Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme adımlarını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca risk haritasını paylaştı. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere normalleşmenin nasıl başlayacağını gösteren harita ve eğitimden, kısıtlamalara kadar birçok başlıkta alınan kararlar…
Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşmenin kademeli olarak başlatılacağını ve 4 kategoride olacağını duyurdu.
Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada bir harita yayınlayarak, “İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz” dedi.
Haritaya göre İstanbul ve İzmir yüksek riskli… Ankara ise orta riskli durumda…

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.
YÜKSEK RİSKLİ İLLER
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan
ORTA RİSKLİ İLLER
Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.
DÜŞÜK RİSKLİ İLLER
Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.
NORMALLEŞME ADIMLARI NASIL OLACAK?
Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim başlıyor.
Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.
Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecekler.
Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli kentlerde sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyet gösterebilecek.
Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli şehirlerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riski sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.
Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek..
Sivil toplum kuruluşları meslek odaları kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

- İstanbul’daki Turizm pazarlama ve satış zirvesinin organizasyonunu üstlenen ünlü Turizmci […]
- İnstagram’daki canlı yayında Aliye Üçbaş’ın sorularını yanıtlayan Murtaza Kalender, TÜRSAB […]
- Eskişehirli hayırsever iş insanı Avni Ongurlar, memleketine 32 derslikli ortaokul […]
- Cumhuriyetin 100. Yılında, 16-19 Kasım’da kapılarını açacak Travelexpo Ankara Uluslararası […]
- TÜRKİYE’NİN İLK ÇAY FESTİVALİ 2024’TE KTÜ Kimya Bölümü Mezunu Gülhanım […]
- Davetliler, otelin muhteşem manzarası eşliğinde Cumhuriyet Bayramını kutlarken, türk ve […]
- Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde bugün […]
- Genel Kurulda 48 Turizm Fakültesinin desteğini alan Prof. Dr. Çetinsöz, […]
- İSATAG, Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrıda bulunarak, yasa hazırlanırken sektörün […]
- Köln’ün Hennef bölgesinde bulunan Troy Restoran, Şef Harun Aydın’ı ‘Executive […]