Dr. Özgür Zan’ın kaleme aldığı CESARET EKONOMİSİ yazarın deneyimlerini ve uzun yıllar girişim ekosistemi araştırmalarından oluşuyor. Girişimciler ve girişimci adaylarının pek çok önemli bilgiye ulaşacağı CESARET EKONOMİSİ, iş hayatının sadece başarılarını değil her girişimcinin karşılaşabileceği zorlukları, problemleri, engelleri de anlatıyor. Dr. Özgür Zan CESARET EKONOMİSİ’nin satır aralarında yalnız akademik bilgisini değil aynı zamanda pratik çözümleri ve bir girişimci olarak edindiği tecrübeleri de aktarıyor. CESARET EKONOMİSİ girişimcilere ve girişimci adaylarına yollarını aydınlatacak bir rehber niteliğinde.
Yazar Hakkında:
Dr. Özgür Zan
1994 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldu. 23 yaşında mobil yazılımlar geliştirmek için kurulan Türkiye’nin ilk mobil yazılım şirketi Done İletişim Bilgi Sistemleri firmasının kurucu ortağı oldu. 1999-2010 yılları arasında teknoloji ve servislerden sorumlu genel müdür yardımcılığını, 2010 yılından itibaren de şirketin genel müdürlüğü görevini üstlendi. Halen bu görevine devam etmekte.
Done, Türkiye’de ve dünyada önde gelen ve ödüllü mobil projelerde yer aldı ve 4 farklı kıtada 23 ülkeye yazılım ihraç etti, 32 adet ulusal ve uluslararası ödül kazandı.
Kuruluşundan beri Done’de yönetici ortak olarak görev alan Özgür Zan, seri girişimcidir. Özgür Zan, toplam 6 şirkette, 11 farklı ortak ile çalıştı. Yazar, öğrenmenin ömür boyu öğrenmenin devam ettiğine inanan yazar, bilgi ile deneyimlerini gençlere aktarmaktan keyif almakta. Bu yüzden iş yaşamı ile paralel olarak akademik çalışmalarına devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olduktan hemen sonra, Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansına başlayan Dr. Zan, 2002’de yüksek lisansını, akabinde yine aynı üniversitede başladığı Organizasyon ve İşletme alanındaki doktorasını 2008 yılında tamamladı.
NE DEDİLER?
Marcus Tullius Cicero’nun
“Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil,rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir” sözünün yer aldığı ‘Cesaret Ekonomisi’nin arka kapağında, alanında zirvede olan önemli isimlerin eserle ilgili görüşlerine yer verilmiş.
Dr. Cem Kınay: Türkiye’yi uçurur
Girişimcilik vizyon, tutku, cesaret, inanç, çalışkanlık, pes etmeme, adanmışlık, hedefe odaklanma, sevgi, saygı ister.
İşte tam da bu kodlar Özgür Zan’ın kimyası, DNA’sı. Her Türk gencinin bu konseptle Türkiye’yi uçuracağına inanıyorum.
İsmail Hakkı Polat: Başarının “kan, ter ve gözyaşı” içeren romanı
Elinizde tutma ayrıcalığını taşıdığınız bu kitap, girişimcilik öyküsünü en başından izleme şansına sahip olduğum Özgür Zan’ın bu uzun ve meşakkatli süreçte biriktirdiklerini kağıda dökmesinden ibaret değil; üniversiteyi yeni bitiren deneyimsiz bir gencin girişimciliğin derin sularına atlamasının, azgın dalgalarla boğuşmasının ve suyun üzerinde kalmayı başarmasının “kan, ter ve gözyaşı” içeren romanıdır; deneyimle yetinmeyen bir girişimcinin işin teorisini araştırıp öğrenmesinin ve öğrendikleriyle yaşadıkları arasındaki sentezin analitik bir modelidir. Ve işte tüm bunların cesaret kavramı altında toparlandığı bir girişimcilik rehberidir.
Tansel Voyvodaoğlu: Başarılı bir eser
Genç yaşta girişimciliğe adım atmış, tutkulu ve işine sevdalı bir girişimcinin; kararlılıkla yürüdüğü iş hayatında elde ettiği başarılar kadar karşılaştığı zorluklar ve problemlerden edindiği bilgi ve deneyimleri, akademik hayatında öğrendiği teorik bilgilerle harmanlayarak derlediği, tüm girişimcilere ve girişimci adaylarına rehber olacak başarılı bir eser.
Kerem Köfteoğlu: Kendi çizdiği yolda yürüyen girişimciler için
Kendisi de bir girişimci olan sevgili dostum, değerli kardeşim. Dr. Özgür Zan, Kendi çizdiği yolda yürüyen girişimciler için kaleme aldığı Cesaret Ekonomisi adlı kitabını yayınladı. Dr. Zan, Ceres Yayınlarından 384 sayfa olarak raflardaki yerini alan kitabının teşekkür listesinde beni de ekleme nezaketinde bulundu. Ne diyelim okuru bol olsun, eline kalemine sağlık!
Yayınevi Hakkında:
2011 yılında kurulan CERES YAYINLARI, iş dünyası, edebiyat, kişisel gelişim, biyografi alanlarında yeni kitaplar oluşturmak ideali ile yola çıktı. 2021 yılına geldiğimizde 300’e yakın basılı yayın, 350 E-kitap, 150’den fazla yazar, gerçekleştirdiği etkinlikler ve eğitimlerle yayın camiasında hatırı sayılır bir yer edindi. Yazarlarımız ve eserlerimizle her geçen gün değer üretmeye devam ediyoruz.
İletişim:
Tuğba Dedeoğlu Demir tdemir@ceresyayinlari.com
ceresyayinlari@gmail.com 0 216 566 15 51