ESKİŞEHİR’E YENİ BİR ORTAOKULA KAVUŞUYOR

ESKİŞEHİR’E YENİ BİR ORTAOKULA KAVUŞUYOR
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Kasım 11, 2023, 11:38 am
3 mins

Eskişehirli hayırsever iş insanı Avni Ongurlar, memleketine 32 derslikli ortaokul ve 600 kişilik kongre merkezi yaptırıyor. Ortaokulun 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılması planlanıyor.

Eskişehir Merkez Odunpazarı ilçesi yeni bir okula kavuşuyor. Daha önce kendi enerjisini kendi üreten, enerji tasarruflu, çevre dostu, uluslararası bir okul projesi olarak duyurulan Odunpazarı İlçesi Sümer Mahallesinde Hayırsever Avni Ongurlar tarafından yaptırılacak 32 derslikli ortaokulun tanıtım toplantısında, okula hayırseverin talebi üzerine “Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu” isminin verileceği duyuruldu.

“ESKİŞEHİR KÜLTÜRÜ İLE BÜYÜDÜM”

Eskişehirli hayırsever iş insanı Avni Ongurlar’ın yaptıracağı Ortaokul ve Kongre Merkezi projesinin yatırımın maliyeti ise 200 milyon olarak açıklandı. Ongurlar, okulun 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılmasını planladıklarını söyledi. Hafız Mustafa 1864’ün Sahibi Avni Ongurlar projenin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, “Ben Eskişehirliyim, Eskişehir’e borcum var, ne borcum var, Eskişehir kültürü ile büyüdüm. Kendimi başarılı hissediyorum, başarım da büyük katkısı olan öğretmenlerim var. En başta annem öğretmendi. Futbolculuk hayatım var burada, top oynadık. Eskişehir’de de çok ticaret yaptım” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN CAN ATACAĞI BİR OKUL OLACAK”

Eskişehir eski Valisi, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız’ın teklifiyle projeye başladıklarını kaydeden Ongurlar, “Okul işine başlamamdaki sebeplerden bir tanesi Valimiz Erol Ayyıldız’dır. Valimiz ‘annen senin öğretmenmiş, okul yaptırdın mı annene’ deyince ‘yaptırmadım efendim, yer gösterdiniz de yaptırmam mı Sayın Valim?’ dedim. O dönemin Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile görüştük. Hemen yeri gördük, ertesi günü protokolü hazırladık. 32 derslikli bir okul yaptırıyoruz, buradan güzel iyi öğrenciler çıkacak. Okulumuz için çok büyük emek sarf ettik. Talebelerin buraya gelmek için can atacağına inanıyorum” diye konuştu.

“600 KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ”

Şehrin bir kongre merkezine de ihtiyacı olduğunu belirten Avni Ongurlar, 600 kişilik, çok modern, Eskişehir’e örnek olacak bir Kongre Merkezi de yaptıracaklarını söyledi. Ongurlar, “Bir Eskişehirli kardeşiniz olarak, emekli öğretmenin oğlu olarak, bir fabrikada işçi olan emekçi Hacı Bahri Ongurlar’ın oğlu olarak burada eğitime gençlere yatırım yapıyorum. Bunun için manevi bir haz duyuyorum” dedi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.