Otellerin Direkt Rezervasyonlara Olan İlgisi Artıyor!

Otellerin Direkt Rezervasyonlara Olan İlgisi Artıyor!
Hotel Gazetesi
Posted on Haziran 17, 2023, 11:38 am
3 mins

Siz de bir otel olarak, doğrudan rezervasyonları teşvik etmek ve markanızı güçlendirmek için adımlar atmayı düşünüyor musunuz?

Son yıllarda turizm sektöründe önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Geleneksel rezervasyon yöntemleri, telefonla veya seyahat acenteleri aracılığıyla yapılan rezervasyonlar yerini yeni nesil online rezervasyon sistemlerine bırakıyor. Artık seyahat tutkunları, otel rezervasyonlarını online seyahat acenteleri ve otellerin kendi web siteleri üzerinden gerçekleştiriyor.

OTA’lerin son yıllarda yükselen komisyon oranları ise otellerin doğrudan rezervasyonlara olan ilgisini hızla artırıyor ve bu eğilim büyük bir dönüşüm getiriyor! 📈 Bugün birçok otel doğrudan rezervasyonları teşvik etmek için adım atıyor.

Oteller neden direkt rezervasyonları tercih ediyor?

Daha Yüksek Kâr Marjı:

Oteller, online rezervasyon kanalları üzerinden gerçekleşen her bir rezervasyon için yüksek komisyon ödemek zorunda kalıyor. Doğrudan rezervasyonlar ise artan reklam gelirleri hesaptan düşüldüğünde bile daha çok kâr bırakmakta.

Güvenli Altyapı:

Güvenli rezervasyon ve ödeme altyapı sağlayıcıları ile çalışarak web siteniz üzerinden alacağınız misafir bilgilerini ve ödemelerinizi güvende tutabilirsiniz. Özellikle telefon ve mail-order gibi geleneksel rezervasyon yöntemleri ile karşılaştırıldığında online ödeme sistemleri çok daha güvenlidir. Kayıp çalıntı kart ve charge-back işlemlerine karşı ödemelerinizi güvenceye alan 3D-Secure ödemeler ile hem misafirlerinizin bilgileri hem sizin ödemeleriniz güvende olur. 🔒

Yönetim Kolaylığı:

Otellerin kullandığı diğer yazılımlara entegre olan direkt rezervasyon sistemleri, rezervasyon yönetimini ve takibini kolaylaştırır. Rezervasyon taleplerini anlık olarak takip edebilir, otomasyon özellikleri sayesinde rezervasyon onaylama ve iptal işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirerek rezervasyon süreçlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Misafir İlişkileri:

Oteller misafirlerini kendi kanalları üzerinden direkt rezervasyon yapmaya teşvik etmek için misafirlerine özel deneyimler sunarak, sadakat programları oluşturarak müşteri memnuniyetlerini artırarak tekrar rezervasyonları teşvik edebilir.

Turizm sektörü seyahat-severlerin yeni teknolojileri hızla sevip benimsediği, değişime ve dönüşüme öncü sektörlerden biri. Bu nedenle otellerin de teknolojik gelişmelere ve değişen müşteri davranışlarına hızla adapte olması büyük önem taşıyor. Turizm sektöründe zincir otellerle birlikte başlayan bu değişim, bağımsız oteller arasında da hızla yayılıyor ve doğrudan rezervasyonlara olan ilgi artıyor. Siz de bir otel olarak, doğrudan rezervasyonları teşvik etmek ve markanızı güçlendirmek için adımlar atmayı düşünüyor musunuz?

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.