“DÜNYANIN EN KAPSAMLI OTEL PROGRAMI ELEKTRAWEB”

“DÜNYANIN EN KAPSAMLI OTEL PROGRAMI ELEKTRAWEB”
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 29, 2023, 1:20 pm
6 mins

Turizm Basını ile bir sohbet toplantısı düzenleyen Talya Bilişim’in Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, Elektraweb’in farkını anlattı. 

Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal
Talya Bilişim’in Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal

Türkiye’nin en büyük otelleri kullandığı, kamu kurumlarının da dahil olduğu 5 binin üzerinde referans kurum ile pazarında lideri konumda bulunan otel yönetim sistemi Elektraweb, teknolojik gelişmelere paralel olarak her geçen gün kendini geliştiriyor.  

Sistemin üreticisi Talya Bilişim’in Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, turizm basını ile, düzenlediği bir sohbet toplantısında bir araya gelerek, hem sistem hakkında bilgi verdi, hem de yararlarını anlattı.

Galataport’ta, Kirpi Restaurant’ta düzenlenen sohbet toplantısına Hotel Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Üçbaş ile Yazı İşleri Müdürü Aliye Üçbaş birlikte iştirak ederek, bir yandan sektörün lider kuruluşuna destek verirken, aynı zamanda sistem hakkında ayrıntılı bilgi edinme fırsatını değerlendirerek bir taşla iki kuş vurdular. 

“ELEKTRAWEB’İN FARKI KENDİSİ!”

Elektraweb Otel Yönetim Sistemi’nin bir oteli bütün birimleriyle yönetebilen bir yazılım olduğunu belirten Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, “Genellikle piyasadaki yazımlar bir ürünü, mesela ön büroyu, mesela kanal yönetimini, mesela muhasebeyi, mesela SPA yönetimini yaparken, Elektra’nın en temel farkı bunların hepsini modül modül yapıyor olması. Bugün Opera kullanan bir otel, bir kanal yönetimi programı almak zorunda, bir muhasebe programı almak zorunda… Yani Elektra’nın yaptığı işi yapabilmek için 15 farklı program almak zorunda. Elektra’nın en önemli farkı bu” diye konuştu.. Durukal şunları söyledi:

“5 BİN OTEL ELEKRAWEB KULLANIYOR”

“Türkiye’de 5 bin otelde kullanılıyor. Bunun 2.700 tanesi web’te. Otel için en büyük avantajı sadece bir tane Elektra ile muhatap olarak teknik işini çözer, muhasebeyi çözer, ön büroyu çözer, satışı çözer, satın almayı çözer, hepsini çözer. Bir tane kontrat yenileme bir tane anlaşma problem mi var benim kapımı aşındırır dolayısıyla işletmesi çok kolay. Yönetmesi, yürütmesi çok kolay.” 

“DÜNYANIN EN KAPSAMLI OTEL PROGRAMIYIZ”

“Biz 2019 senesinde bir yeni yolculuğa çıktık, web tabanlıyı geliştirdik. Türkiye’deki ilk web tabanlı otel programıyız. Dünyadaki en kapsamlı otel programıyız. Bunu ilk önce Microsoft ile birlikte yapmıştık. Bunun bize sağladığı birtakım avantajlar var. Öncelikle herhangi bir şekilde oteli bir donanım yatırımı yapmaktan kurtarıyor. Burada bir sürü terminaller var, o terminaller zaman içinde eskiyor, üstündeki programlar eskiyecek, bir arıza yapacak veya hiçbir şey olmasa bile teknoloji değişecek.

Oteli uçtan uca bilgisayar ortamında yönetmemizi sağlayan şeyler arasında, en üstünde durduğumuz şey satış meselesi. Otelin gelirini artırmak, nasıl artırırız? Bir kanal yönetimi ile artırmaya başlamıştık.”

“HEM SAHADAN HEM AKADEMİSYENLERDEN DESTEK ALIYORUZ”

Durukal, Talya Bilişim’in yapısıyla ilgili gelen bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Dünyada, 25 ülkede, 4 kıtada varız. Artık dijital pazarlama öyle bir güç ki, bizi Türk firması olmaktan çıkarıyor, bütün dünyada görünür kılıyor.

Şirkette 180 kişiyiz ama sürekli sayımız artıyor. Teknolojiyi çok yakından takip ediyoruz, çok çabuk adapte olabiliyoruz. Teknolojiyi geliştiriyoruz, çok hızlı uyguluyoruz, sahaya indirebiliyoruz, iyi bir teknoloji sunuyoruz. Böyle olunca dünyada da karşılığını alıyoruz. 

Hem sahadan, hem akademisyenlerden destek alıyoruz. Hep sahadayız. Personel de sahada, yazılım yapan kişiler de sahada.”

Durukal, merkezlerinin ilk Ankara olduğunu, sonra İstanbul’a taşıdıklarını ve şu an merkezin Antalya’da olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.  

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.