EMITT Nereye Koşuyor?

EMITT Nereye Koşuyor?
Hotel Gazetesi
Posted on Ekim 14, 2021, 1:47 pm
5 mins

Tarkan AKYÜZ

Oldcity Otelciler Platformu Başkanı

EMITT 2022 Fuarı’nda bütün gözler Oldcity Otelciler Platformu’nun standını aradı. Bu standın en büyük özelliği, samimiyet, insanların yorulduğu zaman rahatlıkla gelip dinlenebileceği, sohbet edeceği, kendi standıymış gibi hissettiği bir yer olmasıydı.

Bizim katılmama sebebimiz neydi?

2020 yılında fuara katıldığımızda, fuarın renkli simaları olan Guatemala, Arjantin, Küba ve İran’ı görmeyince, bunun araştırmasını yaptık ve o zaman Amerika’nın ambargo koyduğu ülkeleri, Emitt’in sahibi olan İngiliz firması HYVE Group’un, fuara sokmadığını öğrendik. Sebebini araştırdığımızda ise karşımıza, Hyve Group’un Amerika’dan kredi kullandığı ve imzaladıkları sözleşmenin içinde Amerika’nın ambargo koyduğu ülkeleri, yaptığın işlerden faydalandırma maddesi çıktı. Hyve, bu ibareyi bahane ederek, bu ülkeleri fuara sokmamıştı. 

Biz de Oldcity Otelciler Platformu olarak bu duruma çok kızdık.

Eğer Emitt 2022’ye katılsaydık,100 otel için 250m2 yer alacaktık. Bu ne demek? Her otelden 2 kişi katılsa, 200 kişi, 200 kişiyi her gün 10’ar kişi ziyaret etse, 2000 kişi, 4 gün olarak düşünürsek; Emitt bu sene bizim fuara katılmadığımızdan dolayı 8.000 ziyaretçiyi kaybetti.

         Emitt Fuarı, Hyve Group’un yıllık cirosunun %1,5’unu oluşturmaktadır. Yani Hyve Grup, 8.000 kişi kaybetmiş, umurunda bile değil. Hyve Group’un Türk Turizminden gelir beklentisi olmadığı gibi, İngiliz firması olarak Türk turizmine yön vermeye çalışarak, açıkça Türk turizmini baltalamaktadır.

Bu duruma Türkiye’de tek tepki veren ve protesto edip fuara katılmayan Oldcity Otelciler Platformu oldu.

         Emitt Satış Müdürü Aslı hanımı Ace of Mice’da gördüğümde kendisine bu işi çözün, fuara 100 otel olarak katılalım, çözemezseniz fuara katılmayacağımızı beyan ettim. Kendisi bana müdürleriyle konuşup, en kısa sürede döneceğini söylese de hiçbir zaman dönüş yapmadı.

         Bu durumu kimlere bahsettim ve bu kişiler ne gibi tepki gösterdi?

          1-CHP Turizm Çalıştayı’nda, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu izah ettim. Kendisi, “Sen diğer ülkelere karşı dik ve güçlü durmazsan, onlar da senin ülkende istediği gibi at koşturur. Fuara istediğini sokar, istemediğini sokmaz” sözünü kullandı.

          2-TÜROFED Başkanı Sayın Sururi beye durumu izah ettim. Kendisi, bu durumdan haberi olmadığını, bunun kabul edilemez olduğunu, Hyve Group ile bu durumu konuşup bana dönüş yapacağını söyledi ama dönüş yapmadı.

          3-TÜROB İsmail bey, fuara katılmadığımızı duyunca sebebini sordu ve kendisine izah ettim. Kendisi hemen Hacer hanımla görüşüp, dönüş yapacağını söyledi, akabinde hemen dönüş yaptı. Sanırım Hacer hanım bu konuya iyi hazırlanmıştı. İsmail beye çeşitli bahaneler uydurarak durumu izah etmiş.

Durum neymiş? İran’dan direkt para girişi olamazmış. Bu doğru, lakin Türkiye’de iş yapan bir acenta tarafından bu çok kolay çözülecek bir durum. Bu bahaneye maalesef inanmadım.

Sonuç ne olacak?

         Zamanında Dünyanın en iyi turizm fuarlarından biri olan Emitt, 12 salondan oluşmaktaydı. Emitt 2022’de açık olan salon sayısı 3, 2023’de 2 olacak, 2024’te 1 salon açılacak ve Emitt sizlere ömür. 2025 yılında İngilizler Türk Turizminde istediklerini elde edip mutlu, mesut, ülkelerine geri dönecekler.

Saygı ve Sevgilerimle

Oldcity Otelciler Platformu Başkanı 

Tarkan AKYÜZ

OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI / ORKUN AVKAN
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.