Nedir bu görüntü kirliliği? 

Nedir bu görüntü kirliliği? 
Yeşim SARITAŞ
Posted on Temmuz 17, 2022, 5:08 pm
2 mins

Bir Turizm Yazarı ya da Turizmci olmanın dışında bir Vatandaş olarak İstanbul’da ki görüntü kirliliğine son verilmesini istiyorum.

Ne yazık ki alışveriş etmeye ya da gezmeye çıktığımda caddelerde ki mağaza tabelalarından vitrinlere ve hatta oturma mekanlarında çalınan müziklere ve menülere kadar bir çok şey Arapça yazılar ve müziklerle dolu. Dünya ülkelerinin gözünü diktiği güzelim metropol şehrim sanki Arap ülkesi! 

Hele o bakmaya doyulamayan,  Avrupa ile Asya arası gerdanlık gibi duran İstanbul’un simgeleri köprülerimizin altından son ses geçen tekne turları da ne yazık ki bu konuya dahil. Neyse ki tekneler ile ilgili düzenleme yapılması için bir çalışma başlatıldığı bilgisi geldi ve çok sevindim. 

Soruyorum şimdi: Neden biz gelen yabancılara göre şekil değiştiriyoruz? Bunlar zaten kendi ülkelerinde var. Orada ki kültürü, yaşam tarzını, yemek çeşitlerini, müziklerini neden burada yabancılık çekmesinler mantığıyla doğruymuş gibi uyguluyoruz? Biz maddi birşeylerin körü olup biz olmayı unuttuk mu acaba? Siz başka ülkelere Türkiye’yi yaşamak için mi gidiyor sunuz yoksa o ülkelerin görsel güzelliklerini,yaşam tarzlarını, damak tadlarını merak edip değişik bir kültür yaşamaya mı gidiyorsunuz? İstanbul’da yaşanan bu durum turizm açısından da bence gözde şehrimizin imajı için zararlı. Çünkü ülkemize sadece Araplar gelmiyor! Herkese global olarak hitap eden ve özüne sahip çıkan görsellikler bana göre biran önce geri gelmeli.

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.