Tamer Çiçek, TÜRSAB yönetiminin BTK’ları seçime alet etmesine tepki gösterdi:

Tamer Çiçek, TÜRSAB yönetiminin BTK’ları seçime alet etmesine tepki gösterdi:
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 08, 2022, 8:38 pm
5 mins

Bağlıkaya, erki ele geçirince eleştirdiklerini yapmaya başladı

TÜRSAB Başkan adayı Tamer Çiçek, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı hem bağımsız olması gereken Bölge Temsil Kurulları’nı hem de TÜRSAB çalışanlarını seçimlere alet etmekle suçladı. Çiçek, “TÜRSAB avukatları bile seçim için çalışıyor. Boyun eğmeyen BTK’lara da baskı yapılıyor. Sayın Bağlıkaya bu baskılara bir an önce son vermeli” dedi.

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri ve TÜRSAB Başkan Adayı Tamer Çiçek, mevcut başkan Firuz Bağlıkaya’nın TÜRSAB çalışanlarını ve Bölge Temsil Kurulları’nı (BTK) TÜRSAB seçimlerine alet etmesine tepki gösterdi. Bağlıkaya’nın BTK’ları kendi seçim propagandası için kullandığını dile getiren Çiçek, “Sayın Bağlıkaya, BTK’ları arayarak TÜRSAB toplantısı koordine etmesini istiyor. Ancak toplantıda kendi seçim propagandasını yapıyor. Üstelik bunu aleni olarak yapmaktan çekinmiyor. BTK’ların birçoğu bu duruma itiraz etmesine rağmen maalesef baskılara boyun eğmek zorunda kalıyor” dedi.

PROPAGANDA ARACI OLARAK KULLANIYOR

Bağlıkaya’nın baskılarının bununla da sınırlı kalmadığını dile getiren Çiçek, “Firuz Bağlıkaya, hem TÜRSAB’ın hem de tüm BTK’ların sosyal medya hesaplarını propaganda aracı olarak kullanıyor. İtiraz eden BTK’ların hesaplarına da el koyarak kendisi paylaşım yaptırıyor” dedi. Çiçek, “Sayın başkan Bağlıkaya, başkan seçilmeden önce aynı duruma onlarca kez tepki göstermişti. Ancak geçmişte eleştirdiği davranışı erki eline geçirdikten sonra kendisi yapmaya başladı. Sayın Bağlıkaya’nın bu antidemokratik yaklaşımından vazgeçmesini ve BTK’lar üzerinde kurduğu bu baskılara bir an önce son vermesini istiyoruz” dedi.

“SEÇİM MÜHENDİSLİĞİ YAPIYOR”

Bağlıkaya’nın kendi yönetimi döneminde Antalya BTK içinde yer alan Kemer’i Kaş’a bağladığına dikkat çeken Çiçek, “Bağlıkaya, yeniden seçim mühendisliğine soyundu. Bu kez de Kemer’i Kaş’tan ayırdı” dedi. 

Bu durumun, Bağlıkaya’nın sözde ‘demokratik seçim’ süreci söylemi ile taban tabana zıt olduğunu belirten Çiçek, “Zaten Firuz Bağlıkaya’nın göreve gelir gelmez yaptığı ilk iş, ismi Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) olan bu organları Bölge Temsil Kurulu’na (BTK) dönüştürmek olmuştu. Bağlıkaya yönetimi öncesinde kısmen de olsa yürütme yetkisi olan ve kendilerine ait bütçeleri bulunan bu kurulların, BTK olduktan sonra elleri kolları bağlandı ve TÜRSAB’ın güdümüne girmek zorunda bırakıldılar. Artık tek bir iğne almak için bile TÜRSAB’dan izin almak zorundalar. Çünkü Bağlıkaya, BTK’ların kendisine biat etmesini istiyor. Ancak BTK’lar sahipsiz değildir. Ne BTK’lar ne de TÜRSAB tek bir kişinin malı olmadı, olmayacak. Başta BTK’lar olmak üzere, herkes bilmelidir ki; bizim dönemimizde hiçbir BTK bu tür baskılarla maruz kalmayacak” diye konuştu.

Bağlıkaya’nın antidemokratik uygulamalarının ardı arkasının kesilmediğini belirten Çiçek, “TÜRSAB çalışanlarını da kendi antidemokratik uygulamalarına alet ediyor. TÜRSAB avukatlarının bile Bağlıkaya’nın propagandasını yapması ya da bunu yapmaya zorlanması kabul edilebilir bir durum değil” diyerek sözlerini tamamladı.

Firuz Bağlıkaya: “Ulusoy’u destekleyen BYK başkanları neden disipline verilmiyor?” / 11 Aralık 2017
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.