Fethiye Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mümtaz Kökten ve Yönetim Kurulu Üyelerine gerçekleştirdiğimiz ziyarette bu yılki turizm beklentilerini dair sohbet ettik.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mümtaz Kökten, “Geçen sene Covid-19’un ortaya çıkmasına rağmen sezon beklentimizin üzerinde geçti. Bizi en çok İngiliz pazarı etkilerken sezonda son anda birçok yerden turist yığılması yaşadık. Belki oteller olarak kar etmedik ama çok şükür zarar da etmedik. Bu yıl da insanların son dakikayı beklediklerini düşünüyoruz. Yurtdışından ise bu yıl İngiliz’den ziyade Rus ve Alman turistlerin gelme olasılığı daha yüksek gözüküyor. Üstelik aşı uygulaması olduğu için bu yıl da son dakika turist akımı yaşanacak ve geçen seneden daha verimli geçecek düşüncesindeyiz” dedi.
“2021’in Patara Yılı ilan edilmesinin Ölüdeniz otellerine bir katkısı olur mu?”

“2021’in Patara Yılı ilan edilmesinin Ölüdeniz otellerine bir katkısı olur mu?” diye sorduk, Yönetim Kurulu Üyelerinin düşünceleri şöyle oldu: “2021’in Patara yılı ilan edilmesi elbette Ölüdeniz otellerini olumlu etkileyecektir. Özellikle pandemiden dolayı toplu taşıma ve uçak kullanmaktan çekinen, araçları ile tatile çıkan aileler ve tatil severlerin sayısı bir hayli arttı. Paket tatiller yerine belirledikleri yol şeritlerinde geze geze ve birer ikişer gece konaklayarak tatil yapanlar fazlalaştı. Patara’ya gitmek isteyenler ya da Patara istikametinden gelen tatilciler Ölüdeniz’de de konaklayacaklardır. Üstelik Patara bölgesinde konaklama için çok fazla otel bulunmadığından Ölüdeniz ve Kaş Kalkan mevkiinde konaklama yapmayı tercih edeceklerdir.”
Turizmci olmaktan ziyade Fethiye’de yaşayan bireyler olarak da bir konuda seslerini duyurmak istediler!
Fethiye’nin son zamanlarda talan edilmesinden yana çok üzgün olduklarını belirttiler. Kayaköy, Faralya gibi ormanlık alanların üzerine yapılan kaçak yapılardan dolayı doğanın katledildiğini ve Türkiye’nin bakir kalmış cennet köşesi olan Fethiye’den Patara’ya doğru kaçak yapılara müsaade edilmemesi konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini ilettiler.
Ben de eklemek isterim ki Fethiye gibi havası ve doğası ile sağlığa iyi gelen ve yabancı turistlerin bu yüzden ilgisini çok çeken bakir bölgelerin özellikle Covid-19 sonrası çok göç alması ve ormanlık alanların kaçak tesislerle dolması ve kaçak oturma alanlarına çevrilmesi konusunda, Türkiye Turizminin gözde yerlerinin korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını yetkililerden hepimiz istiyoruz. Bir beş yıl sonra Fethiye’yi bir Bodrum gibi görmek istemiyoruz.

- İstanbul’daki Turizm pazarlama ve satış zirvesinin organizasyonunu üstlenen ünlü Turizmci […]
- İnstagram’daki canlı yayında Aliye Üçbaş’ın sorularını yanıtlayan Murtaza Kalender, TÜRSAB […]
- Eskişehirli hayırsever iş insanı Avni Ongurlar, memleketine 32 derslikli ortaokul […]
- Cumhuriyetin 100. Yılında, 16-19 Kasım’da kapılarını açacak Travelexpo Ankara Uluslararası […]
- TÜRKİYE’NİN İLK ÇAY FESTİVALİ 2024’TE KTÜ Kimya Bölümü Mezunu Gülhanım […]
- Davetliler, otelin muhteşem manzarası eşliğinde Cumhuriyet Bayramını kutlarken, türk ve […]
- Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde bugün […]
- Genel Kurulda 48 Turizm Fakültesinin desteğini alan Prof. Dr. Çetinsöz, […]
- İSATAG, Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrıda bulunarak, yasa hazırlanırken sektörün […]
- Köln’ün Hennef bölgesinde bulunan Troy Restoran, Şef Harun Aydın’ı ‘Executive […]