Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Grand Kartal Otel Yangınında Soruşturma Devam Ediyor
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Grand Kartal Otel Yangınında Soruşturma Devam Ediyor
TURİZM

Grand Kartal Otel Yangınında Soruşturma Devam Ediyor

AI Editör
Last updated: 28 Ocak 2025 17:56
AI Editör Published 28 Ocak 2025
Share
SHARE

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Ocak 2023 tarihinde Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangınla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde Yılmaz isimli bir şahsı tutukladı. Tutuklu Yılmaz, savcılıkta verdiği ifadede, resmi kayıtlarda resepsiyon personeli olarak göründüğünü, ancak gayri resmi olarak otel müdürü görevini üstlendiğini belirtti. Yılmaz, yangın anında Grand Kartal Otel’in 9. katında 9050 numaralı odasında kaldığını dile getirerek olayın detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Yangın sırasında yaşadıklarını anlatan Yılmaz, uyanıp koridordan sesler duyduğunu ve cep telefonuyla resepsiyondan arandığını ifade etti. Dördüncü katta yangın olduğunu öğrendiğinde odasından çıkarak yangın merdiveniyle hızlıca aşağıya inmiş, ancak restoran kısmına geçerken kapıları açamadığı için misafirlerin bulunduğu koridora yönelmek zorunda kaldığını aktardı. Koridordaki yoğun duman nedeniyle beşinci kata çıkmayı denediğini ama dumanın engel olduğunu belirtti. Son olarak, üçüncü kata inip burada gördüğü kalabalığı dışarı çıkarma çabasına girdi ve odaların kapılarına vurup bağırarak insanları uyandırmaya çalıştığını söyledi.

Yangın güvenliği ve otelin güvenlik önlemleri hakkında bilgi veren Yılmaz, otel sahibi Halit Ergül’ün damadı Emir Aras’ın bu süreçlerin takibinden sorumlu olduğunu ve kendisinin de bu denetimlere dair bilgi sahibi olduğunu ifade etti. Yangın anında oteldeki güvenlik sistemlerinin ve denetimlerin durumunu aktararak, “Yangın dedektörleri çalışıyordu” ifadesini kullandı. Yangın denetimlerinin en son 2024 yılı Aralık ayında gerçekleştirildiğini ve bu denetimlerde ciddi eksikliklerin tespit edilmediğini, sadece küçük uyarılar alındığını belirtti.

Bunun yanı sıra, Grand Kartal Otel’de yangın tatbikatı yapılmadığını, fakat yan otellerde bu tür tatbikatların gerçekleştirildiğini ifade ederek, Grand Kartal ve Gazelle otellerinin personelinin bazı bölümlerinin ortak çalıştığını, bu nedenle tatbikat katılımının bu şekilde yapıldığını vurguladı. Yangın ve deprem gibi afetlerde çalışanların yanlarında yardımcılar verileceğini de belirtti. Yangın sırasında görevli güvenlik çalışanları ve olay anında görevlendirilen kişiler hakkında bilgi verdi.

Yangın güvenlik ekipmanlarının durumunu anlatan Yılmaz, oteldeki duman sensörleri, yangın merdivenleri, yangın tüpleri ve hortumları gibi ekipmanların en son denetimde Turizm Bakanlığı tarafından kontrol edildiğini belirtti. Ancak otelde yağmurlama sisteminin bulunmadığına dikkat çekti. Yangın merdivenlerinde kaçışı engelleyen bir eşya olup olmadığını bilmediğini, bu kontrollerin otelin teknik personeli tarafından yapıldığını ifade etti ve yangın dedektörlerinin aktif olduğunu vurguladı.

Yangının çıktığı alan hakkında bilgi veren Yılmaz, 4. kattaki restoran bölgesinin mutfakla ilişkili olduğunu, buradaki pişirme aletlerinin kullanımına dair sorumlulukları olduğunu ancak detaylarını hatırlamadığını aktardı. Yangınla ilgili herhangi bir kusur hakkında yorum yapmak istemediğini belirtti. Mutfakta görevli aşçıbaşının sorumlu olduğunu ve personelin vardiya usulü çalıştığını ifade etti. Gece vardiyasında belirli bir sayıda elemanın olduğunu, denetimler hakkında bilgi vermekle sorumlu kişinin ise Emir Aras olduğunu vurguladı ve kendisinin tam yetkiye sahip olmadığını ifade etti.

Yılmaz, İl Özel İdaresi’nin henüz bu yıl denetim yapmadığını ve geçen yıl otel yönetimi ile konaklayan bölümler hakkında bilgi vermediğini sözlerine ekledi.

Göz At

Uzungöl’de Yenileme Çalışmaları Hızla Devam Ediyor!

Fidan, Suudi Arabistan’da Ticaret Hedeflerini Belirleyecek

Grand Kartal Otel Yangınında 13 Şüpheliye Hapis İstendi

Bolu’daki Yangında 13 Şüpheliye 1998 Yıl Hapis İstemiyor

Makedonya’da Türk Yatırımına 100 Milyon Avro Temel Atıldı!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://www.istanbulturizmfuari.com.tr/

https://www.ttiizmir.com.tr/

Son Yazılar

  • Uzungöl’de Yenileme Çalışmaları Hızla Devam Ediyor! 17 Mayıs 2025
  • Fidan, Suudi Arabistan’da Ticaret Hedeflerini Belirleyecek 17 Mayıs 2025
  • Grand Kartal Otel Yangınında 13 Şüpheliye Hapis İstendi 17 Mayıs 2025
  • Bolu’daki Yangında 13 Şüpheliye 1998 Yıl Hapis İstemiyor 17 Mayıs 2025
  • Makedonya’da Türk Yatırımına 100 Milyon Avro Temel Atıldı! 17 Mayıs 2025

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum