HUZUR İSTANBUL’A SADECE 2 SAATLİK MESAFEDE

HUZUR İSTANBUL’A SADECE 2 SAATLİK MESAFEDE
Yeşim SARITAŞ
Posted on Haziran 12, 2021, 1:25 am
6 mins

HUZUR İSTANBUL’A SADECE 2 SAATLİK MESAFEDE

Adını belki de hiç duymadığınız, Bulgaristan sınırında, Balkanların yolu üzerinde, doğası hiç bozulmamış, Kırklareli’nin şirin ilçesi KOFÇAZ, huzura yatırım yapmak isteyenleri bekliyor

Yeşim SARITAŞ

Pandeminin gelmesiyle insanlar büyük şehirlerden kaçacak yerler araştırmaya ve çoğunlukla Ege ve Akdeniz’e göç etmeye başladılar.

Ağan Yapı – Tarık Ağan – Kırklareli Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş – Yeşim Sarıtaş

Yalnız son yıllarda Bilim İnsanlarının dikkatleri çektikleri bir konu var ki Küresel Isınma!

Küresel ısınma sebebiyle Mayıs ayında 36 dereceleri gören Ege sahilleri Temmuz Ağustos’ta korkutucu sıcaklıklar yaşatacak endişesi verirken bir duyuma göre ise dünyanın en zenginlerinden biri olan Bill Gates’in Kırklareli’nden 24000 dönüm arazi satın aldığı ortaya atıldı. Gates’in Dünya’da küresel ısınmada en az etkilenecek yerlerden sürekli arazi satın aldığı ve tarıma dayalı işler yapacağı ise konuşuluyor.

Hal böyle olunca benimde dikkatimi çeken bölgede daha önce hiç gitmediğim Kırklareli Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş ve bölgenin gayrimenkul yatırım işlerini yapan Ağan Yapı – Tarık Ağan’ın davetine karşılık bölgeye keşfe çıktım.

Bulgaristan’a sınır olan ve trekkingcilerin daha çok kullandığı balkan yolu üzerinde bulunan Kofçaz ilçesine daha giderken ucu bucağı yokmuş gibi görünen alabildiğine yeşil, binasız tarlalardan ibaret bir alan görmek beni etkiledi. Sanırsınız ki Türkiye’nin çok uzak bir kasabası burası oysaki metropol şehir İstanbul’a sadece 2 saatlik mesafede!

2000’li yıllarda merkezi nüfusu 2000 kişi olan Kofçaz’da 16 köy var ve bugünkü toplam nüfusa göre merkezinde 604 kişi yaşamakta. Kofçaz’da Lise öğretmenliğinden emekli olan Ziya Karataş, başkanlık için aday olacak gençler olmadığından ilçeyi kalkındırmak adına başkanlığa aday olmuş ve kazanmış. Kofçaz için gerekli olan hizmetleri ve projeleri yapan ve yapmaya çalışan bir Başkan olarak gelecekte yaşanacak yerlerin bu tür yerler olacağını ön görenlerden.

Kofçaz için ‘bacasız fabrika’ diyen Belediye Başkanı Ziya Karataş, son aylarda ticari ve ev yapmak amaçlı arsa satın almak için bölgeye çok gelen olduğunu ifade etti. Zaten keşfim sırasında ilçede gezen farklı emlak araçları da dikkatimi çekti. Şu anda fiyatları uygun olan arazilerin değeri gelen talebe istinaden yakın zamanda artacağa benziyor.

Kofçaz tarım ve hayvancılığa çok elverişli, uygun olan bir kasaba olduğu için son yıllarda tarım ve hayvancılığa teşvikten dolayı iş kurmak isteyen yatırımcılar bölgeye gelmeye başlamış bile. Ayrıca bölgedeki yöresel ürünlerde organik olup doğal lezzetleriyle muhteşem. İlçede yöresel ürünler üzerine bir de fabrika bulunmakta.

Eko turizmi için TÜBİTAK tarafından onay verilen bölgede bu konuda da çalışmalar başlayacak. Nemli olmayan temiz havası ile sağlık turizmi içinde uygun olan bölgede çok fazla arazi olup bence bu yönde de gelişimi sağlanmalı.

İstanbul’a yakın yerlerde artık boş yer hiç kalmadığı için pandemiden dolayı tiny house, bungalow ve kamp alanı tesisleri kuracak olan yatırımcılar içinde bölge çok müsait. Bölgenin düzenini bozacak yapılara ve yabancılara halkıda karşı olup, doğaya uygun her türlü kalkınmanın destekçisiler. Yakın zamanda kamp ve mesire alanı olarak İstanbul’dan birçok kişinin dikkatini çekecek bir proje ile de bölgeye değer katmaya çalışan iş adamı Ağan Yapı – Tarık Ağan’ın doğa ile bütünleşen projesi yaz ve kış konaklama yapmayı seven tatilciler için ön plana çıkacağa benziyor. 

Belediye Başkanı Ziya Karataş, son olarak “doğamızın düzenini bozmayacak, tarım, hayvancılık, turizm gibi konularda bölgemize gelecek yatırımcı herkesi misafir etmeye hazırız” dedi.

Çok şirin bir ilçe olan KOFÇAZ yakın zamanda adı bilinen bir yer olacağı konusunda kuşkum yok. İstanbul’da yaşayan ve yakın bölgede arazi sahibi olmak isteyenler için bence çok ideal ve yaşanabilir, sessiz, huzurlu bir ilçe.

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.