İSTANBUL’DA SEZON ARTIK 12 AY

İSTANBUL’DA SEZON ARTIK 12 AY
MİLAD RAHGOZAR
Posted on Ekim 02, 2022, 7:08 pm
3 mins

Türkiye turizmi pandeminin etkilerinin azalması ile birlikte hızlı bir yükselişe geçti. Bu yıl daha bitmeden bir sonraki yıl için ciddi hedefler belirlenmeye başlandı. Türkiye’yi 2022 yılının ilk 8 ayında geçen yıla göre %108.48 artışla 29 milyon 334 bin 652 yabancı ziyaret etti. Yurtdışında ikamet eden vatandaşlar ile birlikte toplam ziyaretçi sayısı, 32 milyon 500 bin 190 kişiye ulaştı. İstanbul ile ilgili rakamlar da açıklandı. İstanbul turizm istatistikleri raporuna göre şehrimize sadece ağustos ayında 1 milyon 665 bin 983 yabancı Turist geldi. Bu yılın ilk 8 ayında şehrimize gelen yabancı turist sayısı 10 milyon 180 bin 789 oldu. Bu rakam bir çok ülkenin toplam nüfusundan daha fazla. Türkiye turizminin başkenti haline gelen İstanbul son yılların en parlak dönemlerini geçiriyor.

Uzun bir süredir İstanbul’da bu yoğunlukta talep meydana gelmemişti. Yılın 12 ayı canlılığını koruyan büyük bir şehir olması, kapasitesi yüksek uluslararası havalimanlarına sahip olması, dünyanın bütün ülke ve şehirlerinden uçuş seferlerinin yapılması, ülkemizin cazip konuma sahip olması ve yüksek yatak kapasitesinden dolayı dünyanın en çok tercih edilen destinasyonlarının başında gelmesini sağlamıştır.  İstanbul’un tarihi dokusu, yiyecek ve içecek mekanları açısından zengin olması, hizmet kalitesinin iyi olması, üst düzey markaların bulunduğu devasa büyüklükteki alışveriş merkezleri ve kur farkının turistlere satın alma avantajı sağlaması uzun bir süre daha İstanbul için tercih avantajı sağlayacak olan özelliklerden olacaktır. Bunu öngören dünyaca ünlü konaklama markaları İstanbul’da ciddi yatırımlar yapmaya devam etmektedirler. Son yıllarda bu tarz yatırımların artması ülkemize ciddi prestij kazandırmıştır. Üst düzey markalar ve yatırımlar arttıkça ülkemizi ziyaret eden turist sayısı ve daha da önemlisi turistin niteliği ve kalitesi artacaktır.

Geçmiş senelere kıyasla dinamik bir turizm yılı olan 2022 yılı sene sonuna kadar aynı şekilde devam edecek gibi duruyor. Gelen ön talepler ve rezervasyon yoğunluğuna bakılırsa doluluk oranlarında herhangi bir düşüş beklenmemektedir. Fiyatlandırmalar daha önce 3 / 6 aylık veya sezonluk olarak yapılırken şu anda daha kısa vadeli veya talebe göre yapılmaktadır. Uzun zamandır zor günler geçiren turizm yatırımcıları ve emekçilerinin içini biraz olsun rahatlatan bu durumun devam etmesini umuyorum…

Paylaşmak Güzeldir
MİLAD RAHGOZAR
1991 İran/Tahran doğumlu olan Milad Rahgozar ilkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Muğla’ya yerleşmiş olup başta Bodrum, Marmaris ve Kuşadası olmak üzere bu bölgelerde bulunan sektörün önemli tur operatörleri ve otellerinde görev yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında işletme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, dijital pazarlama ve finans eğitimleri almıştır. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Turizm ön lisans eğitimini aldıktan sonra İstanbul Arel üniversitesinde turizm ve otel işletmeciliği Lisans eğitimini tamamlamış olup akabinde tekrar İstanbul Arel üniversitesinde otel yöneticiliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Farsça ve İngilizce konuşmaktadır. Turizm stratejileri derneği (TURİST) kurucu üyesi ve Old City otelciler platformu yönetim kurulu üyesidir. Ortadoğu merkezli uluslararası bir tur operatörünün Türkiye temsilcidir. Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti ve yaklaşık 2019 yılının sonundan itibaren Lalelide bulunan ve 1978 yılından beri hizmet veren Şahinler Hotelde genel müdür olarak görev yapmaktadır.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.