Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: İspanyol Üniversitesinden Türkiye’ye Önemli Adım!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » İspanyol Üniversitesinden Türkiye’ye Önemli Adım!
TURİZM

İspanyol Üniversitesinden Türkiye’ye Önemli Adım!

AI Editör
Last updated: 9 Mayıs 2025 12:44
AI Editör Published 9 Mayıs 2025
Share
SHARE
İspanya’nın önde gelen akademik kurumlarından biri olan Madrid Complutense Üniversitesi, ‘Türkiye Çalışmaları Kürsüsü’nü kurarak akademik dünyada kayda değer bir ilerleme kaydetti. Bu kürsünün kurulması, Türk-İspanyol ilişkilerinin güçlenmesine ve Türkiye-AB iş birliğinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Açılış töreninde konuşan eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Dr. Egemen Bağış, Avrupa’nın karar alma süreçlerinde ortak değerler ve gelecek nesiller için sorumluluk alma gerekliliğini vurguladı. Bağış, Türkiye’nin AB üyeliği meselesinin, günümüz açısından daha fazla kritik ve stratejik bir konuma geldiğini belirtti.

‘Türkiye Çalışmaları Kürsüsü’, Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle açıldı. Törene Dr. Egemen Bağış’ın yanı sıra Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nacho Sanchez Amor ve UCM Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Maria Esther del Campo Garcia gibi önde gelen isimler katıldı.

Dr. Bağış, kürsüdeki konuşmasında Türkiye’nin AB ile üyelik sürecinin en kritik unsurlarının 23. ve 24. fasıllar olduğunu ifade ederek, bu fasılların siyasi nedenlerle bloke edildiğine dikkat çekti. Bağış, Türkiye’nin Müslüman kimliği ile demokrasi kültürünü bir arada sürdürebilmesinin Avrupa için önemli bir değer taşıdığını dile getirdi. Ayrıca, S-400 savunma sisteminin Türkiye’nin hava savunma ihtiyaçlarından kaynaklandığını ve bu konudaki ikili standartlara da işaret etti.

‘Avrupa’nın Gelecek Nesiller Adına Karar Alma Zamanı Geldi’

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirileri yanıtlayan Bağış, Erdoğan’ın Türk halkının demokratik iradesiyle seçilmiş bir lideri olduğunu hatırlattı. Ortak değerler çerçevesinde Avrupa’nın karar alma sürecinin önemi üzerinde duran Bağış, Türkiye’nin AB üyeliğinin gerekliliğine dikkat çekti.

‘Kürsü Türkiye’ye Verilen Değeri Gösterme Açısından Son Derece Anlamlı’

Bağış, Complutense Üniversitesi’nin Türkiye’ye yönelik bir araştırma kürsüsü kurmasının, iki ülke arasındaki tarihsel bağlar ve ticaret hacmi açısından önemli bir gelişim olduğunu kaydetti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bu girişimi desteklediğini vurguladı. Yeni kürsünün, Türkiye-AB ilişkileri ve Türk-İspanyol bağlarına katkı sunması bekleniyor.

‘Kürsü İspanyol Firmalarının Türk Dünyasına Açılmasına Katkı Sunacaktır’

Dr. Bağış, Erasmus ve Jean Monnet gibi programlarla Türkiye’den gelen öğrencilerin İspanya ile daha fazla etkileşimde bulunma fırsatı bulacağını belirtti. Bu süreçte İspanyol öğrencilerin de Türkiye’yi tanıma şansı yakalayacaklarına değindi. Ayrıca, her iki ülkenin turizm alanında ortak bir akademik çalışma başlattığını ve bunun öğrencilere gelecekteki projeler geliştirme imkanı sunacağını ifade etti.

‘Türkiye ile İspanya Arasında Çok Geniş ve Derin Bir İlişki Ağımız Var’

Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci, Türkiye üzerine bir akademik kürsü kurulması için uzun süredir çalışmalar yürütüldüğünü ve bu hedefin gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Türkiye ile İspanya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu belirterek, daha önce yapılan zirvelerde önemli anlaşmaların imzalandığını belirtti.

‘Erasmus Kapsamında İki Ülke Arasında 40 Binin Üzerinde Hareketlilik Yaşandı’

Ezberci, bu yeni gelişmenin gençler ve akademisyenler için pek çok avantaj sağlayacağını ve karşılıklı bilgi paylaşımını artıracağını vurguladı. Erasmus programı çerçevesinde iki ülke arasında 40 binden fazla hareketlilik yaşandığını hatırlatarak, akademik dünyanın da bu süreçten olumlu etkileneceğini ekledi.

UCM Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Maria Esther del Campo Garcia, ‘Türkiye Çalışmaları Kürsüsü’nün bilimsel araştırmaların gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti ve bu kürsünün mevcut iş birliklerini güçlendireceğini vurguladı.

Göz At

Hükümlülere Yeni Fırsatlar: İŞKUR ile İstihdam

Türkiye’de Sağlık Turizminde Tarihi Protokol İmzaladı!

Cari Açıkta Süreç İyileşiyor: Cevdet Yılmaz

Ezine’de Feci Kaza: 8 Ölü, 21 Yaralı!

Engelli Kızlar Sanal Gerçeklikte Uçmanın Keyfini Aldı

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://www.istanbulturizmfuari.com.tr/

https://www.ttiizmir.com.tr/

Son Yazılar

  • Hükümlülere Yeni Fırsatlar: İŞKUR ile İstihdam 13 Mayıs 2025
  • Türkiye’de Sağlık Turizminde Tarihi Protokol İmzaladı! 13 Mayıs 2025
  • Cari Açıkta Süreç İyileşiyor: Cevdet Yılmaz 13 Mayıs 2025
  • Ezine’de Feci Kaza: 8 Ölü, 21 Yaralı! 13 Mayıs 2025
  • Engelli Kızlar Sanal Gerçeklikte Uçmanın Keyfini Aldı 13 Mayıs 2025

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek GazetesiOtel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum