TÜRSAB Şişli BTK Başkan Adayı, Mesut SERİM “Acentelerin yükünü hafifletmek görevimiz”

TÜRSAB Şişli BTK Başkan Adayı Mesut SERİM "Acentelerin yükünü hafifletmek görevimiz"
Yeşim SARITAŞ
Posted on Ekim 10, 2022, 10:30 am
2 mins

TÜRSAB Şişli BTK Başkan Adayı, Taksim international Otelcilik A.Ş. ve İnternational Taksim Tour’un Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Mesut Serim ile turizme ve başkan adaylığına dair sohbet ettik.

Mesut Serim’e Şişli ile ilgili görüşlerini ve neden BTK Başkanı olmak istediğini sordum.

“Türkiye turizmini ayakta tutan bir incoming turizmi var. Dünya’nın dört bir yanından gelen turistlerin bir kısmı yoğunlukla Akdeniz ya da Egede tatil yapmak yerine yaz ve kış daha çok İstanbul’u tercih ediyorlar.


İstanbul’a gelen turistlerin yoğun olduğu, turizmin daha çok hareketli geçtiği ilçe ise Şişli’dir. Alışveriş, konaklama ve ulaşım üzerine daha çok Şişli ağırlığı taşımaktadır.

Taksim international Otelcilik A.Ş. ve İnternational Taksim Tour’un Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Mesut Serim

Şişli bölgesi İstanbul metropolünde tur operatörleri ve incoming acentalarınin bir nevi merkezi konumunda. Dolayısıyla bu bölgenin turizm faaliyetlerinde yaşanan sıkıntıları yakından bilen bir ekiple yola çıkıyoruz. İcraat planlarımız ağırlıkla bu yönde, sorunun değil, çözümün merkezinde olacağız.

Daha da önemlisi Bu göreve talipken sorumluluğumuzun farkındayız, farkımızı da ortaya koyacağımızdan en ufak şüphemiz yok.

Turistlerin yoğun olduğu ve trafik akışının da yoğun yaşandığı Şişli’de bir takım düzenlemeler ile incoming hizmeti sunan acenteler başta olmak üzere ve transfer şirketlerinin işlerini kolaylaştırmak gerektiğini düşünüyoruz.


Turistler için Şişli’de farklılıklar yaratmalı. Turizmi kapsayan tüm birimler ile kordineli olarak ilerlemek gerekli. Acentelerin yükünü hafifletmek görevimiz, daha çok turist getirmek ise hedefimiz olmalıdır” dedi.

Paylaşmak Güzeldir
Yeşim SARITAŞ
1982 Samsun doğumlu Yeşim Sarıtaş, İşletme Fakültesi mezunudur. Datassist İnsan Kaynakları şirketinde 6 yıl İstatistik ve IT Satış Pazarlama Sorumlusu, Jollytur’da 2 yıl IT Proje Analistliği, Metro Travel ve Metro Turizm’de 2 yıl İş Geliştirme ve Reklam Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra Küçük Otellere ve Seyahat Acentelerine Sosyal Medya ve Satış Pazarlama konularında, Belediyelere Turizm Projeleri konularında Danışmanlık yapmıştır. Halen, Seyahat Acentesi olarak Bireysel ve Kurumsal hizmet sunmaya devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadınları temsilen görevler almış, Sosyal Sorumluluk ve Turizm Projeleri oluşturmuştur. 2017 yılında, ceza evlerinde anneleri ile büyümek zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için “Minik Duvarları Yıkalım” sloganıyla düzenlediği yardım kampanyası ile takdir toplamış, Türkiye’de ilki gerçekleşen bu sosyal sorumluluk projesi ile dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından ödüllendirilmiştir. 2016’dan itibaren Turizm ile ilgili güncel ve bölgesel yazılar yazmakta olup, Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Fijet-Aturjet Türkiye üyesidir.

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.