Özellikle Turizm sektöründe hizmet veren STK’lar bu konuda ön plana çıkıyor.
Örneğin ATİD Başkanı Birol Akman, Ankara otellerinin %10’nu depremzedelere açtıklarını söyledi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu 40 derneğiyle birlikte bölgede depremzedelere yemek yapıyor.
Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bölgedeki 10 ilimizde büyük hasar ve can kaybına yol açan deprem için seferber olurken, ortaya çıkan büyük sorunun çözümü için ise STK’lar seferber oldu. Özellikle turizm sektörü üstüne düşen sorumluluğun gereğini yerine getirme konusunda öne çıkan sektörler arasında yer alıyor. Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başkanları 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan deprem felaketi ile ilgili değerlendirmelerini ve eylem planlarını aktardı.
DEPREMZEDE ÖĞRENCİ VE VELİLER ÖZEL YURTLARA
Anadolu Özel Yurtlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özkan Özdemir, deprem bölgesinden gelen öğrenci ve velileri özel yurtlarda misafir ettiklerini belirterek “Birçok özel yurdumuz kapılarını depremzede vatandaşlarımıza açtı. Depremzede öğrencilerin uzaktan eğitimini yurtlarımızda sağlamaları için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüyoruz. Bununla birlikte Ankara hastanelerine sevk edilen hastaların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için İbni Sina Hastanesi Başhekimliği ile koordinasyon halindeyiz. Ayrıca depremden etkilenen şehirlere 3 tır kıyafet, gıda, ekmek, su, battaniye, çocuk bezi ve yatak yardımında bulunduk, ihtiyaç sürdükçe yardımlarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
“ANKARA OTELLERİNİN KAPILARI AÇIK”
Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ise “Biz çok büyük bir milletiz, dayanışma ve yardımlaşmayla bu zor günleri atlatacağız. Konaklama konusunda hemen harekete geçtik ve Ankara Valiliği aracılığıyla otellerimizin %10’unu depremzedelere açtık. Bunun yanı sıra ATİD olarak 1 tır ihtiyaç malzemesini bölgeye ulaştırdık. Bundan sonra da ihtiyaçlar doğrultusunda her zaman desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“BİZLER TOPLUMUMUZ İÇİN VARIZ”
Deprem felaketinin açtığı yaraları sarmak için ellerinden gelen her türlü yardımı bölgeye ulaştırmaya başladıklarını belirten Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk “Tarifsiz bir acı içerisindeyiz. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler toplumumuz için varız. Bireysel çabaların yanı sıra her sektörden kurum ve kuruluşun desteği de çok önemli. Biz de ANGİKAD olarak depremzedelere su, ekmek, un, yağmurluk, giyim, gıda, ilaç, medikal ve ameliyathane malzemeleri taşıyan yardım tırları gönderdik. Milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
“DEPREMZEDELERE YEMEK HAZIRLIYORUZ”
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz ise “Ülkemiz bugüne kadar yaşanmamış büyüklükte bir felaketi yaşıyor. TAFED olarak 40 derneğimizle birlikte ilk andan itibaren bölgede depremzede vatandaşlarımıza yemek yapmaya başladık. Ankara’da bir kriz masası kurduk. Malzeme konusunda bizlere destek olan markalarımıza, valiliklerimize, büyükşehir ve ilçe belediyelerimize, şeflerimize ve gönüllülere çok teşekkür ederiz. Bu uzun ve zor süreçte her koşulda depremzede vatandaşlarımızın yanında olacağız” açıklamasında bulundu.
“HEPİMİZ TEK YÜREK OLDUK”
Türkiye’yi yasa boğan depremlerin herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Ulusal Sigorta Acenteleri Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Kılıçarslan Metin, “Depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan 10 il için hepimiz tek yürek olduk. Dernek olarak yardım elimizi bölgeden hiç çekmeyeceğiz, depremden etkilenen herkese umut olmak için yardımlarımızı artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.
“Yaşadığımız büyük acıya rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” diyen Elektrik Malzeme Satıcıları ve İş İnsanları Derneği (EMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Alabıcak, battaniye, ısıtıcı, gıda ve giysi yardımlarını taşıyan 3 tırı deprem bölgesine ulaştırdıklarını ifade etti.