Trabzon Otelciler Birliği, TÜRSAB ile iş birliği yaparak bu konuda çalışma başlattı.

Trabzon Otelciler Birliği, TÜRSAB ile iş birliği yaparak bu konuda çalışma başlattı.
Hotel Gazetesi
Posted on Mayıs 04, 2021, 3:53 am
4 mins

TRABZON’DA KAYIT DIŞI TURİZMLE MÜCADELE

Son yıllarda turizmde oldukça önemli mesafelerin alındığı Trabzon’da, bu gelişmeyle birlikte bazı sorunlar da gün yüzüne çıktı. Bunlardan biri de yoğun talebi karşılayamayan tesisler nedeniyle, sektörel disiplinden uzak gelişmeler ve bunların turizme zarar veren sonuçları.

HEDEF KAYIT DIŞI OLUŞUMLARI KONTROL ALTINA ALMAK

Trabzon Otelciler Birliği Başkanı Sümerya Demirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TÜRSAB ile iş birliği yaparak çalışma başlattıklarını söyledi. Kayıt dışı turizm faaliyetlerinin son yıllarda bölgeye oluşan yoğun taleplerle birlikte arttığını kaydeden Demirci;

Trabzon Otelciler Birliği Başkanı
Sümerya Demirci

“Yetersiz turizm alt yapısından kaynaklı, ilgiye cevap verebilmek adına sektörel disiplinden uzak yatırımların oluşması kontrol edilemez bir hale geldi. Bu süreç gerek turizm güvenliği sorunu gerekse haksız rekabetin oluşmasına yol açtı. Pandemi süreciyle birlikte bunu daha yakından gözlemledik. Bizler de gerek derneğimiz gerekse sektörümüzün en önemli paydaşlarından olan seyahat acentelerinin çatı kurumu TÜRSAB yetkilileri ile bu konuda çalışmalar yaparak, şehrimizin turizmde yakaladığı ivmenin sürdürülebilir olması adına kayıt dışı konaklama ve seyahat acenteciliği yapılmasının önüne geçebilmek ve bölgemiz turizm hareketliliğini daha yukarılara taşıyabilmek için ilgili makamlarla bazı görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde konunun önemini daha iyi anladık. Hedefimiz kayıt dışı çalışan bu işletmelerin kayıt altına alınarak hem mağduriyet oluşmamasını hem de turizm hizmetlerinde belli bir niteliğe ulaşmasını sağlamak” diye konuştu.,

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi
Mustafa Gümrükçüoğlu

TRABZON ETKİN BİR DESTİNASYON OLACAK

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gümrükçüoğlu ise ülkemizin en önemli ihracat girdisine vesile olan turizm sektörünün planlı gelişim ile önümüzdeki yıllarda dünya turizm hareketliliğinden çok daha yüksek oranda ekonomik pay alabileceğini söyledi.

Doğu Karadeniz’in doğa ve kültür turizminde her geçen gün biraz daha söz sahibi olduğunu belirten Gümrükçüoğlu; “Şu an çalışmalarını yürüttüğümüz gastronomi, aktivite ve spor turizminde de etkin bir destinasyon olacağını düşünüyoruz, Trabzon Otelciler Birliği ile yaptığımız ortak çalışmaların sektöre ciddi katkısının olacağını, önümüzdeki yıllarda bölgemizin turizm denince akla gelen en önemli destinasyonların başında geleceğini görüyoruz” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ ARTIK CEPTE
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.