ALIŞVERİŞ ve YEMEK YEMEK İÇİN EN GÜVENİLİR YERLER AVM LER OLABİLİR Mİ?

ALIŞVERİŞ ve YEMEK YEMEK İÇİN EN GÜVENİLİR YERLER AVM LER OLABİLİR Mİ?
Yeşim SARITAŞ
Posted on Nisan 04, 2021, 10:13 am
2 mins

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Havadar yerlerde cadde üzeri dükkanlarda, marketlerde alışveriş etmek toplu yerlerden daha güvenli tabiki! ve AVM yerine dış alanlarda bulunan restoranlarda bir araya gelmek sohbet etmek daha güvenli tabiki! diyoruz da farkında olamadığımız birşeyi atlıyor olabilir miyiz?

AVM lere girerken zorunlu kontrol olan HES kodu uygulaması AVM ler dışında bulunan kaç markette ya da dükkan da var???

Her gün dipdibe marketlerde, dükkanlarda covid-19 taşıyan taşımayan kaç kişi var bilebilir misiniz? Bir binada oturan kaç kişi birbirini tanıyor? Hasta olan birinin markete gidip alışveriş yapmadığını nerden bilebilir siniz!!!

AVM lerde bulunan alışveriş dükkanları, marketler ve restoranlarda oturanlar, alışveriş yapanlar AVM girişinde HES KODU kontrolünden geçtikleri için risk %75 düşmektedir.

Burada herkes gitsin AVM lerde işini görsün demiyorum! Önlem olması açısından AVMler dışında açık alanlarda bulunan tüm marketlerde, dükkanlarda, yeme içme mekanlarında da HES KODU uygulaması yapılmalı diyorum. Acil bir şekilde sosyal mesafesi bulunmayan, olması gerektiğinden dolu olan kontrolsüz marketlerde, dükkanlarda, yeme içme mekanlarında HES KODU uygulama zorunluluğu gelmelidir.

Konaklama sektöründe dahi konaklayacak misafirlerin sağlığı için tüm tedbirlerin otel işletmecisi tarafindan alındığını gösteren GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI zorunluluğu getirilmişken, alışveriş edilen her yere de GÜVENLİ ALIŞVERİŞ SERTİFİKASI gibi zorunluluk getirilebilir.

Başkalarının HES KODU görüntülerini kullanan art niyetli kişilere karşı da tedbirler alınabilir.

Sağlıklı günlere erişmek toplum olarak biraz da bizim elimizde.

TURİZM SEKTÖRÜ ARTIK CEPTE
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hotelgazetesi
Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.