






Çanakkale’nin Ezine ilçesinde, saat 13.00 sularında büyük bir zincirleme kaza gerçekleşti. Truva Turizm’e ait bir yolcu otobüsü, tomruk yüklü bir kamyon ve bir otomobilin karıştığı bu feci kazada, ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın ardından olay yerine hızla polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralıların sayısının fazla olduğu ve hastaneye kaldırıldıkları aktarıldı.
BAKAN TUNÇ: 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Bakan Tunç, “Çanakkale’deki zincirleme trafik kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı bir adli süreç başlatmış ve iki Cumhuriyet Savcısı olaya atanmıştır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.
ÖLÜ SAYISI 8’E YÜKSELDİ
Kazanın akabinde yapılacak değerlendirmelere göre, Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki kaza neticesinde ölü sayısının 8’e çıktığı açıklandı. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, olay yerinde incelemelerde bulunarak, kazanın ayrıntıları hakkında bilgiler verdi. Vali Toraman, “Bir kamyonun karşı şeride devrilmesi sonucu bir yolcu otobüsü ve bir otomobil etkilendi. Kamyon şoförüyle birlikte otobüs yolcularından 4’ü olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer yaralılar hastaneye sevk edildi ve maalesef hastanede 3 kişi daha yaşamını yitirdi. Toplamda 8 kaybımız var ve 20 kişi tıbbi müdahale görüyor. Bazı yaralıların durumu kritik.” şeklinde konuştu.
TOMRUK YÜKLÜ KAMYON REFÜJÜ AŞIP, KARŞI ŞERİDE DEVRİLMİŞ
Ezine’de saat 12.45’te meydana gelen kazanın ayrıntıları netleşti. Tomruk yüklü kamyon sürücüsü Oktay Bakır’ın (35) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kamyonun refüjü aşarak karşı şeride devrildiği belirlendi. Olay sonrası, kamyonun kasasındaki tomrukların yola savrulduğu gözlendi. Çanakkale yönüne giden bir otomobil ile Truva Turizm’e ait yolcu otobüsü bu tomruklara çarparak savrulup şarampole yuvarlandı.
VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ
Kazada yaralanan 21 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmekte. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yaralıları ziyaret ederek onlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.