Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Lezzetin doruğa çıktığı şehir ADANA
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Lezzetin doruğa çıktığı şehir adana
Anasayfa » Blog » Lezzetin doruğa çıktığı şehir ADANA
GenelGÜNDEMÖzel HaberlerYAZARYAZARLAR

Lezzetin doruğa çıktığı şehir ADANA

HG Editor
Last updated: 22 Kasım 2022 03:05
HG Editor Published 22 Kasım 2022
Share
Lezzetin doruğa çıktığı şehir adana
SHARE

Marka şehirler arasında mutfağıyla ilk üçte yer alan Adana, bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Uluslararası Lezzet Festivali ile diğer şehirlere fark atmaya devam etti. Geçen yıl ilk kez katıldığım lezzet festivalini bu yıl sabırsızlıkla beklemek bir hayli zor oldu.


Derken lezzet şöleninin yapıldığı 7-8-9 Ekim tarihleri geldi. İstanbul’dan yola çıkarken yağmurun başlaması havanın serin olması, havalimanına yetişme gayretinin ardından uçakta yerimizi aldık.

İstanbul’un kasvetli havasından Adana’nın sıcacık havası içimizi ısıtırken şehir merkezine yakın mesafede bulunan havalimanından otelimize giderken kebap kokularını almaya başladık.
Festivale gelen misafirlerle birlikte otelimiz HiltonSA’nın resepsiyonunda Seyhan Nehri ve Taşköprü manzaralı oda kapma yarışı başladı. Tabi geçen yıl olduğu gibi resepsiyon görevlisi Gamze hanım bize istediğim odayı verdi.


KIŞTAN ÖNCE YAZI YAŞAMAK


Festivalin Ekim ayında düzenlenmesinin en güzel yönü şehir dışından gelen misafirler için kışa girmeden yaz havasını bir daha yaşamak. Ayrıca 30 derece sıcaklıkta naranciye hasadına katılarak, kışın geldiğini kabullenmek.
Adana Lezzet Festivali şehir merkezinde 180 dönümlük Merkez Park’ta gerçekleştirilmesi doğal olarak halkın katılımını da kolaylaştırıyor. Hoş festival alanı şehir merkezine uzak olsa bile Adanalılar yeme içmeyi hobi olarak gördükleri için katılımın yine yüksek olması muhtemel.


ALLAHINA KADAR LEZZET KENTİ


Festivalin start almasıyla şehir adeta kebap kokularına ve mangal ateşinden çıkan dumana bürünüyor. Şehre sanki bir sis perdesi çökerken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın dediği gibi “Adana, Allahına kadar lezzet kenti” mottosuyla damaklarda iz bırakacak lezzetler hazırlanmaya başlıyor.


ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI


Festival alanını 3 günde gelen 667 bin ziyaretçi Adana ekonomisine milyonlarca lira bırakıyor. Festivalde 261 bin 500 kilo et, 196 bin 800 litre şalgam tüketiliyor. Ziyaretçi sayısı ise geçen yılın iki katı.


KEBAPLA BULGUR PİLAVI OLMAZ


Kebapçılar ise festival boyunca ortak karar alarak kebabın ücretini 70 TL olarak belirliyor. Adana Kebap konusunda ise Adanalılar oldukça hassas. Adana dışında yediğimiz kebap için Adanalı şefler ilk olarak, ‘Size yedirdikleri aslında köfte’ derken, kebabın yanına konulan bulgur pilavına ise anlam veremiyorlar. ‘Adana kebabın yanında yeşillik ve sumaklı soğan olur’ diyen Adanalı kebap ustalarına, damakta müthiş tat bırakan ve marketten aldığımız şalgam suyuyla alakası olmayan şalgam üreticileri eşlik ediyor.
Bu yıl ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ temasıyla yapılan Adana Lezzet Festivali’nde, kente özgü Adana Kebabı, analıkızlı çorbası, mumbar ve şırdan dolması gibi lezzetlerin de aralarında bulunduğu tam 140 çeşit yemek, yerli ve yabancı turistlere tanıtılıyor.

HABER: HAYATİ ARIGAN

Göz At

Hürmüz Boğazı’nda tarihi geçiş: Celestyal kruvaziyer sektörüne yeni rota açtı

Qlusive Otel’de Yeni Nesil Güzellik ve İletişim Buluşması

Fuarcılıkta Roller Değişiyor: Uzakrota’dan Yeni Nesil Zirve Hamlesi “The Meet”

İstanbul Turizm Haftası Başladı: Kentin Hafızası ve Deneyimi Şehre Yayılıyor

Kuzey Ege Turizminde Yeni Dönem: İDA & Ayvalık Skal Kulübü Kuruldu

TAGGED:ADANAADANA LEZZET FESTİVALİHAYATİ ARIGANLEZZETİN DORUĞA ÇIKTIĞI ŞEHİR ADANATURİZM
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Hürmüz Boğazı’nda tarihi geçiş: Celestyal kruvaziyer sektörüne yeni rota açtı 21 Nisan 2026
  • Fuat Başar’ın Yarım Asırlık Sanat Yolculuğu 21 Nisan 2026
  • Limak Holding 50. Yılını Coşkuyla Kutladı! 21 Nisan 2026
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden İshak Ağa Açıklaması 21 Nisan 2026
  • Suriye’de Trump Golf Sahası Projesi Neden Önemli? 21 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum