Akka Hotels Satış ve Pazarlama yöneticisi Ömer Çakır: “Misafirlerimiz, güvenli ve temassız bir tatil imkanı sunduğu için dijital hizmetlerimize büyük ilgi gösteriyor.”
Pandemi döneminde güvenli ve temassız tatil anlayışının zorunlu hale gelmesi ve alınan yeni tedbir kararlarıyla birlikte, otel misafirlerinin dijital olarak sunulan hizmetlere ilgisi arttı. Akka Hotels Satış ve Pazarlama Yöneticisi Ömer Çakır, temasın en aza indirilmesini sağladığı için, misafirlerin neredeyse tüm taleplerini mobil uygulamaları aracılığıyla iletmeyi tercih ettiklerini belirtti.
MOBİL UYGULAMA İLE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİMİZ ARTTI!
Mobil uygulamaları sayesinde yaz sezonu boyunca müşteri memnuniyeti anlamında olumlu bir geri dönüş aldıklarını belirten AKKA HOTELS Satış ve Pazarlama yöneticisi Ömer Çakır “Şu anda 14 bin kişi mobil uygulamamızı kullanıyor. Misafirlerimiz, güvenli ve temassız bir tatil imkanı sunduğu için dijital hizmetlerimize büyük ilgi gösteriyor” dedi. Otellerinde konaklayan misafirlerin, neredeyse bütün taleplerini mobil uygulama aracılığıyla kendilerine ilettiklerini belirten Çakır “Ana restoranımızda rezervasyonla hizmet veriyoruz. Kafe ve restoranlarımıza QR Kodlar yerleştirdik. Bu kodlar sayesinde misafirlerimizin tüm menülere hızlıca ulaşım sağlıyor. Yaz sezonunda uygulama üzerinden 40 binin üzerinde rezervasyon aldık. Bu anlamda öncü tesislerden biriyiz” dedi.
ÇAKAR: DİJİTAL DÖNÜŞÜM ZORUNLU HALE GELDİ
Seyahat Teknolojileri Uzmanı ve İcibot Pazarlama Müdürü Bahadır Çakar ise pandemi döneminde sundukları teknoloji hizmetlerine olan ilginin arttığını ve hizmet anlayışındaki zorunlu değişimin, turizm sektöründe hizmet verenler için, dijital dönüşümü de zorunlu hale getirdiğini vurguladı. Çakar, “Otellerin sorunlarının başında müşteri memnuniyeti geliyor. Ancak klasik anlamda müşteri memnuniyeti yakalama dönemi oteller için geride kaldı. Otellerin İcibot kullanımı sonrasında müşteri memnuniyetinde yüzde 70 gibi bir oran hedefleniyor” dedi. Bahadır Çakar, dijital dönüşümün beraberinde getireceği avantajları şöyle açıkladı:
BASILI MATERYALLER VE DİL PROBLEMİ TARİH OLUYOR!
“Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren temassızlık ve güvenli tatil kavramlarıyla büyük bir dönüşüm yaşayan turizm sektöründe yeni sezon hazırlıkları da pandemi gölgesinde yapılıyor. Teması en aza indiren mobil uygulamalara geçiş yapan otellerde; artık basılı materyaller tarih olacak ve misafir ile çalışan arasında dil sorunu yaşanmayacak.
Temassızlık ve güvenli tatil kavramıyla birlikte, dijitale yönelen turizm sektöründe yeni bir dönem başladı. Dijital uygulamaların yaygınlaşması; hizmette pek çok avantaj sunarken bir çok yeni gelir kapısı ve tasarruf alanı da oluşturdu. Taleplerin daha hızlı yanıtlanmasını ve tüm bilgilerin tek kanalda toplanmasını sağlayan icibot gibi uygulamalar, çok dilli uygulama ve sohbet özelliğiyle misafir ile çalışan arasındaki dil farkını ortadan kaldırdı. Herkesin kendi dilinde kullanabildiği uygulamalar, otellerdeki basılı materyalleri de rafa kaldıracak.
Ciddi bir maliyet olan basılı materyallerin özellikle pandemi döneminde tercih edilmemesi ve misafirlerin tüm bilgilere mobil uygulama üzerinden ulaşıp taleplerini buradan iletmesiyle oteller aynı zamanda büyük bir tasarruf da sağlamış oldu.”
HEM SAĞLIKLI HEM DE OTELLERİN SATIŞLARINI ARTIRIYOR
Ölçeğe göre bir otelin basılı materyal maliyetinin 50 bin – 80 bin arası olduğunu belirten Seyahat Teknolojileri Uzmanı Bahadır Çakar, “Basılı materyaller hem bir maliyet ama daha önemlisi bulaş riski taşıyan unsurlar ve misafirlerin oda içlerinde bu materyalleri istemediğini görüyoruz. Daha önemlisi materyaller oda içerisinde kalırken, mobil uygulamalar misafirin telefonlarında doğrudan otelin reklam ve tanıtımı için marka elçisi görevi görüyor. Özellikle geçtiğimiz sene mobil uygulamamızı kullanan otellerimizin yeni rezervasyon taleplerini mobil uygulama üzerinden aldıklarını görüyoruz. Hem sağlıklı hem de otellerin satışlarını arttırmak için yeni bir araç sunuyoruz.” dedi.