İSTANBUL’DA ÜCRETSİZ ZİYARET EDEBİLECEĞİNİZ 5 MÜZE

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ ZİYARET EDEBİLECEĞİNİZ 5 MÜZE
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 05, 2023, 10:09 am
2 mins

Birbirinden değerli müzelere ev sahipliği yapan İstanbul’daki ücretsiz müzeleri sizler için araştırdık. İşte İstanbul’da ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz 5 müze… 

İstanbul Atatürk Müzesi

Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına adanmış tarihi bir ev müzesidir. İstanbul’un Avrupa yakasında Şişli ilçesinde bulunmaktadır.

Pazar günleri kapalı olan müze haftanın diğer günlerinde ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi

Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde bulunan Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi çok sayıda sikke, madalya, nakış, kumaş, metal eşya koleksiyonuna sahiptir.

Pazartesi- cuma günleri 10.00-18.45 cumartesi günü 11.00-18-45 pazar günü ise 13.00-18.45 saatleri arasında ziyaret açıktır.

Türkiye İş Bankası Müzesi

Müzenin öncelikli amacı, kuruluşundan bugüne hem ekonomik kalkınmaya hem de İş Bankası’nın kendi tarihine tanıklık eden geniş kapsamlı belge koleksiyonu, bankacılık araçları, iletişim araçları, fotoğraflar, sanat eserleri, reklam ve tanıtım malzemeleri ve film koleksiyonunu özenle korumak, muhafaza etmek ve iletmektir. 

Pazartesi günü hariç haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Türkiye İş Bankası Müzesi Sirkeci’de bulunmaktadır.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi, İstanbul’da Sait Faik Abasıyanık’a adanmış bir müzedir.

Müze, İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Burgazada Adası’nda bulunmaktadır. Pazartesi günü hariç haftanın her günü 10.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

Hababam Sınıfı Müzesi

Yeşilçam’ın en başarılı yapımlarından olan Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin gerçekleştirildiği Adile Sultan Kasrı içerisinde yer alan Hababam Sınıfı Müzesi haftanın her günü, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

https://hotelrunner.com/tr/elite/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.