem de ziyaretçi sayısını artırarak ekonomiye katkı sunmak için “Çiftlik Turizmi” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında ilk olarak köydeki 3 eski ahşap ve taş evi onarıp otantik bir mekan haline getiren kadınlar, evlerin bahçelerine de 150-200 yıllık tarım aletlerini yerleştirdi.

Kentin turizmine yeni bir çalışma kazandıran girişimci kadınlar, köylerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere organik köy kahvaltısı da hazırlayarak şehir hayatından uzakta güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

Turistler, köy yaşamını birkaç günlüğüne de olsa doyasıya yaşıyor.

Eski zamanlarda kullanılan eşyaların bulunduğu köy evlerinde nostalji yolculuğuna çıkan turistler, burada tatil yaptıkları sürede köy yaşamını birkaç günlüğüne de olsa doyasıya yaşıyor.

Tatil süreçlerinde bazı turistler inek sağıp, kümesten yumurta topluyor, bazıları ise at safari yaparak keyifli zaman geçiriyor.

İmkanlarıyla kısa sürede turistleri cezbeden köy, tur operatörlerinin yeni rotası haline geldi.

Kaynak: aa

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.